uuendaks siis veidi , viimasest postist ule kolme kuu möödas. ehk mis uut ja mis toimunud
tänu erakordselt palavale suvele oli vajadus valgustus väljas hoida ule kolme nadala mis tingis selle et enamus kapriisemaid taimi on kiduraks jaanud , samas sai ka mikrod maha tommatud. nuud saab asja jalle elustama hakata, aga teha ka midagi polnud kuna toas oli 32 kraadi sooja, koige rohkem on kasvanud vesiroos ja vallisneria, need vist kasvavad ka pimeduses. onneks kalad ei teinud teist nagugi. kalade arvukus on peaaegu sama, ainult barbused said otsa kuna olin sunnitud oma vahi kolima koos pojaga suurde kasti ja barbused saadanad laksid teda oosel torkima ja leidsid neljakesi paari ooga oma maise lopu kahjuks. ulejaanud on hea tervise juures.
Kahjuks on tigude kogum haknaud vahenema kuna guraamid armastavad neid magustoiduks naksida.
suurim muutus on see et mu 300 kastile kolis korvale terveks tehtud 240 kast kuhu kolisid elama punakorv-ilukilpkonnad kahekesi ja veel moned kupid ( kes kull nahka pandi paari ööga) kilpsud on umbes 5 aastased, ja parajalt suured.
tehnilise osa pealt koik toimib, filtrid töötavad ja rikkeid ei ole, ainult sissevött ummistab korra nadalas, aga sellega olen harjunud.