MARKO kirjutas:
Jäin mõtlema, kuhu see väetis minema hakkab.?
1. Voolikuga üle akva ääre
2. Kolmikuga suubub välisfiltri väljavoolu torusse. Sinna mida kaudu automaatse veevahetuse vesi akvasse jõuab.
Esimesel juhul on lihtne. Voolik üle ääre ja asi korras. Teisel juhul jäävad küsimärgid...kas pumba jõudlus langeb või kas vesi võib hoopis hakata läbi pumba mingil hetkel kanistrisse jooksma ja seal õhutusaugu kaudu juba põrandale.
Ma ei hakka enam küsimagi, et mida arvate, sest olen juba harjunud üksi rääkima.
Aga võib-olla siiski keegi....
Hetkel on väetise doseerimine lahendatud ikkagi nii. Ma ei välista muutusi, aga hetkel ka point puudub selleks. Pump töötab laitmatult ja pumpab igapäevaselt 40ml Ferropoli akvasse. See toimub taimeri käsul 1 minuti jooksul. Kohe pumba lülitamise hakkab ka väetis tilkuma, ei teki mingit kanistrisse tagasi voolamist. Küll aga on sellest 40ml akvale vähevõitu. Fe näit hakkas järjekindlalt vähenema. Nüüd olen nädala jagu igapäevaselt 25ml käsitsi juurde lisanud, aga tundub, et ka 65ml ööpäevas ei taga stabiilset Fe näitu. Kaalun varianti taimer reguleerida 2 minuti peale. Et Ferropoli doseeritaks ca 80ml/24h. Eks näis. Annan teada.
Samuti koristasin kapi põhjas olevad pikendusjuhtmed ja paigaldasin kapi seinale pistikupesad. Seal leidis koha ka doseerimispump ja rikkevoolukaitse. 2 aastat võttis aega!
Vaatasin, et eile oli ka ava 2 aasta sünnipäev. Kaks aastat tagasi läks vesi sisse. Päris valmis ei ole aga akva siiani...nagu Tallinna linn!
Kõik tordile!