tv kirjutas:
Sul on väike akvaarium, ära selle zealtiiniga üldse jända. Ehita parem CO2-e kell, annab sulle palju stabiilsema CO2-e taseme. Mul on 54L jaoks kell tehtud 1.5L plastpudeli põhjast. Tulemuseks nii stabiilne 15ppm-i CO2-te, et pole mõtet mõõtagi. Ja seda igasuguse tüütu zelatiiniga solgutamiseta.
Ei saa aru, mis on pistmist CO2 tegemisel zelatiiniga ja CO2 kellal? Üks on CO2 tegemise moodus, teine CO2 lahustamise moodus. Sellega olen küll nõus et õhukivi pole just parim variant CO2 lahustamiseks, kuid zelatiini baasil segu kasutamine on CO2 tekitamiseks minu meelest ballooni järel paremuselt teine valik.
15 ppm pole just palju, ehkki kõik sõltub sellest kuidas akva elanikud seda taluvad. Ise viimasel ajal olen selle mõõtmisest loobunud - PH/KH suhtel põhinev mõõtmine on mitmetel põhjustel üsna ebatäpne, mullilugeja ja akva elanike käitumine minu meelest on paremad indikaatorid. Eraldi CO2 taseme näitaja minu meelest polnud ka suurem asi, aga võib-olla oli viga minus või siis selles lahuses mis sinna sisse käis (igatahes värvierisustest oli raske aru saada).