Mina olen naissoost ja ehitasin elus esimest akva kaant filmvineerist ja esialgse osaga olen hakkama saanud. Elektriosaga veel ei ole...aga see ei puuduta materjali valikut...ja küll seegi paari elektrokuteeritu järel funktsiv tuleb.
Mul on materjaliks filmvineer, mille võõpasin üle Tikkurila Supi saunaimmutusvahendiga. Jääb alguses sürrilt sinine, aga see kaob ära, kui ollus sisse imbub. Selle vahendi kasutamise nutikuses ma esialgu kahtlen. Äkki tasuks midagi muud pruukida, sest kui pärast võõpamist katseks kaas öö otsa (ca 10 tundi) akva peal oli, siis hakkas see immuti kaane alaküljel mullitama. Samas on immuti purgil kirjas, et saunas kasutamisel lasta kuivada 2 nädalat, s.t asi võib ka selles olla, et mina ta kohe niiskuse kätte paigutasin. Nüüd ma siis kuivatangi kaant.
Ehitus mul sihuke, et kruvidega lasksin kokku kaane. Kahe hingega panin pealt ca pool kaant lahti käima. Juhtmete ning ventilatsiooni jaoks lõikasin selle lahtikäiva osa ühe taganurga ära. Kaas seisab igas nurgas olevate kastinurkade peal (need nurgad, millel pole mitte kaks külge, vaid on ka kolmas). Esialgu ei ole veel tihendit välja mõelnud akva servale nurkade alla, aga see nõuab vaid inspiratsioonitiiru paaris poes.
Altvaade selline:
See parem serv on ketaslõikuriga kõrvetatud, ülejäägi saagisin käsisaega. Suhtkoht ok tuli, üleelatav.
Nurgad on korrostop kruntvärviga üle värvitud ( - et tsingitud pinnaga nakkuks, siis krunt). Sama tegin hingedega jt. avalikult paistvate metallosadega. Kõik detailid võõpasin selle supiga enne kaane kokkukruvimist üle, lõikepinnad kahekordselt.
Valgustus peaks nurkade ja kaane vahele ära mahtuma ning ballastika/drosselistika tuleb kaane peale vanast plastkaanest väljalõigatud ballastikanali tagurpidi paigaldamisel. Selle kaanele kinnitust pole veel välja mõelnud, loodan taas inspiratsioonile ning poemüüjatele. Auke tuleb kaasne sisse muidugi veel, need plaanis samuti immutiga töödalda. Pealt värvin üle ka kaane - millega, soovitage üha, mõnedmõtted on - , alt jääb vist selline nagu pildil näha (s.t immuti).
Ainus asi, mille kohta ma mitte midagi ei saa öelda, on see, kuidas sellina kaas vastu peab.
Aga äkki mõtiskeluks on mu jutust abi. Ja äkki keegi kommenteerib nõrku kohti. Soovitatavalt eeskõige neid, mida veel parandada saab.