Felch kirjutas:
kui akvasse valatud vesi sisaldas väga palju mulle, siis võivad nõrgemad kalad küll saba anda.
Põhjus on õhumullides kindlasti, aga veevahetusega ei teki neid mulle nii palju, et kalad saba ära paneksid. Peale veevahetust hakkab mullide hulk ka vähenema ja midagi hullu ei peaks juhtuma.
Kas kompressori õhuvooliku otsas oli selline õhukivi, mis andis palju väikesi mulle ?
Midagi sellist on mul kunagi juhtunud, ostsin "mullikardina" toru, oli selline elastne ja poorne sinist värvi lont, mis kompressoriga ühendatult andis kena vaatepildi - väga palju väikesi mulle. Kaladele asi ei meeldinud, kogunesid pinnale hingama. Arvasin et materjal sisaldab midagi kahlast, keetsin korralikult läbi ja proovisin uuesti. Alguses tundus nagu parem ja arvasin et sai korda, pooled kalad järgmist päeva siiski ei näinud
.
Ma ei tea, kas see on lihtsalt mullide hulga küsimus, mis ei lase kaladel enam hingata või toimub sellise metsiku aereerimisega vees ka mingi keemiline protsess, aga selle kirjelduse järgi on põhjus õhukompressoris, mis andis liiga palju väikesi mulle.