foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 23, 2004 08:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
avantipopolo kirjutas:
Suur aitäh kõigile nõuannete eest! Mul tekkis üks küsimus veel ja tahaksin teiste arvamust kuulda...
Kas on oluline lisada uude akvasse bakterite taastumist soodustavaid vedelikke? Kui jah, siis millise firma omasi soovitate?

Nendega on nii-ja naamoodi, üheselt vist ei saagi vastata - mõnel on see aidanud, teisel jälle mitte. Säilivusaeg omab neil väidetavalt suurt tähtsust. Ise olen pruukinud Sera Nitrivec'i, see pole vähemalt probleeme tekitanud - kuid kui oma eksperimentaalakvas kasutasin siis ka positiivne efekt puudus. Azoo "superbaktereid" igatahes ei soovitaks, eelmisel akval selle lisamine paistis üllatavalt vetikatele meeldivat.
Juhul kui taimeakvat alustad siis soovitaks pigem võimalikult palju kiirekasvulisi taimi kokku tassida, eriti pinnalujuvaid - küllap hiljem jõuad välja visata. Ceratophyllum demersum, Pistia stratiotes ja Lemna minor on Su sõbrad kui tahad vetikatest hoiduda. Veel mõned alguseks sobivad: Ceratopteris cornuta, Ceratopteris thalictroides, Hygrophila difformis, Hygrophila polysperma, Gymnocoronis spilanthoides, Egeria densa. Neist enamus on kiire kasvuga ning jõuavad toidulaua enne vetikaid tühjaks teha. Pinnal ujuvad taimed aga piiravad ühtlasi vette jõudvat valgushulka, algul on parem kui valgusega kokku hoida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 23, 2004 08:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Selge värk, siis ma ei torma poodi bakterite kasvu soodustavaid vedelikke kokku ostma :wink: Olen katsunud juurde soetada kiirekasvulisi taimi ja veepealseid taimi on mul ka... Valgusega on mul vist nagunii kokkuhoidlik, sest mul on ainult üks 65 cm-ne 20 vatine toru, oli vist aqua glo :oops:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 23, 2004 08:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuna ma kolin 150 liitrist 375 liitrisesse, siis vett on mul nagunii vähem, ükskõik kui palju vana vett ma saan alles hoida, aga hiljem, kas ma panen lihtsalt seisnud vett juurde või võtan natuke vana ka vähemaks? Kas taimedele vedelväetist tuleks alguses lisada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 23, 2004 09:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
avantipopolo kirjutas:
Kuna ma kolin 150 liitrist 375 liitrisesse, siis vett on mul nagunii vähem, ükskõik kui palju vana vett ma saan alles hoida, aga hiljem, kas ma panen lihtsalt seisnud vett juurde või võtan natuke vana ka vähemaks? Kas taimedele vedelväetist tuleks alguses lisada?

Vana vähemaks võtta pole mõtet, kui vanast vee saad ümber tõsta pääsed ehk hoopis kergelt. Igasugu väetistega ma aga küll ei kiirustaks, eriti just vedelväetistega (vedelväetised on ka vetikatel käepärast, väetisetabletid pinnases on aga rohkem taimede juurte päralt) - las kõigepealt olukord stabiliseerub, küll siis jõuab väetada.
Aga 20W 375 liitri kohta on küll nutuselt vähe, ses osas tuleks kindlasti midagi ette võtta ja soovitavalt enne kolimist. Seda on taimedele vähe kuid piisavalt vetikatele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 25, 2004 02:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

ok tänud! Hakkan siis valgust juurde nuputama :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 17, 2004 04:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lugesin selle teema huviga läbi, kuna endal on ka plaan 130l akva asemele umbes 240l akva soetada. Kogu teemast aga ei leidnud enda küsimusele vastust. Kas seda uut ja suuremat akvat ei peaks kuidagi mitme nädalase tsükliga ennem käima laskma???
Sellest uue akva käivitamisest on küll siin foorumites päris palju juttu olnud aga küsimus ongi selles, et kui eelmisest akvast võtad kivid, taimed ja vee, et kas siis ikkagi peab selle käivitamise protsessi läbi tegema võ võib kohe kalad sisse lasta???

Et vastake palun sellele küsimusele võimalikult konkreetselt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 17, 2004 05:18 
Akvarist

Piisab kui vanast akvast nati vett ja kruusa võtta ning vanast filtrist filtrimaterjal. Tegelikult on aga nii, et niipea kui toimub muutus akvaariumi saasta koguses, leiab aset ka väike kohanemine. Seega kui lisad kalu, siis kõigub ka vee keemia ja tekib ka baktereid juurde. Seepärast ei soovitatagi korraga liiga palju uusi kalu tuua. Kui ammoniaaki/ammooniumit jääb väheks (osad kalad kolivad ära), siis osa baktereid hukkub jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 18, 2004 12:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Et siis käivitustsükklit pole vaja uuele akvale?????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Aug 18, 2004 06:00 
Akvarist

ei ole vaja muidugi. Võib kalad kohe sisse panna juhul, kui vana vett olulisel määral ja kruusa läbi keetma ei hakka (ok on ikka korralikult läbi loputada) ja eriti veel, kui filtri saaks lihtsalt üle viia (võiks mingisse anumasse hoiule pandud vanasse vette tööle jätta protseduuri ajaks).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 03:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Järg kolimisele:
kuna vana akva täiesti tühjaks tegemine, et uue saaks sama koha peale panna, tundus liigse akrobaatikana, siis panin uue teise kohta
võtsin vanast kruusa ja loputasin läbi
panin värsket vett, millele lisasin aqua safe´i ja easy balance´it
panin vanast akvast taimed ja vett juurde
tõstsin filtri ilma pesemata ühest teise
püüdsin kalad ümber
balasi püüdsin kahe kahvaga ja peale seda kui nad olid 7x vastu klaasi ujunud ja 4x proovinud välja hüpata ja selle tulemusel jälle vastu klaasi kihutasid, sain ma nad kätte ja tõstsin uude akvasse. Nad konutasid veidi põhjas ja hakkasid siis uut elupaika uudistama. Praeguseks ujuvad nad rõõmsalt ringi ja ei konuta enam põõsas, kuigi ehmatavad ikka natuke palju...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 27, 2004 06:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mis sellest 150l edasi saab? ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 28, 2004 08:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

seal elavad juba kaks kuldkala

Üles
 Teema pealkiri: Tervitusi ka siitpoolt!
PostitusPostitatud: Reede Jaan 21, 2011 06:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Hertsog kirjutas:
kui asukohad jäävad akvadel samaks, siis ilmselt tähendab see seda ka, et kastide sisustus jääb samaks ( ma pean silmas ka taimi ja kruusa).

on see nii ?

kui kruus jääb samaks siis on see vaja uuesti läbi pesta, kuna põhjas sobramisega kaasneb sinna kogunenud sodi lendu paiskumine ja seda pole uude akvaariumisse vaja.

ühe variandi kohaselt tuleks 25 liitrine tünn ja mõni ämber võtta kasutusele kui ajutised akvaariumid, eeldusel et kogu operatsioon võtab aega umbes ühe päeva. samuti tuleks säilitada nii palju kui võimalik vana akvaariumi vett ( kolm ämbrit ja 25 l tünn see teeb ümmarguselt 50 liitrit vana vett. parem oleks kui saaks säilitada kuidagi umbes 100 liitrit). kui kalad on paigutatud ära, vastavalt siis tünni ja ämbritesse (oleks hea kui need jääksidki hämarasse, pimedas on kalad rahulikumad. kindlasti tuleks need anumad katta kaane või klaasplaadiga, kuid mitte hermeetiliselt, et kalad ei lämbuks). ühe ämbri võiks jätta kaladest vabaks, et opereerida vana kasti tühjendamisel ja uue täitmisel. see järel tuleks vana akvaarium siis tühjaks teha ning pinnas läbi pesta, kasutades ilmselt kausse. mida kiiremini see toimub, seda parem on. noh ja siis hakata otsast uut kasti sisustama. uue ja vana vee suhe võiks olla pooleks... kahjuks see ilmselt ei ole võimalik. aga mida rohkem vana vett on võimalik uude kasti üle kanda, seda parem. praegu nagu midagi rohkem öelda ei ole. ma katsun veel mõelda...

Mul ka kolimine ees,aga tunduvalt rahulikemate kaladega.Kas peaksin ka siis võtma vanast akvast nii palju vett kui vähegi saan,et uues saaks kiiremini bakterikolooniad tööle? Uude sai kruus ainult uus pandud.Vanasse tahaksin gupyd panna,seega pean kuigi palju vett sinna ka alles jätma? 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 22, 2011 02:47 
Akvarist

Kui uude sai isegi uus kruus,siis pole ju seal midagi,mis teda käivitaks.Tundub,et vana vesi oleks küll hea,muidu pead kogu uue akva käivitamise tsükli läbi tegema.Vaata esimene akvaarium.
Plaanin ise ka 250 liitrise põhja ümber tõstmist ja lõin just selle töömahu pärast vedelaks.Samuti ei ole seda kalasuppi kusagil pikalt hoida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 22, 2011 10:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

algaja Piret kirjutas:
Kui uude sai isegi uus kruus,siis pole ju seal midagi,mis teda käivitaks.Tundub,et vana vesi oleks küll hea,muidu pead kogu uue akva käivitamise tsükli läbi tegema.Vaata esimene akvaarium.
Plaanin ise ka 250 liitrise põhja ümber tõstmist ja lõin just selle töömahu pärast vedelaks.Samuti ei ole seda kalasuppi kusagil pikalt hoida.

Mul on uus akva nädala töödanud ja lisasin sinna "easy balance" ning 5 gupit on seal 5päeva elanud,arvan et mingi koloonia on seal olemas.Vesi ka peaaegu et täitsa selge.Ma olen kõik teemad läbi lapanud ja tean,et käivitus on 2 nädalat,aga lihtsalt on paha vaadata kuidas kuldkala ruumi puuduses piinleb.Muidu poleks teda väiksesse akvasse (28L) ostnud kui poes poleks öeldud,et sobib küll :oops: Võibolla pean siiski ostma seda bakterivedeliku :roll:

Üles
 [ 30 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver