foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 64 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 03:58 
Akvarist

aga mul pisike kuldkalake juba nädalaega 5l mullis olnud ... ja mu poeg oleks vääga õnnetu kui kalake ära sureks :cry: .... kindel et homme panna ei tohi we???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 05:24 
Akvarist

ja siis veel üks tobe küsimus :oops:
et mul siis akvaarium Juwel Monolux 60 .... seal sees on see veesoojendaja ja ilmselt siis filtriosa ... aga kas see mis vaikselt töötab on lihtsalt filter ja pean ostma selle aparaadi veel mis hapniku kaladele annab???? :oops:
ma ikka täitsa võhik :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 05:46 
Moderator
Kasutaja avatar

Kui sul pole mingit erilist üleasustatust või vesi liiga kuum või muid halbu tingimusi, siis pole eraldi õhupumpa vaja. Vanad raamatud ütlesid, et (troopikakalade kohta, mitte just kuldkalale) kui on 2liitrit vett kala kohta, pole lisaõhutamist tarvis. Oluline on muidugi suur veepind, mitte ihtsalt maht. Seega - otsesselt vaja pole ja nii on vaiksem ka. Samas on selline kullikardin omamoodi ilus. Ise kasutan pumpa just dekoratiivsel eesmärgil.
Õhumullid akva seintel ja taimedel tulevad kraanivees lahustunud hapnikust ja lähevad ise minema. Kui tahad, võid seda kiirendada käega vees sobrades ja neid ära "pühkides".
Oled sa uurinud, millised taimed on tugevamad ja millised mitte? Kuldkalad pidid neid lõhkuma. Foorumis pakutakse ka pidevalt igasugu taimi.
Mis põhjakate su purgis on? Kuhu taime istutad?
Veekeemiat poleks ehk tarvis olnud aga kui ta juba sees, pole enam midagi teha. Ise ootaksin küll vähemalt päevakese ja paneks alles siis kala sisse. Et see talle llihtsamalt läheks, jälgi et vee temperatuur oleks sama, mis praegu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 05:49 
Akvarist

taim mis ostsin pidi kuldkalakestele sobima ... et nad ei pidanud neis sööma :) ja kasvama pidi kaa kivide vahel hakkama .. mul põhjas lihtsalt kivikesed mingid :) jube kloori hais tuli kui pesin neid ...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 05:50 
Akvarist

aaa ja kui palju need pumbad maksavad umbes ... häälesuhtes pole probleemi sest akva nii kui nii meil elutoas ja seal ei tohiks küll häirida

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 05:59 
Moderator
Kasutaja avatar

Kogu ostetud või kusagilt korjatud sisustus nagu põhjakruus jms tuleks hoolega üle pesta, kuni pesuvesi on lõhnatu ja puhas. Huvitav, kuidas tekkis kividele kloorihais?
Pumbad: http://www.kalake.ee/index.php?lang=est&main_id=62 (lehekülje allosas). Eks neid ole mujal ka kindlasti. Pumba otsa tuleks osta sobiv plastvoolik ja "õhukivi". Vooliku matad pinnase alla, õhukivi kas lausa nähtavalt või mõne suurema kivi alla. Tulemusena kerkib justkui pinnasest õhumulle.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 24, 2007 06:07 
Akvarist

ei tea kuidas kloorihais tekkis aga pesin ikka kaa korralikult ... ilmselt sain puhtaks ... ülejäänud asju ei pestnud kuna ostsin akva kuulutuse järgi ja temal olid veel eileõhtul seal kalakesed sees ... kui must see siis ikka olla saab :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 25, 2007 12:47 
Akvarist

et ma siis panin ikkagi juba eile kalakese uude kottu ... ilmselt oli mu tegu vastutustundetu kuid kõik läks hästi ja kalake naudib enda uut 70l kodu ... kuigi üxi :cry: homme plaanisin minna ostma talle ka kaaslast ja klaasipuhastajat/põhjakoristajat ... kas ikka võin neid siis kolmekesti 70l akvasse panna ????

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 25, 2007 01:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Arvestades, et ancistrus on soojaveekala, kes tahab elada temp. 23..27 kraadi (http://en.wikipedia.org/wiki/Bristlenose_Catfish) ja kuldkalad jällegi on külmavee elukad, ei peaks nad kokku sobima. Kuldkala kipub ka põhja sonkima ja trügib järelikult ancistruste eluruumi ja segab neid.
Ei teagi, kes kuldkalade kõrvale sobiksid, siin igatahes mainitakse mõningaid barbuseid ja guppisid: http://freshaquarium.about.com/od/fishq ... erfish.htm

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 25, 2007 04:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kuldkaladega sobivatest kaladest kirjutas kord Maria:
/kylmaveekalad/5936/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Mär 25, 2007 08:20 
Akvarist

kas keegi teab kust Peckoltia vittata nimelist põhjakoristajat saab ????? ja kui suureks kasvab ???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mär 28, 2007 08:48 
Akvarist

et siis ostsin selle pumba kaa ikka :) .. mure siis nüüd selline et mullid siuksed piisikesed :? poodides olen ikka suuremate mullidega pumpasid näinud ... kas pump on tuksis ???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 29, 2007 02:12 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mida väiksemad on mullid seda parem ju , nii jõuab rohkem hapnikku vette.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 29, 2007 02:52 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mina arvan ka, et akva peaks kauem seisma min. 4 päeva.
Kalade poole pealt: Minule meeldivad teleskoobid
Pilt
Teleskoop on tegelikult akvaariumis aretatud kahekordse sabauimega kuldkala vorm. Musta värvuse vormi nimetus on inglise keeles black maur(must maur). Keha on munakujuline ning iseloomulikud välja ulatuvad punnis silmad.

Suurus: Muutlik, kuni 20 cm
Tasand akvaariumis:kõikjal
Käitumine:Rahumeelne
Toitumine:kõigesööja

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mär 29, 2007 02:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

mullidest ja kuldkaladest....
kunagi kuskilt kuulsin, et mullitamisel tekkiv mulin häirib kuldkalu. Niisiis otsustasin seda mitte muretseda endale.
lõpuks ikka mõtlesin ümber ja ostsin, sest need mullid on ju nii ilusad. otsustasin nii, et panen tööle ainult päeval, et kalu mitte eriti häirida. kahjuks aga mõjus see mu kaladele nii, et päeval, kui mullitaja sees oli, magasid nemad taga nurgas ja tegutsesid siis öösel.
nädala pärast viskasin selle mullitaja kus see ja teine....ja kalad olid jälle normaalsed.

Üles
 [ 64 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4, 5  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver