Mul on väga kahju, et Su kalad otsa said aga..ehk võtad õppust ja loed enne netist hoolikalt kogu ostetavat kala puudutava infi läbi ja alles siis katsetad. Kuna mul endal olid kuldkalad nii umbes 100 aastat tagasi, ei riskiks nende kohta soovitusi jagada. Seda enam, et eespool toodu oli asjakohane. Poemüüjate uskumine on ..ee..maitse asi aga siinse foorumi soovitusi tasub küll kuulata.
On võimalik, et sa ei teinud midagi VÄGA valesti (v.a. akvaariumi mõõtmed, taimed ja õhutus
) ja põhjus oli tõesti selles, et kalad olid juba haiged - natuke kahtlane, et nad paari päevaga surevad, isegi Sinu väheldases mullis...??? Aga võin vabalt eksida, kuula parem targemaid.
Sa ei maininud (või ma ei märganud) vee temperatuuri - kuldkalad on suhteliselt jaheda (kuni 20 kraadi) vee armastajad - ning muid tingimusi: veevahetuste sagedus ja maht, tihti sa neid toidad, taimed (olid vist "gyprocist
" ) jne. Pilt akvast kuluks ära....
Oma "kullakesi" pidasin kunagi täiesti ilma õhupumbata (siis oli neid vähe saada) aga akva oli 200l. Elasid umbes 7 aastat. Kaevasid põhjaliiva kõvasti.
Kas Sinu kaladel oli mingeid haiguse tunnuseid (vt. foorumist!), kas nad võisid neelata põhjakruusa vms? Ehk teiste sõnadega - millesse nad ikkagi surid? Küsin seepärast et mingi (bakter-)haiguse puhul peaks kogu akva desinfitseerima enne uute asukate võtmist (Maria ehk parandab, kui väga mööda panin
).
Tark inimene õpib teiste vigadest aga kui oma vigadest ka ei õpi, on küll pahasti.