Aitäh, KRA! Ehk ühel ilusal päeval selgub ka selle taime täpne nimetus.
Nüüd aga siis teile veel pisut pildimaerjali nädalavahetuseks. Kui tundub, et pilte on palju, siis vaatamine on 100+1% vabatahtlik
Palun mitte väga suurt kriitikat piltide kvaliteedile pöörata, sest mul puudub makro-objektiiv ja pildid on kordades suurendatud. Kui kellegil on Nikon D-seeria bajonetile sobilikku makro-objektiivi lahkelt laenata, prooviksin seda rõõmuga.
Tänaseks on esimestest koorujatest möödas 18-päeva. Kui piltidelt just nende erilist kasvu viimase nädalaga ei erista, siis "sisikonna" arengu järgi vast miskit aimab.
Alljärgnevad pildid 6.-7. maist koos minu poolsete kommentaaridega:
Sellel pildil on minu jaoks erilise tähtsusega kuldkalamaim. Kes on minu "müstikmaimu"eluloole kaasa elanud, need teavad, miks. Pildil on suuremas plaanis tüüp, kes on üks vähestest mustasilmsetest maimudest.
Nagu näha, on mõni senini suht kiitsakas. Võimalik, et üks hilisemaid munast koorujaid.
Maim võrdluses õhumullide ja Vesisalatist pinnataime ehk Pistia stratiotese juurtega
Veel üks hea võrdluspilt suurustest. Võrdle vasakul servas olevat tüüpi ja teisi
Üleval vasakul siis minu üks silmarõõmudest ehk Müstikmaimu meenutav tumesilm
Õhumullid tunduvad kuidagi hiiglaslikud selle maimuga võrreldes
Üks hilisematest maimudest suu liigile kohaselt ahnusest pärani
Sellelt pildilt on eriti hea võrrelda erineval ajal koorunud maime
Osa pesakonnast koondunud filtri vee väljavoolu juurde
Ja sisikonna arenemise poolest on tüübid üsna erinevad - tõenäoliselt põhjus erineval ajal koorumises.
Pistia stratiotese juur ja toiduraasuke vs kuldkala maimuke
See on tüüp, kellest ka varemalt kirjutasin, et ühel on saba justkui lennuki tagaosa. Ju miski kerge "vääratus" looduse poolt, aga teda näikse esiti see mitte häirivat. Mind veelgi vähem, seda enam, et lennumasinad on üks osa minu elust-olust. Elan tema arengule kindlasti eriliselt kaasa.
Et siis selline lugu tänaseks päevaks tüüpidest