Ei noh, aitähh Raul
Ma olen suht tüdinud korrutamast nagu katkiläinud leierkast ühte ja sama juttu kuldkalade ja nende pidamistingimuste kohta. Inimesed kahjuks ostavad kalad ilma, et absoluutselt uuriks nende kohta varasemalt - pidamine, kokkusobivus, söötmine jms.
See akvaarium on lausa ülemõistuse väike su kalale (mõlemale isendile eraldigi oleks), kulla teemaalgataja. Kui sa tahad Plecot pidada siis absoluutne miinimum peaks sul küll olema ca 250 liitrit, mitte 20. Kuldkala kasvab samuti 35+cm pikkuseks (eriti komeet, kes sinul tundub olevat) ning elab 20 aastat... aga seda mitte 20 liitrises.
Poes müüjad müüks sulle su oma vanaema ka uue pähe maha kui saaks, täiesti ilma naljata. Neid poode Eestis, kus müüjaid tõesti ka huvitab mis kaladest edasi saab, on häbiväärselt vähe. Need saaks ühe käe sõrmedel üles lugeda ja siis jääks ka sõrmi üle. Seega ei tasu kunagi usaldada poemüüjat, tema ainukene mõte on kaubast lahti saada - olen olnud kõrval kui räägitakse, et suured oscarid ja kuldkalad sobivad ka (jah, omamoodi sobivad vist tõesti ... toiduahela mõttes - suur oskar sööb kuldkalu hea meelega, maiuspala missugune). Alati tasub enne lemmiklooma hankimist uurida selle looma pidamistingimusi. Poni ei pane ju ka vannituppa elama
Ikka enne uurid kus ja kuidas teda pidada.
Lühike soovitus - loe neid teemasid:
/vesi/19230/index.html/kalad/18703/index.htmlja kasutades otsingut leiad veel miljon muud samalaadset teemat. Kindlasti otsi ja loe, siis näed ka kui ükskõikseid loomapidajaid siin on, kes teiste nõu ja muret tema kalade pärast absoluutselt tõsiselt ei võta. Ehk oled ise targem ja tegutsed nii, et võetud hoolealustel ka hea oleks.
Mis sa teha saad - ainukene asi on osta suurem akvaarium. Kuldkala ei suuda elada normaalset elu sellistes tingimustes, rääkimata plecost. Suur korralik akvaarium ja ma ei räägi siin 50 või 90 liitrisest vaid korralikust SUUREST - sest pleco ise tahab juba suurt-suurt akvaariumit, enamikes kohtades soovitatakse ühele plecole 250-300 liitrit. Kuldkalale arvestatake minimaalselt 50 liitrit ÜHE kuldkala kohta.
Seega soovitan sul natukene mõelda, lugeda ja siis kiiremas korras tegutseda, enne kui su kala seal lihtsalt ära sureb. Teised kasutajad ei tee nalja - see on tõsine piinamine pidada neid kahte koos 20 liitrises. palun loobu kaladest ja võta midagi, mis sobib pidamiseks 20-liitrisesse või osta tõesti korralik suur akvaarium. Plecot ei soovitaks üldse kokku kuldkalaga, tegelikult, kui nii väga sellise välimusega kala tahetakse, siis pigem ancistrus juba - väiksem ja rahumeelsem (ja reostab vähem).