foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 8 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kuldkalade kudemine
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 19, 2009 10:35 
Akvarist

Kuna on kuldkala õige aeg kudeda ja kui tihti?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 19, 2009 02:16 
Akvarist
Kasutaja avatar

Akvaariumis on neid päris raske kudema saada (peamisest ka sellepärast, et enamik marja pistetakse kohe vanemate poolt nahka). Suguküpseks saavad nad umbes 2+ aastaselt (mõni veidi varem-hiljem aga ca 2 aastaselt on esimesed täpid isaste lõpustel juba näha). Ise ei ole mul kunagi õnnestunud neid edukalt kudema saada - marja on heidetud aga see pisteti nahka kiiremini kui mina asjale jaole sain.

Siin on ehk kasutajaid, kellel on see õnnestunud. Eks nemad oskavad kommenteerida paremini :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 19, 2009 03:38 
Akvarist

Meil käis mitu korda marjaheitmine ja lõpuks on siis maimud maimulõksus.Kümneid ujuvad jub rõõmsalt ringi. :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 19, 2009 05:19 
Akvarist

Ikka veel maimud tuuseldavad ringi :D ja mulle tundub, et neid on isegi natukene rohkem :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Dets 19, 2009 05:49 
Akvarist

Vahva! Palju õnne maimude puhul. Jaga siis rohkem infot ja kogemusi, et kuidas ja kas marjaheitmist nägid-tuvastasid, kuidas maimud kokku kogusid, kuidas kasvavad jne.
Mina sain oma kuldkalamaimud suht "kogemata" kätte, ise teadmata, et kuldkalad üldse marja heitnud :)
Täpsem lugu sellest /kalad/17477/index.html

Edu Sulle ja loodan oodata siia veel kirjutisi neist, mis ilmestaks veel enamgi siinset foorumit. Oleks põnev lugemine paljudele ja kui pilte saaksid ka juurde teha, oleks eriti vahva.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Dets 20, 2009 11:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

orlando - mind huvitaks ka kuidas sul see asi õnnestus (peamiselt just marja kättesaamine ja maimude välja "haudumine"). 10 aastat ja ei ühtegi õnnestunud kudemist minupoolt. Kui mõelda, siis oleks mul ainult kaks kuldkala, siis ehk ei oleks teised aidanud äsjast armuvilja hävitada ka. Aga ma pole kunagi nende nn "kasvatamise" peale mõelnud seega pole vaevunud ka kõvasti vaeva nägema, et see asi õnnestuks (loll on see, kes vabandust ei leia - onju :twisted: ).

Palju õnne igaljuhul ka minu poolt =D>
Ma loodan, et maimud kasvavad siiski ka juba nii suureks, et värvi paistma hakkab. Googelda nende kasvatamise kohta, usun, et erinevates kuldkalafoorumites on nende kohta kõvasti infot. Hoiame pöialt, et mõni ilusti ellu ka jääks ja suureks kasvab (esimene "vasikas" võib alati aiataha minna).

PS - ootame mingihetk nende kasvades pildimaterjali ka kui on vähegi kaamerat, mis neid pildistada kannataks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 28, 2009 03:42 
Akvarist

Nii, esimesed maimud läksid aiataha nagu pakutud oli, aga just jõulu õhtul tulid uuesti ja nüüd kutsungi neid jõululasteks. Pilti pole hetkel teinud aga püüan sedagi lähiajal teha. hoian teid kursis maimudega aga mul üks küsimus, millal hakkavad maimud süüa tahtma ja kuidas selle ruumiga on? Meil nad praegu kausis, sest eelmised maimud imeti võrgust välja :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 06, 2010 07:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

milline see maimulõks on?

Üles
 [ 8 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis