foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 20, 2004 06:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on ka üks tuttav, kes talveks oma tiigist kalad keldrisse elama paneb. Tal tiik lihtsalt väike ja külmub põhjani kinni.
Tema on pannud oma kalad sellisesse plastikust sangaaukudega kasti (sellised, milles piimapakid vanasti olid, võib-olla on praegugi). Arvan, et see on suhteliselt normaalse suurusega, muidugi oleneb, kui palju sa kalu sinna sisse otsustad panna. Mida suurem anum seda parem, seda suurem on ka tõenäosus, et sul kalakesed talve seal kastis üle elavad.
Nii palju, kui mina seal tuttava keldris talvel käinud olen, siis pole kalad ennast kunagi liigutanud, kaldun arvama, et nad ei söögi sel ajal. Arvan, et võid ju alguses neile nati pakkuda ja kui nad söövad, siis vahest võid uuesti pakkuda. Vett on mõistlik ikka vahel vahetada, aga neid tuleks segada võimalikult vähe.

Mina ka pole mingi ekspert, räägin, mida näinud olen :)

Edu sulle!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 03:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

tegelikult mul tekkis täitsa huvi selle asja vastu... mYgri, kui neid maime seal niipalju on, siis äkki saad mulle kümmekond miski hinna eest maha parseldada?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 04:28 
Akvarist

+5C ja mõningane veevahetus ning talvituvad nagu miškad. Toita pole neid kindlasti vaja, reostab vaid vett. Karp hakkab ju toitu võtma alles 10-15C.

Karbikasvatajad hoiavad müügikalu alati niimoodi basseinides. Saab panna üpris tihedalt kokku.

Probleemiks osutuvad seenhaigused ja ei teagi mis pahalased. Kevadel kipuvad justkui hallitama minema ning lõppevad ära. Kui on pehmem talv olnud saab tüüpe juba sulava jää alla saata. Parem ikka kui kõik, et kõik ära külmuvad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 21, 2004 06:56 
Akvarist
Kasutaja avatar

Haaslava kalamajandist (tartust u. 5km) saab osta karbi, haue ja linaski maime. Hindu eriti mäleta, aga ühe aastane haug u. 15 cm oli vist mingi 5.- aga võin eksida ka.

Kaarel

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 22, 2004 11:31 
Akvarist

Jonny kirjutas:
tegelikult mul tekkis täitsa huvi selle asja vastu... mYgri, kui neid maime seal niipalju on, siis äkki saad mulle kümmekond miski hinna eest maha parseldada?
Praegu saab peotäie veel aitähi eest ka :), kevadeks hind tõuseb... nagu kartulil. Kui mingi portsuga maalt jälle tulemas olen, võib kusagil kokku saada (MSN abiks näiteks).

Tsiteeri:
+5C ja mõningane veevahetus ning talvituvad nagu miškad. Toita pole neid kindlasti vaja, reostab vaid vett. Karp hakkab ju toitu võtma alles 10-15C
Mul sellega väikene probleem, keldris ei lähe eriti külmaks, katel ka kõrvalruumis. Ilmselt peab neid ikka kuidagi ärkvelolekus pidama. Filtreid pumpasid lihtsam kombineerida kui külmutusseadet :). Muidu laseks neil veel kuni talveni tiigis ujuda, aga kunagi ei tea, millal nad vaateväljast kaovad. Suured on ammu raskes talveunes, ei jõudnud eriti pannilegi neid saata. +15 on üsna täpne piir, kui nad aktiivseks muutuvad. Praegu ca 12-13 kraadi. Maimukestel ei lase vist tühi kõht veel magama jääda :P.
Millega neid tünnikalu toita võib? Proovisaiatükile tegid kohe 1:0 ära, aga toatingimustes ehk mingit spetstoitu vaja manustada???

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Veebr 23, 2005 02:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

kui paned karpe kokku ja sa tahad neid ilmselt palju panna sinna akwaariumisse -garanteerin ,et nad jääwad sul punataudi sellisel juhul / see on karpide suurim proble -tihe weewahetus hoiab küll nende huku ära ja soola lisamine wette aga kindlasti kohe jääwad /mingil juhul ära üle asusta akwaariumi nendega

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2005 07:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kevad käes, kuidas projekt lõppes? Kas kadusid ka oli?

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver