KRA kirjutas:
Mis mõõdus tited juba on?
Kõige ideaalsem muidugi oleks lasta emmel-issil neid kasvatada.
Sul seal titesööjaid paistab küll kahjuks olema. Mul konkreetselt just kribensise tittesid pole olnud, aga arvaks, et esialgu hoiab titepere põhja ligi vanemate tiiva alla. Hiljem, suuremaks kasvades kipuvad ehk ülemistesse kihtidesse ja üldse hulkuma minema. Siis oleks hea, kui ujuksid mõned pinnataimed, kuhu end peita saaks.
No nad on jah sellised parajad spermatosoidid
, max 3 mm koos saba ja sarvedega. Tahaks ka loomulikul teel hakkama saada (loodan, et pärast ei kahetse). Juba praegu, neljandal päeval, on koos vanematega avastatud pool akvat, seejuures kõik veekihid, ka päris pindmine. Ka filtri sissevõtuavaga on tutvutud, nii et selle kinnikatmine oli igati õigustatud.
'
Mis puutub titesööjatesse, siis hetkel on kord täiuslikult majas, vähemalt noorpaari ja tittede poolt vaadates. Ülejäänud tegelased on muidugi parajas segaduses, kuna kõik saavad valimatult eemale kupatatud. Kribensiseid võttes olin arvestanud sellega, et nad võivad muutuda territoriaalseks, aga et territooriumiks on terve akva, vot seda ei ei osanud oodata. Teised ahvenad ei julge sisuliselt ninagi taimestikust või kivide alt välja pista. Papa käib nii iga kahe minuti tagant kontrollimas, kas liigikaaslased akva teises nurgas on ikka ontlikult peidus. Isegi SAE-d on otsustanud ükesteise tagaajamise ning antsud oma stoilises rahus tegutsemise üle kolida pesakonnast võimalikult kaugele. Täna lubati esimest korda õunateol lähedalt läbi roomata ja toidujäägid ära süüa, varem olid ka nende tundlad löögi all. Selline perekonnaidüll siis...
KRA kirjutas:
Ja söögiks kõige parem ikka ise hautatud arteemia.
Arteemiaga maimude söötmine, mis foorumist korduvalt läbi käinud, jääb mulle veidi segaseks. Täiskasvanud arteemia (näiteks need, mida külmutatult müüakse) on ju 2x suurem, kui maim ise. Kuidas sellega on, kas söödetakse mingisuguseid noorjärke ? Hetkel pistavad maimud "titetolmu", mida veega segatult neile nina alla süstin.