foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 4 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 05:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tahaksin neid kalu omale, kui akvaga alustasin siis ei julgenud ahvenaid endale võtta. Uurisin nende kohta ja raamatus kirjutas, et nad vajavad riimvett! Nüüd on aasta mõõda läinud ja julgeksin riimveega jamama hakata. Segaseks jäi nüüd see, et ma olen siit lugedes aru saanud, et nad ei vajagi riimvett?
Tean, et vajavad palju peidupaiku. Kas taimed olulised on? Kui taimed ei sobi neile, siis kuidas selle veega on... vetikad hakkavad vohama?

Arvatavasti pean peaaegu kõikidest kaladest loobuma, peale põhjakate ja kribensiste? :roll:

ega ma ei kiirusta.. järgmise aasta plaan !

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Dets 22, 2008 09:57 
Akvarist

Pildid: 3
Mul endal sama plaan, sestap hea meelega jagaks ideid msni (azazel@hot.ee) vahendusel näiteks.
Ma vaatan Tanganijka poole @ 200L, ehheim 2026 siiani + ? valin alles (ilmselt JBL-i e või mõni äärel rippuv filter - vähema rabelemise mõttes, mul on raske, magan ca 1 meetri kaugusel kastist).
150w Visi-Thermi soe peaks punase mantliga habemikul kotis olema + teist veel valin (mul ahiküte ja vana maja ning ma ei taha, et mingi 200 krooni pärast mu vaev nurka lendab).
Cichlididel on kirjanduse järgi komme paari kraadise tempi kõikumise kätte natuke haigeks jääda või siis kets nurka visata.
Valget liiva otsin hetkel, midagi eriti tarka pole ette jäänud.
Kividega sama lugu, esiotsa tassisin koju 20kg kerise kive ... Soome toodang ... graniit.

Nende vesi peab üsna aluseline ja kare olema ... jälle oleneb mis cichlide täpselt mõtled.
Minu pH 8.0-8.5 ja gH 15-16 (Ainuke mis siin augus leidsin olid Sera pudelikesed, Tallinnas püüan täpsemaid leida ja üldse kindlaks teha, kas ilma keemiatamiseta saan neid pidada).

Soolast vett nad küll ei vaja, võibolla on see soolase jutt tulnud sellest, et osad neist, kui mitte kõik (ma pole spets) vajavad joodi, jodeeritud soolas on seda palju.

Taimed pole üldse olulised ... naa palju kui ca 50 erineva setupi peale olen aru saanud, siis sobib Vallisneria ja oli vist ka Anubias .... aga Tanga siis, Malawi jms. ma pole väga sügavuti uurinud.
Ma plasttaimedega variantide poole ei vaata üldse ... gaasimaskiga roose ei nuusi ja kumminaist pole ka veel soetada jõudnud.
Aga ilma taimedeta peab filtratsioon olema maru maias + hapnik, sestap tuleb vee pind liikuma saada ja tubli posu filtratsiooni hankida.
(Muide päris mitmed kohad viitavad sellele, et see mulliaparaat on nii suures kastis kui mul ja sul mõttetu, kuna tema ainus idee on veepind liikuma saada, seda saab effektiivsemalt teha - kui just mullid naudingut ei paku).
/tehnika/1835/index.html

Kehvas vees hakkavad vetikad nii ehk naa vohama, cichlididega aga on vett korras hoida ilmselt keerulisem kui guppydega, aga osad neist söövad algaed päris tublisti.

Ja 280L kasti arvesta palju sa kivi paned ning palju nad sul vett välja suruvad. Üleasustus sisulsielt taimedeta kastis on fataalne, kui just filtratsioon selline pole, et kalad ja kivid veevooga ühte nurka kogunevad :P Teisalt kuuldavasti pidid nad pundis mitte nii agressivsed olema (eks õppimine teiste kurbadest kogemustest aitab).
Ehk siis - 1cm 1L reegel ei kehti kehva filtriga .... nagu tegelikult mujalgi, taimedega guppykas annab lihtsalt rohkem andeks.
Mina esitasin küsimuse endale: Olen ma võimeline vähemalt 25% vett nädalas vahetama?

Teisalt peaks valgustusega olema ettevaatlik, kuna taimi pole, siis vajadus üübervalguse järgi puudub, teisalt võib aegajalt vetikakasvuks teist vaja minna.

Loobuma peaksid ilmselt kõigist senistest kaladest, kui sa tahad kindlat biotoopi, segades läheb asi karmiks, sest:
vaata mis pH-d cichlidid tahavad ;)
Teisalt on tangas ka muid tegelasi peale cichlidide:
http://www.scotcat.com/factsheets/s_petricola.htm

Hakka siit pihta, säästad palju huupi otsimist:
http://www.cichlid-forum.com/articles/

Edu.
Last but not least:
Olgu sul palju raha :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 23, 2008 10:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

lisasin su msn-i.
Kuna elan maal siis on ka elekrikatkestusi. Praegu pole mu akva elanikega katkestuse ajal midagi juhtunud. Elekter on ka 3-4 päeva ära olnud tormide ajal, Cichlidele on see väga ohtlik? Eriti veel, kui pole taimi?

algus 22.12.07, 280L .Asukad:Ancistrus, Pelvicachromis pulcher, Hemichromis Bimaculatus, Crossocheilus siamensised,Labidochromis caeruleus, Metriaclima estherae, Melanochromis Cyaneorhabdos, Convict Cichlid ja taimed.
60L

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 24, 2008 03:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

ida-aafriklastele pole riimvett küll vaja.
tanganijka on malawi veest küll karedam ja pH kõrgem, aga natuke süvenemist teemasse ja ei hullu midagi :)

Üles
 [ 4 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver