foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 44 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 04, 2008 10:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

leidsin akvast uppunud laevakese seest tsikliidi munad mida nad kahekesi hoogsalt juba paar päeva on valvanud.Mune on vähemalt 40.Kuidas edasi käituda?On valmis ostetud maimulõks kuna olen kuulnud et ema sööb maimud paari päeva möödudes.Kaua protsess aega võtab ja kas üldse on võimalik maime elusana hoida?
Head nõuanded on teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 05, 2008 09:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ahvenad hoolitsevad oma järglaste eest ja nende kohta minu teada küll maimude söömine ei kehti. Vastu pidi nad kaitsevad vapralt oma maimukesi teiste eest. Probleemiks võib osutuda hoopis toit - akvas elutsevad pisielukad, keda meie oma silmaga ei näe.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 05, 2008 12:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

tänaseks avastasin et ka teise kala peidukas kivide all on munad mis on ilmselt veel varem sinna peidetud.Munad on suuremad ja valgemad.Kummaline on see et laevukeses valvavad kaks kala korraga oma mune aga see teine on täiesti üksi.
Ootan ja vaatan huviga mis toimuma hakkab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Nov 05, 2008 04:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mõningatel andmetel ja ka enda kogemustest võin öelda, et kui neid pidevalt segada (minul olid segajateks Hemichromis lifalili'd), siis võivad nad siiski munad nahka panna. Ei jõudnud ise piisavalt kiiresti reageerida, esimese pesa punusid nad juba 12h peale poest toomist.
Kuna nad paarituvad päris tihti, siis mina plaanin neile selleks puhuks väiksema akva vaadata, et siis üldise rahu (antud perioodil on nad vägagi sõjakad) huvides saaks paarikese vajadusel ümber tõsta. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 07, 2008 08:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänaseks siis uudiseid niipalju et need munad mis laevukese sees olid pistsid nad nahka.Pooled öösel ja ülejäänud täna päeval.Need kaks mune valvanud kala ujuvad jälle mööda akvaariumi ringi.Enne tänast kükitasid päevad otsa laevukeses ja valvasid.
Teine kala valvab vapralt endiselt oma mune.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 08, 2008 10:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kui suur su akva on ja kes seal veel ujuvad?
Mina nägin küll kuidas Nergod oma poegi suus trantsportisid, aga nahka panevad? Siis peab akvas midagi lahti olema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Nov 08, 2008 04:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvaarium on 180 liitrine.Elab seal sees 4 tsikliidi.3emast ja 1 isane.2tk emased on varasemad asukad,akvaariumi eelmine omanik andis nad kaasa koos kahe põhjakoristajaga.2 tsikliidi ostsime juurde,emase ja isase.Paari laevukesesse moodustasid hoopis 1 vana asukas ja üks uus.Kohe kindlasti mitte ei pistnud põhjakoristajad mune nahka,sest neid ei lastud ligilähedalegi laevale ja kalad valvasid hoolikalt oma mune.Usun pigem et munad läksid "hapuks" ja seepärast hävitasid kalad ise nad.
Ka kivi all on mune vähemaks jäänud.Ei tea ka sealtki midagi tuleb... :cry:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 09:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Seda munade hapuks minemist usun vist minagi. Kui kogu naiste karja peale on üks härra, kas siis ei võinud juhtuda, et ühe emme marja jaoks seemet ei jagunud? Ma küll seda kalade sigimise värki hästi ei tea, aga ma lihtsalt ei kujuta ette, et kui kahel proual oli mari korraga, et härral niiska jagus. Kujutan ette, et uue portsu tekitamiseks on vaja ikka jupp aega. Ja kui mari viljastatud ei ole, siis hapuks ta minema peabki.
Muide ka mina leidsin lillepotist (külili oleva lillepoti laest! kuidas nad sinna said?) marja. Eks näeb, mis meil saab!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 10:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

nagu pildi järgi sul näen siis pesitsevadki ju sul seal lillepoti sees samasugused tsikliidid nagu minulgi.Anna siis teada kas tulevad maimud ka.
Aga peale munade kadumist on elu tagasi jälle mu akvas.Kui nad mune valvasid siis oleks nagu välja surnud kogu kupatus.Aint lutsukaid oli näha ja söömas käidi kordamööda. :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 02:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ega sa põhjakoristaja all ancistrus`d mõtle (Ants)? Akvas oli valguskatkestus ja mis ma nägin - Ants hiilis lillepoti juurde ja tahtis siseneda - kohutav madin järgnes! Võimalik, et minu eelmine pesakond hukkus hoopis sellise külalise tõttu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Nov 09, 2008 08:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

põhjakoristaja all mõtlen plecot.Kas ta ongi ants? :oops:
Siiani olen tähele pannud et põhjakoristajad ei kippunud marjade juurde ja neid poleks lähedale lastudki kuna tsikliidid valvasid koguaeg marja.Kohe kui keegi lähemale astus peksid tsikliidid nad eemale.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2008 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ei pleco ei ole Ants. Minu pleco on viks ja viisakas, aga Ants (esimese pilguga lecoga ehk sarnane jah) hiilib pimeduse varjus pessa ja emme-issi peavad temaga tõsiseid võitlusi!
Seda Antsu ma akvast kätte kah ei saa on endale peduurkaks valinud akvaklaasi ja akva tagapõhja vahelise prao - ei tule sealt isegi veevahetuse ajaks välja kuigi kogu vahetuse aja on ise kuival. Me itsitame, et kahepaikne!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2008 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

kavalants siis sul :D
meil siis eilsest ka kivialune marjast tühi :cry:
Eks paistab mis edasi saab,esimene nädal alles selja taga ka.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2008 07:29 
Akvarist

Pildid: 4
Mul on täna päeval eelpoonimetatud kalad koos oma pisikeste maimudega välja tulnud. Muidu istus paarike oma koopa juures ja sinna polnud teistel asukatel asja. Nüüd on kuskil 60 pisikest maimiu ja vanemad keset akvaariumit. Vanemad kaitsevad muudkui teiste eest oma poegi. Kuidas peaks käituma. Kas proovida võimalikult palju poegi kätte saada ja tõstma nad koos vanematega 25 liitrisesse akvasse või jätta nad puuumata ja loota et mõni poeg ikka ka alles jääb. Paluks siis infot.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 10, 2008 08:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

ma kuulsin oma akvaariumi endiselt omanikult kellel ka samad kalad marja poetasid pidevalt et kui maimud väljas siis mõne aja pärast söövad nad ise ära maimud :(
Ma usun et pead maime kaitsma pigem teiste kalade eest,kes samas akvaariumis, nagu olen aru saanud.Eks sa katseta,mis sitasti see uuesti :)

Üles
 [ 44 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver