foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 48 postitust ]  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: siiami tapluskala
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 04:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

On juba mõnda aega selline mõte olnud, et tahaks endale ka üht seda liiki loomakest. Kuna mul on plaanis nagunii oma mõõksabakogukonnast osa laiali jagada, siis tekiks ruumi ka rohkem juurde. Temperatuur on mul akvas 24-25 kraadi, seega peaks kõlbama, vee näitusid ma ausõna ei tea (taimed kasvavad kõik, mis mühiseb ja kalad ka viskavad pikkust meetrite viisi, nii et vast on korras :roll: ). Küsimus aga selles, et kas kellelgi on kogemusi, kuidas tapluskala skalaaridega klapib? Selle kohta leidsin teoorias natuke vastakaid arvamusi.. Siis veel, et poes passivad bettad apaatselt ühe koha peal (nad on muidugi väikeses topsis ka), kas nad akvaariumis ikka viitsivad ringi solberdada? Kas isane kala on nõus üksi elama (pidi ju erakliku eluviisiga olema)? Vaataks kõigepealt vastused ära ja siis mõtleks edasi.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 04:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

nii palju ma neist tean et nad on v2ga territoriaalsed kalad ja võib juhtuda et nad ajavad kõik teised kalad yhte nurka ,sest ylej22nud on tema territoorium

Valgus: 0,72w/l e. 4x18W

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 06:15 
Akvarist

Ei ole nii! :evil: Minul on tapluskala, nii rahulik, kellelegi liiga ei tee, üritab taga ajada gupisisd väga harva, aga see ka ei õnnestu tal. Enamuse ajast ta kusgil uimerdab, aga ujub ka esiplaanil tihti! Skalaariga suhtlemisest ma ei tea, aga minu tapluskala, sõprade tapluskalad, kõik keda ma näinud olen on kõik olnud rahulikud ja isegi mitmekesi koos elanud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 06:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

no siis ma ilmselt eksisin

aga tekib kysimus kust ta nime sai?
minu teada sai ta nime ikkagi tapluste j2rgi mida vanasti korraldati ja kaladele panuseid pandi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 08:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kulla Otike, isane siiami tapluskala on teoreetiliselt agressiivne vaid oma liigi isaste suhtes ja sellest ka nimi. Ma toon siinkohal paralleelselt näite võitluskoerte koha pealt. Inimesed arvavad, et kuna need koerad on aretatud võitlema, siis ründavad nad kohe kõike, mis liigub, sh ka inimesi. Tegelikkuses aga loodi need koerad võitlema vaid KOERTEGA ja teiste loomade/inimeste suhtes peavad nad olema sõbralikud. Vastupidisel juhul on tegu lihtsalt vale kasvatusega. (muidugi on ka erandeid, osadel tõugudel esineb ka inimestevastane agressioon). Ühesõnaga siiami tapluskala peaks kaklema teoreetiliselt vaid oma liigi esindajatega. Kas see ka praktikas nii on, seda ma tahtsingi teada. Gupisid mul ei ole, nii et selle koha pealt on rahulik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

sain minagi targemaks

ait2hh!!!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 18, 2004 09:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga palun :)

Inimene õpib kuni elab 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 20, 2004 03:27 
Akvarist

vaoni kirjutas:
Ühesõnaga siiami tapluskala peaks kaklema teoreetiliselt vaid oma liigi esindajatega. Kas see ka praktikas nii on, seda ma tahtsingi teada.

Kõige kergemini saad sellest aimu, kui paned vastu akvaariumi klaasi peegli. Alles siis näed kui ilus Su kala tegelikult on. Minu kala juures töötas see väga hästi. :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 20, 2004 07:23 
Akvarist

Tsiteeri:
Ühesõnaga siiami tapluskala peaks kaklema teoreetiliselt vaid oma liigi esindajatega.

Ma ei oleks sellega nii kindel, siis kui mul ta korraks oli, näitas ta aggressiivsuse märke ka teiste liikide vastu (Ajas kaela kohevile)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 21, 2004 12:18 
Moderator

Isane tapluskala on on agressiivne eriti oma liigi isaste vastu ning teiste sarnase väljanägemisega liikide vastu. Teda on kasutatud päris palju (kasutatakse veelgi) Aasias kalakaklustes, mille tulemusena teine kaklejatest saab surma.

Üksinda isane Betta splendens on tavaliselt väga rahulik kala. Tähele peab panema veel seda , et akvaariumis ei oleks koos temaga kedagi, kes võiks tema uimesid näksida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 21, 2004 12:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Rõõm näha et einarsil on jälle mahti olnud meid külastada! :)
Tegelikult peaks isaste liigikaaslaste vastastikune sallimatus vist olema omane kõigile labürintkaladele?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 21, 2004 12:32 
Moderator

Rein kirjutas:
Rõõm näha et einarsil on jälle mahti olnud meid külastada! :)
Tegelikult peaks isaste liigikaaslaste vastastikune sallimatus vist olema omane kõigile labürintkaladele?

Tere Rein! 8)

Teatul määral esineb sallimatust kõikidel labürintkalade isaste vahel, aga suurem osa siiski saab hakkama samas akvaariumis teise isasega, kui on piisavalt ruumi ning kohti, kuhu saab peitu. Betta splendens on selles mõttes erand, et ta ei kannata teist isast enda läheduses üldse (loomulikult sellest on ka erandeid, aga nii see on üldiselt).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 21, 2004 05:18 
Mh... ma küll panen tähele, et isasele tapluskalale ei meeldi teised isased ja erilise sabaga kalad (platyd mis on musta sabaga) aga seda vaid õhtul hilja kui ta on päevast väsinud, siis läheb tigedaks ja ajab neid taga. Muul ajal on täiesti stoiliselt rahulik ja ujub sujuvalt nagu haldjas edasi-tagasi, vähimatki märki sellest, et ta oleks tapluskala, peale välimuse küll ei ole. Tervis ja isu on tal hea... =D>

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 21, 2004 11:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Mina pidasin tapluskalasid... Olin lihtsalt lummatud nende värvikirevusest :roll: Ei oska nüüd öelda, kas just mulle sattusid sellised ->argessiivsed isendid, aga jah seda nad olid...Peeglitrikk sai ka järgi proovitud ;) Üks neist oli ehk isegi rahulikum (pidasin neid eraldi!) - teised kalad jäid üldjuhul ellu (gupid ntx) :D aga teine tegi küll 'puhta töö' ... Oma lõpu leidsid nad mõlemad uhkes üksinduses :(
Mina isiklikult NEID kalu endale koju enam EI TOO! Aga vaoni! Igal juhul soovitan sul nendega mässata - üks kogemus sedapuhku juures ;) Ise arvan, et nii suurte tegelastega, nagu seda on skalaarid, nad juba naljalt ülbama ei lähe! Edu tapjakalade kasvatamisel :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Mai 22, 2004 09:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nad on päeval jah hästi rahulikud, minuoma vedeleb põhjas isegi vahel, muidu ujub kusagil ringi või puhkab lehe peal. Kui mul olis väiksemad gupid siis neil kõigil oli hommikuks sabad katki, ex kukk öösel jäsas neid siis.. Aga praäegu on kõik korras, mitte kellegil pole säksu sabas.

Üles
 [ 48 postitust ]  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver