kadikuldnokk kirjutas:
mul maksis komplektina 1100,-,mis maksaks suurem siis?Kahetseme juba et selle väikse ostsime aga lapse sünna raha eest.Mida siis sellega peale hakata,pole ju nii rikkad ka et see nurka tõsta või leiduks ostja sellele?Missugune on norm filter ja mis maksab?
Ise tehes saab muidugi kõige odavam: minu 340l(väliste mõõtude järgi, sisemiste 309l) koos filtri, valgustuse ja korraliku aluskapiga akva läks kokku ~2500 eek. Umbes 100l akva saaks tellides kätte nii 600 eek(vähemalt Tartu hindade põhjal) nii suurele akvale saaks alusena kasutada veel tavalist tugevamat kappi või lauda, tegelikult on ka mõni saepuruplaadist riiulikesega laua moodi asi piisavalt tugev, peab ainult loodis olema. Mul juba neljandat aastat seisab ühe sellise imeliku peal 100l akva. Siin oli Ära anda rubriigis ka üks vahendatud kuulutus 153l katkise põhjaga akva, sinna vaja ainult põhjale uus klaas vist peale...
Filter... oleks väga hea, kui oleks, kui kalu vähe, taimi palju ja sööta ka vähe, siis saab ka ilma, aga ainult korraliku biotasakaalu korral. Kui midagi korrast ära läheb, siis tavaliselt ikka väga kõvasti... u 100l akva jaoks on kõige odavam ja minu meelest ka piisavalt kvaliteetne(õhu sissevõtu voolik tuleb ainult plärina vältimiseks kinni keerata) on ~200eek. Sama palju maksab ka soendus. Kõige kallim asi on valgustiga kaas. Tegelikult ei olegi enamasti akvale kaant vaja, mind see pigem häiriks. Tõsi, mõni kala võib nii välja lennata, kuid enamus kalad siiski kaant ei vaja(väljahüppeid esineb üsnagi harva enamiku kalade puhul). Kui kaas tellida, siis see läheb vist pisut üle 1000 eek, aga samas võib valgustuse ka ise ja odavalt teha.
Vaja läheb aga mõningast tehnilist taipu...
Ja päris ise tehes tuleb u 100l akva vist nii 1000eek kanti.