foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 01, 2013 11:56 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Apr 14, 2009 10:38
Postitusi: 114
Asukoht: Tallinn
Kõigele eespooltoodule täienduseks julgeks soovitada kahte: mõelda mingile kindlale biotoobile taimede ja kalade valikul ja võimalusel kasutada selliseid substraate nagu Seachem Flourite vöi mõni ADA substraat (nagu Amazonia vms.)

Biotoobi jälgimine tagab optimaalse keskkonna (temperatuur, vee karedus, pH, hapnikusisaldus jms.) kaladele ja taimedele ning hoiab sellega ära hulga probleeme mis algajaid kimbutavad. Osad kalaliigid eelistavad tihedamat taimestikku, teised seevastu vajavad oma ujumisvajaduse rahuldamiseks piisavalt vaba vett. Osadele kalaliikidele põhjustab liigne valgus või hele substraat põhjendamatut stressi. Osadel kalaliikidel on kõrgendatud hapnikuvajadus. On ilmne, et nende vajaduste arvestamine seab valikule rea piiranguid.

Hea substraat omakorda on taimede kasvatamisel juba pool võitu ja võimaldab ka algajal hea valguse korral häid tulemusi saada.
Edu pole siiski garanteeritud. High-tech akvaarium nõuab omanikult pidevat jälgimist, kaasamõtlemist ja reageerimist. Ja head lugemust. Kellele see ei sobi, on ka vähese sekkumisega low-tech akvaarium hea alternatiiv. Kuigi viimane nõuab väga kannatliku ja tasakaalukat tegutsemist.

Edu!


Viimati muutis aht0, Pühapäev Sept 01, 2013 02:14, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 01, 2013 11:58 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
andrep, sa said siiski pisut valesti aru. Soovitasin vaadata fotosid, mitte samadel alustel akvaariumit pidama hakata.

Ma kordan veelkord, et ma ei taha hakata mingit tulist vaidlust pidama, sest tegelik eesmärk peaks siin olema algaja suunamine kuhugipoole, kust alustada.

Jüri T - selle praktikaga ongi selline lugu, et praktik räägib enda kogemustest. Seda praktikut on paraku üks - üks kogeja seega, ehkki akvaariumeid võib tal olla olnud mitmeid. Loomulikult ma aktsepteerin neid kogemusi. Praktiseerivaid akvariste on aga tuhandeid, seega on ka võimalusi akvaariumipidamiseks rohkem kui üks ja kogemusi rohkem kui üks. Mina ei räägi ainult enda kogemuse baasil seetõttu, et oma töö käigus olen ma jõudnud arusaamisele, et see, mis ühel juhul töötab, ei pruugi teisel juhul töötada ja vastupidi. Vaatan asju laialt, sest ma puutun erinevate inimeste ja nende kogemustega lihtsalt palju palju rohkem kokku, kui ilmselt sina. See ei tähenda seda, et ma ei omaks ise kogemust. Oma vaidlused selles foorumis olen ma ammu ära pidanud ja kaklused ära kakelnud, hetkeseisuga puudub mul selle kordamiseks aeg ja tahtmine.


Üles
 [ 17 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver