Ühel hetkel tuli soov hakata elama koos suuremate kaladega. Sinnani olid mul kari gupisi ja parvest alles jäänud üks corydoras paleatus, kaks õunatigu ja hunnik krevette. Siis tuli soodne võimalus saada omale 200l akvaarium ja kõik muu vajalik sinna juurde. Väline filter oli ka. Filtri võtsin kaenlasse ja käisin Kalakese poes, et sinna sisse kõik vajalik saada. Gupidele hakkasin uut kodu otsima juba siis kui nad elasid 100l. Akvaariumi vahetus käis kiirkorras. Gupid ja corydoras ootasid ämbris kui panin kõik 100 liitrisest uude kahesajasesse. Põhja kruusa ja vett juurde ka. Aga vett ei pannud pärist täis. Mõtlesin, et hakkan iga vee vahetusega natuke rohkem panema kui ära võtan.Siis ei tule liiga järsk muutus ma mõtlesin.
Aga nüüd siis probleem, et kes saavad olema need uued suuremad kalad. Ise mõtlesin, et üks kala paar. Sellised kellega ma suht algajana hakkama ka ikka saaks. Kuidagi ei taha teha kuu aja pärast teemat pealkirjaga "Appi!!!"
Välimuse poolest hakkasid meeldima Convict Cichlid. Aga nii palju kui ma siit foorumist lugenud olen ja oma väga puuduliku inglise keelega mujalt interneti avarustest uurinud olen siis kipuvad suht tihti peret looma. See hirmutab. Alles tegelen ju oma gupide laiali jagamisega. Ja kui veel suured kalad sedasi paljunevad... Siis on silma jäänud veel Labidochromis caeruleus. Kuna mõlemad on Cichliidid siis validest neist üks kõik kumma paari jääb corydoras küsimärgi alla. Kalade sobivus tabeli järgi lugesin, et võib-olla. Siis ei tea kas tuua oma coryle kaaslased või otsida talle uus kodu. Ideaalne oleks muidugi kui oskaksite aidata leida sellised suuremad kalad kes saavad koos corydorastega ilusti elatud. Ise olen siiani uurinud nii, et vaatan keda müüakse. Siin või a´la kuldne börs ja soov. Ja siis googli abil vaatan kellega tegu.
Akvaariumi mõõdud on 120x40 ja kõrgust 41,5. Põhjakruusa seal umbes 6cm. Peidukohaks lillepotist koopad. Suurest potist nii, et sai kohe mitu ja mitmes suuruses. Lisaks üks juurikas ja hunnik taimi. Taimedest on Hygrophila Polysperma, Sagittaria Subulata, Limnobium ja Räni-kardhein. Vee testid tegin ka. Eelmises 100l ja nüüd ka uues 200l.
NO3 10
NO2 0
GH 16
KH 6
PH 7,2
CI2 0
Testisin Tetra test 6in1 ribadega. Olen aru saanud, et ega need kõige paremad ei ole aga siiani ei olnud mul aimugi milline mu vesi siis ikka on.
Jutt sai nüüd pikk. Lühi kokkuvõte oleks selline, et gupid annan ära, coryt nii hea meelega ei anna ja tahaks soovitusi keda võtta. Suuremate kalade paar kellega algaja hakkama saaks. Inglise keelega olen hädas. Väga kiire mul selle asjaga ka ei ole. Suurem akva olnud töös alles nädala. Paar nädalat ikka ootaks veel. Aga eks see uurimine ja mõtlemine ja valimine võtab ju ka aega.
Ette tänades