foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 10 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Kes siia juurde sobiks?
PostitusPostitatud: Pühapäev Mai 05, 2013 02:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 04, 2013 01:38
Postitusi: 12
Asukoht: Tallinn
Tere sooviks veidi abi kalade valikul. Akvaarium on 250L

Hetkel elavad seal

1x Antsitrus 15 cm

2x Epalzeorhynchos Frenatus

5x Sellised, kahjuks nime ei tea, aga rahumeelsed.

http://fotoalbum.ee/photos/Kishi/102313943


Soov oleks juurde kedagi veidi suuremat nii 5 - 7 cm nt ja võiksid olla värvilisemad.

Ette tänades :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 02:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Hea et akva on suur, vähemalt on valikuvõimalusi.

Kuna sul on seal juba kalad sees siis peaksid uute kalade valikul lähtuma juba olemasolevatest kaladest. Ehk siis on kalu mida sa saad võtta ja kalu mida vahest ei tasuks kohe mitte võtta. Asja teeb lihtsamaks tõsiasi kui sa tead oma kalade õigeid ladinakeelseid nimesid.

Esimene kala on sul mingi 15cm Ancistrus, suur kala. Mul läks pisut aega et üldse aru saada millise kala nimi on Antsitrus. :) Siin oleks nüüd tähtis teada mis liiki see ancistrus sul on. Minu teada on neid olemas vähemalt 5 liiki. Kui on teada täpselt mis liiki nimetatud kala on siis saaksid otsustada kas võtta veel neid juurde või mitte. Osa nendest kaladest sooviksid üksinda olla, enamus nendest on suht territoriaalsed. Soovivad oma juurika või kivialust, kui seda ei saa siis läheb madinaks. Kui tahad kala täpset nime teada siis peaksid kala pildi üles riputama.

Teised 2 Epalzeorhynchos Frenatus'st on sul kas nüüd või edaspidi suured kalad. Kasvavad kuni 15cm pikaks. Nende kalade puhul tasuks olla tähelepanelikum ja ettevaatlikum, eriti uute kalade valikul akvasse. Territoriaalsed, üksilduses elavad ja vananedes agressiivsed kalad. Suure tõenäosusega kipuvad tulevikus peremehetsema kõikides akvaosades. Need kaks kala hakkavad teineteist varem või hiljem ahistama, tulevikus võivad kolkima hakata ka teisi kalu.

Kolmandad kalad on sul minu teada foto järgi vaadates tiiger barbused (Puntius tetrazona), kasvavad 5-6cm pikaks. Antud barbused on sellised teiste kalade tülitajad, uime- ja sabanäksijad ning kottijad. Kuid mulle need kalad meeldivad, sest on sellised elavad ja huvitava käitumisega, lustakad naasklid. Sul on neid barbuseid niiütelda miinimum et moodustuks väike grupp, neid barbuseid võiks rohkem olla.

Järgnev jutt on mul selline subjektiivne, st. iseenda seisukohast lähtudes. Mida teeksin mina kui mul oleks sinu 250l akva koos nende kaladega.

1. Uuriksin välja Ancistrus täpse pika ladinakeelse nime. Nime teada saades saaksin otsustada kas võtta veel ühe või paar ancistrus't. Või jätaksin üksikuks. Vajadusel saaksin omanikuna kalast rohkem teada.
2. Rahuliku tuleviku nimel annaksin või vahetaksin ära ühe Epalzeorhynchos Frenatus'e ja jätaksin endale akvasse ainult ühe kala. Ja seda ühtegi jälgiksin ma valvsalt. On olemas mingi võimaluse kübe et need kalad on ehk iseloomult leebukamad. Samas kui uimed ja soomused lendama hakkavad siis on juba nats hilja.
3. Ostaksin juurde olemas olevaid tiiger parbus'eid vähemalt mingi 10 tk et tekiks suur ja korralik 15 barbuste parv. Antud sammuga tagaksin selle et barbused nääkleksid ja torgiksid rohkem üksteist ning ei tunneks teiste kalade vastu huvi. Barbustel poleks lihtsalt aega teistega tegeleda. Barbused on nagu lõvi- või hüaanikari.

NB! Nimetatud akvasse ei ostaks ma mitte mingil juhul nö. "ilusaid ja uhkeid kalu" kes akvas oma suurte uimede ja sabadega uimaselt ringi patseeriks. Epalzeorhynchos Frenatus ja tiiger barbus'ed tõmbaksid selliste kalade uimed ja sabad ribadeks. Ilusad, aeglased, kartlikud kalad (guppy, betta, angelfish) muutuksid sellises akvas "peksupoisteks".

Minu arvates sobiksid siia akvasse kiired, jõulised ja aktiivsed kalad sellised nagu barbused, daaniod, rasborad, puntiused, tetrad jt.

Vahes mõni teine akvarist soovitab midagi juurde või vajadusel parandab mind. :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 09:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Reede Aug 24, 2012 07:32
Postitusi: 10
Asukoht: Kuressaare
Minu meelest on pildil see kala
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_tetra
ja nendega sobiksid terad pigem.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 10:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Jaan 17, 2012 06:19
Postitusi: 760
Pildid: 2
Asukoht: Tallinn (ja ülejäänud Eesti)
Brite kirjutas:
Minu meelest on pildil see kala
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_tetra
ja nendega sobiksid terad pigem.


Jap tegu black skirt tetratega. Endal ka sellised ja ei noki nad teisi.. Rohkem madistavad omavahel.

Pakun, et tegu on tavalise Antsu (must/ pruun) või albiino antsuga (kollakas) /kalad/17807/index.html

Soovitaks kuhlisid.
Kuhlid on muidu hästi lahedad põhjakalad, mis sarnanevad angerjaga. Ainult, et nad on u. 10cm pikkused ja enamasti vöödilised. Vähemalt mina ei ole leidnud enda hallidele kaaslasi. Neid võiks ka olla 5-6 tk sest nad ei ole parvekalad aga siiski meeldib neile oma liigikaaslaste seltskond ja tunnevad ennast nii turvalisemalt. Kui neid kalu endale muretsed siis kindlastvaata, et oleks akva põhjas laiali palju peidukat. Mida rohkem peidukaid, seda vähem nad ennast peidavad. Sobivad antsudega ja teiste rahulike põhjakaladega.

http://en.wikipedia.org/wiki/Kuhli_loach


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 12:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 04, 2013 01:38
Postitusi: 12
Asukoht: Tallinn
Ants siis sama sugune nagu sellel teisel pildil on.Tundub et nimi peaks olema Ancistrus dolichopterus
http://nikolaev.nik.slando.ua/obyavleni ... 698f1.html

Kahjuks enda oma poeb kohe peitu kui kaamera kätte saan.


Tõesti need 5 x on mul siis Black tetrad, suured tänud.Poes oli neil mingi väga pikk nimi ja see tõttu läks meelest ära. Ka minul on nad hästi rahulikud, ei tülita väga ka teinieteist.

Mis puutub 2x Epalzeorhynchos Frenatus'st siis nad on jah juba 15 cm peaksid kusagil 3 -4 aastased olema. Siiani on olnud ka rahulikud tihiti veedavad aega ühes koopas, vahel on neile seal seltsiks ka Ants. Siiani nad ei ole kedagi kiusanud.

Need kuhlisid tunduvad ka päris huvitavad :)

Plaanis oli muidu vaadata selliseid kalu, kui nüüd ei saagi täpselt aru kas need isendid on siis agresiivsed vöi ei. Apistogramma cacatuoides


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 01:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Jah teil on täiesti õigus, need kalad on hoopis Black Widow Tetra'd (Gymnocorymbus ternetzi). Küllaltki rahulikud akvaelanikud, kasvavad 2-5cm pikaks. Kuid siin võiks ikkagi arvestada sellega, et neid tetraid võiks olla pisut rohkem ja mitte panna akvasse "uhkeid ja ilusaid" ringi hõljuvaid kalu. Theaquariumwiki info põhjal võivad tetrad hakata neid ahistama.
Parem karta kui hiljem pead valutada.

Kaks Epalzeorhynchos Frenatus'st on sul veel noorisendid sest nende kalade eluiga on 10-15 aastat. Nende sõjakad iseloomud võivad veel välja lüüa. Muidugi võib alati loota sellele et nad jäävadki sellisteks rahuarmastavateks tupsukesteks. Minu jaoks on need kalad ikkagi hundid lambanahas. :)

Apistogramma cacatuoides on Cockatoo Dwarf Cichlid kes kasvavad 5-8cm pikaks. Antud kalade isaste ja emaste suhe peab olema 1:1. Kui võtad rohkem isaseid kui emaseid siis läheb isaste vahel löömaks. Loomult need kalad ei ole agressiivsed kuid väidetakse et siis ei tohiks akvasse võtta teisi Cichlid liike, vastasel juhul tekivad kaklused. Need kalad soovivad oma peidukat kus elutseda. Kui näiteks võtta kaks või kolm isast ja emast siis peaks iga isase jaoks olema eraldi elukoht akvapõhjas. Cichlid'idele ei meeldi ka väga aktiivselt ringi tuuseldavad ja müttavad põhjakalad, sest nende elukoht on ju põhjas omas kodukeses.

Vaadata võiks veel botiai'd. Näiteks hea valik oleks minu arvates 8-9cm Zebra Loach (Botia striata) või 7-8cm Skunk Loach (Yasuhikotakia morleti) või 5-6cm Dwarf Chain Loach (Ambastaia sidthimunki). Need liigid sobivad üldakvasse. Samas peaks neid muretsema ikka miinimum 5-6 tk ja muidugi mitte mainitud liike segamini vaid ikka eelistades üht konkreetset liiki. Minule isiklikult meeldiksid Dwarf Chain Loach'id kuid ma ei saanud neid sest akvapoodides neid polnud. Ps! Kõik need botiad söövad akvas ära teod. Kui pole plaanis muretseda mingeid dekoratiiv tigusid siis oleksid botiad head teonuhtlusest vabastajad.

Botiate puhul peaks veel uurima kuidas saaksid läbi nad Cichlid liikidega. Ehk on mõnel akvaristil kogemusi.

Unustada ei tohiks ka akva üldist temperatuuri, taimi, kalade arvulist tasakaalu akva üla-, kesk- ja alakihtides. Juhul kui soovid et akvas käiks kalaelu üldpildis mitte konkreetses akvaosas.

Lõpetuseks jääksin ikkagi oma arvamuse juurde ja ütleksin et selle akva puhul sobiksid sinna kiired, jõulised ja aktiivsed kalad. Kalad kes on piisavalt osavad et esilekerkivate tülinorimiste eest eemale põigelda.

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 06, 2013 05:15 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 07, 2012 09:29
Postitusi: 32
Asukoht: Valga
Guraamid suured , rahulikud, ilusad ja eri värvides leiduv kala. Pärlniit guraami on mul endal ja need lendlevad niidid väga ilusad :-)

_________________
110 l. 2 pärlguraamit, 1 siniguraami, 1 punane guraami, 1 hõbesinine guraami, 2 daniot, harjasninad e. Antsud + 3 poega , 2 Saed ja tigu, elustaimestik. :-) Ootame uut akvaariumi, et parendada elutingimusi ;D


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 10, 2013 01:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 04, 2013 01:38
Postitusi: 12
Asukoht: Tallinn
Suured tänud teile vastamast :)

Lähen siis homme vaatama, keda juurde tuua. Kindlasti vötan antsusi juurde, tal üks seal igav vist. Eks siis paistab keda veel.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 10, 2013 01:36 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Laupäev Mai 04, 2013 01:38
Postitusi: 12
Asukoht: Tallinn
Tegin just avastuse, et kalad keda ma pidasin 2x Epalzeorhynchos Frenatus'ston hoopis Red-Tailed Botia (Cobitidae). Lihtsalt alguses tundusid nii sarnased, aga rohkem uurides enam polnud ültse ühesugused.

http://www.campcrazyphotography.net/app ... =154503225 sellised.

Nendega on ilmselt lihtsam leida kokkusobivaid tegelasi.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 10, 2013 02:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Neljapäev Jaan 17, 2013 01:39
Postitusi: 867
Pildid: 20
Asukoht: Tallinn
Kishi, oot kui sa tõesti mõtled ja tead et sul on akvas Red-Tailed Botia'id siis pead valmistuma oma julge vaimu ette üheks tõsiasjaks. Nimelt nende kalade ladina keelne nimi peaks olema Yasuhikotakia modesta (Redtail Loach).

Need Redtail Loach'id peaksid kasvama sul vähemalt 20-25cm pikaks! :roll:

Kalad on loomult territoriaalsed, lihatoidulised kuid söövad ka kõike muud. Soovitatakse pidada koos ligikaudu sama suurte isenditega, kiirete ja jõuliste kaladega kes suudavad enda eest seista. Kaladest ringi hõljuvaid "ilueedisid" koos nendega pidada ei soovitata. Usun et ka mingeid 5cm kalu pole mõtet selles akvas pidada. Hea et sul akvaarium on vähemalt 250l. Redtail Loach pidavat aeglaselt kasvama.

Akvaristid võivad siinkohal ülalmainitu suhtes mind parandada.

Oled sa ikka 100% kindel et sul on need kalad?
Riputa palun kusagile üles pilt et akvaristid saaksid sulle kindlalt ütelda kas tegu ikka on Redtail Loach'idega. Kui suured nad on sul juba? :)

_________________
180L, JBL e1501, 2x30W
3 tetra(bct),1 garra rufa, 1 sewellia
3+ killertigu,3+ amano krevett


Üles
 [ 10 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver