foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 10, 2011 05:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olen akvat pidanud juba mõnda aega, aga ära tüütasid need pisikesed mollid ja mõõksabad. Tegin akvas suurpuhastuse ja ei teagi kohe mis kalu ma nüüd sinna panna võiks. Tahaks lihtsalt suuremat sorti paari kala, et oleks efektne ja näha ka neid. Väikeseid ei näinudki üldse akvas. Lisaks muidugi paar väikest antsu ja kas tohib siis corisid ka panna paar tükki? Õuntigu tahaks ka, aga oleneb kaladest, kas nad lasevad tal rahus elada. Akva siis juwel'i oma, täisvarustuses. Aitäh!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 06:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ega 60l suuremaid kalu kui molli või mõõksaba mahugi. Pealegi ega ants nii väga väike kah ole, minu oma on 10cm kindlalt ära. Oskaks soovitada vaid betta`. Ta on küll väike kala, aga jätab suure mulje. Aga ühte akvasse mahub vaid üks betta, teist betta`t sinna kõrvale enam ei mahu ja kaaslaste valikuga võib probleeme tekkida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 12:42 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
jah, ega 60l akvasse just suuri kalu vast ei saa.....
Aga miks tahad just suuri...
Kui mõõksabadest ja mollidest isu täis proovi teisi kalu, näiteks neoonkala parv näeb ju ka vägagi ilus....

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 01:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Neoonid on ka olnud, mõtlesin muidugi selle peale juba, et ainult neoonid, aga need ka väikesed ju. Suuri tahakski sellepärast, et oleks lihtsalt 2 suuremat ja ma näen neid ja nad on ilusad, mitte terve akva mingit pudi täis. Kuldkala ka ei tohi ju panna kahte. Selline küsimus ka veel, et kas antsu ja õunateo mõte on sama? Kas mõlemad puhastavad akva seinu ja kas ainult õunakatega ei saaks see töö tehtud?
Ja lahendust polegi siis minu akvasse jah? Äkki veel keegi pakub mõne hea idee.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 02:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 20
tundub et sul ikka kange tahtmine midagi suuremat osta,

isiklikult mina ostaksin ikkagi 2 kuldkala ja asi jokk 8) .
Kõige paremini puhastab akva klaasi siiski klaasipuhastaja :) , mitte ansitrused ega õunateod.
Isiklikult eelistaksin iga kell õunateole antsu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 02:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga kuidas nende skalaaridega on? Ma poes vaatasin, et seal väikeses akvas on neid oma 15 tükki. Nende kohta öeldakse ka ju 50 liitrit näkku, kuidas nad seal poes küll ellu jäävad nii? Ja kas neid on sama lihtne hooldada nagu kuldkala? Skalaare olen muidugi ammu tahtnud juba...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 03:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kui inglise keelt tönksad siis võiksid proovida ntx sellist kohta: http://aqadvisor.com
Pole olnud viitsimist väga põhjalikult asja uurida, kuid põgusal katsetamisel andis täitsa usutavaid tulemusi. Et kõigepealt vajuda "Display in cm" ja "Display in Litres", toksa oma numbrid sisse jne.
60 l ja suured kalad pole küll eriti kokkusobivad.

Viimati muutis Rein, Esmaspäev Juul 11, 2011 03:09, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 03:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
Tene kirjutas:
Aga kuidas nende skalaaridega on? Ma poes vaatasin, et seal väikeses akvas on neid oma 15 tükki. Nende kohta öeldakse ka ju 50 liitrit näkku, kuidas nad seal poes küll ellu jäävad nii? Ja kas neid on sama lihtne hooldada nagu kuldkala? Skalaare olen muidugi ammu tahtnud juba...

http://www.aquahobby.com/gallery/e_Ange ... calare.php

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 03:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud tommike nii informatiivse saidi eest. Matan oma skalaarimõtted juba eos maha. Tahaks siiski kalu, mitte lapsi, keda peab mitu korda päevas toitma...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 03:49 
Akvarist

Pelvicachromis pulcheri paarikest on sageli sellise suurusega akva juurde soovitatud. Endal kogemus puudub aga kunagi täiesti kaalusin seda valikut.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 04:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

bardatulus kirjutas:
isiklikult mina ostaksin ikkagi 2 kuldkala ja asi jokk 8) .

:evil:

1 kuldkala, okei. 2? ei!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 11, 2011 08:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ega need mõõksabad nii tillud ju olegi. Eks nende kasv sõltub taas akva suurusest. Mul oli umbes 8-sentimeetrine, aga 240-ses.

Neoonid on tõesti üks ilus mõte. Kuna nad on parvekalad (5-7 tükki), siis saab neid terve akva täis. Ujuvad nad parves ja nii moodustavad päris ilusa suure heikleva parve. On veel teisi taolisi pisikesi parvekaid, kes ehk efektsed (laternad, rummininad...)

Pelvicachromis pulcher on ka hea mõte. Ilusad värvilised kalad.Mina kutsun neid "leevikesteks". Kui ühe paar võtad, siis ehk mahuks üks antski nende sekka. Või siis tigu. Ants on huvitavam. Saab ka ilma kaaslaseta hakkama.

Kas Bettat siiski ei võiks võtta paari (emase ja isase) 60-liitrisesse akvasse? Minu jaoks olid nad uimased kalad. Muidu oli isane ilus ja uhke küll. Aga samas nagu ka tilluke.

Veel on ühed väiksemad kalad marmor guraamid, keda ehk võiks võtta sinna ühe paari. Teised guraami sordid kasvavad suuremaks.

Skalaare on ka mitmeid (koid peaks olema ühed väiksemad). Mõned kasvavad üsna suureks, kuid Sulle ei mahu sedasorti kala. Seda taipasid isegi. Poodides on tõesti üsna palju kalu ühes akvas koos. Võib jääda mulje, et nii võibki olla. Kuid seal on noored kalad, kes varsti endale uue ja suurema kodu leiavad.

Kuldkala? Pole küll pikaajaline nende kasvataja (ainult 1,5 aastat) ja suuri kogemusi pole, kuid ajapikku on mulle selgunud, et näiteks oleks nende puhul hea akvas kasutada hoopis välisfiltrit. Sul ilmselt on sisefilter. Või...? Vastasel juhul tähendaks see lisakulu. Kuid ilmselt saab ka ilma. Välisfiltriga tundub kuidagi muretum. Üks kuldkala võiks ju olla, aga miskipärast ma arvan, et ta jääb üksinda nukraks. Kuigi iga kala ei vaja liigikaaslase seltsi ja tunneb üksinda akvas laiutamisest mõnu. Kas just kuldkalaga nii on? Siin vast Varivalge oskab nõu anda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 12, 2011 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma uurisin nende kribensite kohta ja tundub päris hea mõte olema. Pean nad poes ka veel üle vaatama, aga piltidel on nad päris ilusad. Palju neid kribenseid siis olla võiks mul? 2 ikka eks? Kuldkalu ei hakka vast jah pressima oma kasti ja välisfiltrit eraldi ka osta pole mõtet. Kui rikkamaks saan, ostan suurema akvaariumi, aga esialgu tuleb sellega läbi ajada :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 12, 2011 09:08 
Akvarist

Emane ja isane oleks vast jah mõistlik. Rohkem küll mitte. Pidid üldiselt rahumeelsed olema aga kudemise ajal muutuda riiakaks. Koopaid tahtvat aga eks sa pead ise selle info nüüd raamatutest või netiavarustest kokku korjama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2011 08:22 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Paistab, et jääd kribensite peale. Igati ilusad ja värvilised kalad. Riiakad nad tõesti tavaolukorras pole ja kui Sul neid vaid paar akvas, siis polegi ju kellega kakelda. Riidlevad nad tavaliselt ikka marja kaitsmise ajal. Pole ka täheldanud, et mutikene nurka pekstakse kui mari tehtud. Guraamidel näiteks selline komme. Ja siis veel Mogurndadel.

Kahjuks olen täheldanud, et poes müüakse enamalt jaolt suht pisikesi isendeid ja siis on suht võimatu sool vahet teha. Tihtipeale pole neil seal õiget värvigi ja suht ilmetud.

Hästi ilusaks lähevad nad kurameerimise ajal. Kõhualune on eriti lilla. Tõesti nagu "leevikesed". Kookose koopa meisterdamine toidupoes müüdavast (ära osta akvapoest valmis koobast) ei tohiks ka just üle jõu käia. Arvaks, et mahuks sinna akvasse ikkagi veel üks ants, kes kindlasti mõnuga matsutaks kookose koort ja lutsutaks klaasi.

Üles
 [ 28 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver