foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2011 10:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jah, otsustasin kribensite kasuks. Kuigi täna suure entusiasmiga neid ostma minnes, selgus, et polegi neid üheski poes. Pettumus. See-eest sain aga pisikese antsu ja vallisneeria tuti. Ja muideks, kookos on mul juba ammu olemas ;)
Pean vist teise foorumisse kobistama oma sooviga kribenseid saada. Äkki kellelgi on paar iludust üle :)
Seega tänan teid kõiki teie soovituste eest ja mina isiklikult sain jälle portsu targemaks kalamaailmas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 13, 2011 11:18 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 0
Ega noid kribenseid eriti sageli poes olegi. Pakuks välja, et Lauteris OÜ "Leigivist" on ehk kõige suurem lootus neid leida. Aga nagu juba mainis - müüakse pisikesi, kelle sugu praktiliselt võimatu määratleda.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ja pisike ants pidas vastu ainult ühe ööpäeva :( Sain vist vale kala, kuna haakis end kohe filtrikasti külge nurka ja sinna ta jäigi. Järgmine päev oli põhjas nurka kobistanud ja seal oma viimased sõõmud tõmbaski. Üldiselt peaksid nad kohe hakkama ju ringi tõttama ja uue koduga tutvuma, aga ju vist oli ikka mingi viga küljes...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ancistrus vajab kindlasti mingit puuronti, kuhu külge ta end kinnitada saab. Puhtalt klaaskastis ta haagibki ennast filtri külge ja enamasti nii nad ka lõppevad (jäävad kinni kuskile). See kala vajab alati mingit peidikut või muud lisapinda, kuhu ta end kinnitada saab :?

Puuront, kivikoobas vms koht oleks olnud vajalik.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on puuront ja kookoskoobas, mis eelmistele antsudele sobis ideaalselt. Taimed ja kõik vajalik on olemas. Äkki oli ikkagi asi kalas...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:45 
Akvarist
Kasutaja avatar

Siis võis ka stress olla. Oleneb kuidas sa aklimatiseerisid (arvatavasti ikka nii nagu juhenites on). Kehv alkimatiseerimine, liiga lühike või liiga vähene või hoopis alkimatiseerimise tegemata jätmine võib ka kala shokki viia, mille tagajärjel ta hinge heidab.

Võib-olla oli lihtsalt julm õnn. Enamasti terved kalad niisama ei sure aga stressi kätte võivad saba anda küll.

Kui mina uued kalad ostan (alles eile tõin 1 kuldkala juurde 240sse) siis mul läheb alkimatiseerimisele tublid kolmveerand kuni tund aega. Lisaks siis vitamiinid ja vastavat vahendit, et kala stressi leevendada. Paljud kalad annavad saba just stressi või shoki tõttu (mida annab väga palju maandada just õige aklimatiseerimisega). Alkimatiseerimine tähendab lihtsamas keeles kala konahdumist/harjumist uue keskkonnaga. Peale kala uude akvasse panekut ei tasu näiteks tuld põlema panna jne. Anda talle aega kohaneda uue keskkonnaga, uue veega jne.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Minu vana ants kipub kah filtri vahele (või ka sisse-pealt lahtine filter) minema kui teda häiritakse. Aga sellest ei tohiks mingit viga talle tulla. Ja vastupidav on ta kah: oli käsil suurem akva puhastus (ei mäleta miks). Olin juba vähemalt 15min. pooltühja akvaga jamanud kui mees hõikas ja ütles, et vaata: oli teine termomeetri ja klaasi vahele pugenud. Teda vigastamatta ma teda kätte ei oleks saanud. Akva uuesti täitmisega läks veel 15min. vähemalt (250 l). Ants ise einud teist nägugi.
Aga eelistab ta kindlalt kändu!

Üles
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 08:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Tene kirjutas:
Olen akvat pidanud juba mõnda aega, aga ära tüütasid need pisikesed mollid ja mõõksabad. Tegin akvas suurpuhastuse ja ei teagi kohe mis kalu ma nüüd sinna panna võiks. Tahaks lihtsalt suuremat sorti paari kala, et oleks efektne ja näha ka neid. Väikeseid ei näinudki üldse akvas. Lisaks muidugi paar väikest antsu ja kas tohib siis corisid ka panna paar tükki? Õuntigu tahaks ka, aga oleneb kaladest, kas nad lasevad tal rahus elada. Akva siis juwel'i oma, täisvarustuses. Aitäh!

Vot, mis mulle silma jäi! Tegid akvas suurpuhastuse! Kõik, ka mina, on Sulle appi tõtanud igasugu soovitustega, mis kalu mahutada 60-liitrisesse. Tähelepanuta jäi suurpuhastus.

Aga nüüd - millal tegid suurpuhastuse? Kui suures mahus? Äkitsi vajas Su akva n.-ö. uut starti? Pärast suurt puhastust peaks loogiliselt kaladele sobilik vee kvaliteet langema ja peaks minema taas jälle aega, et vesi normi saaks. Kas äkki see ei võiks hoopis olla antsukese hukka saamise põhjus?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Suurpuhastuse tegin jah, täies mahus. Et siis nullist uuesti panin käima. Akva töötanud nädala. Kas seda on vähe?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juul 15, 2011 11:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Kardan küll, et vähe. Mida veetestid näitasid? Ikka nood tilgatestid. Neistki pole juttu olnud. Või jäid mul märkamata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 18, 2011 07:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

PH on paigas, 8-8,5. Rohkem teste mul pole. See pH vist ongi kõige olulisem eks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 19, 2011 11:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
värskel akvaariumil ja uuesti käivituval akvaariumil on oluline NO3 ja NO2
Kui akva mikrofloora veel ei funktsioneeri korralikult (ja see sai lõhutus akva suurpuhastusega), siis tõuseb NO2 tase ja on mürgine veeelanikele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juul 21, 2011 08:03 
Moderator
Kasutaja avatar

Lisaksin veel NH tilgatesti.
pH on Ancistruste puhul küll suht oluline.
Ma ei teagi, kas see 8-8,5 pH-d palju pole? Mul on 7. Tiba siia-sinna. Ise peab 7-t normaalseks.

Üles
 [ 28 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver