foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Juun 09, 2011 10:17 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2010 03:51
Postitusi: 59
Pildid: 0
Asukoht: Rakvere
Ma ise ka olin kahe vahel kas tõstan eraldi või ei, aga vanemad nii hästi hoolitsesid. Aga nu nad mul iga pooleteist nädala tagant heidavad uue marja. See pesakond ainus kes nii kaugele jõudnud. Kuid varsti tuleb uus nagunii, ja ma usun et iga järgnev pesakond areneb kaugemale. AGa ilmselt ma tõstan uue pesakonna eraldi akvasse :)
Ja akvat sifoonin korralikult ja korrapäraselt. Seekord lihtsalt lükkus mõned nädalad edasi, sest lootsin, et mida vähem ma neid torgin, seda suurem tõenäosus et vanemad ise nahka neid ei pista. Akva seisukord ei olnud üldse halb :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 10, 2011 09:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
Eks testid näita Sulle, kui halb vee tegelik seis on (Sa ikka neid aeg-ajalt teed, eks). Silmaga seda näha pole. Kogemustega akvaristid saavad ka pilguga aru, kui miskit akvas nihu. Isegi mul hakkab tasapisi selline taju tekkima. Näiteks kui hapnikku vähe, siis on väga heaks indikaatoriks teod - ronivad ülesse veepiirile ning "torud" on kõigil väljas. Siis taas teen kindluse mõttes hapniku testi. pH on ka oluline tegur akvas. Selle langemine tingitud näiteks tigude üleküllusest. Antsud peaks selle suhtes tundlikud olema.

Maimude ümberpaigutamisel ära vast kõiki tõsta. Emme-issi juures kasvavad ikka paremini ja kiiremini. Olen mõne kalaga proovinud (Mogurnda, Flowerhorn - põhiliselt siis marjatajad, elussünnitajatega on pisut teisiti, need sündides suht suured ja iseseisvad) ja tulemus ikka sama - emme-issi turva all on parem. Eks seal oma tähtsust muudki tegurid - suurem pind ja puhtam vesi, ka toitu kergem leida (väiksemas kipub kiiresti märkamatult NO2 tõusma või muud hädad ilmnema).

Ehk õnnestub Sul ka ikka ükskord omad skalaaritited üles kasvatada!

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Juun 11, 2011 04:26 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2010 03:51
Postitusi: 59
Pildid: 0
Asukoht: Rakvere
Ja vee teste teen koguaeg, näitajad kõik korras. vett vahetan ja sifoonin regulaarselt. Seekord lihtsalt lükkus mõni nädal edasi, kuid veenäitajad olid korras ka sel ajal .
Maimudega vaatan mis teen järgmine kord, ehk tõstan osad ära. Aga samas suht kindel on see, et need maimud kelle akvasse edasi jätaksin, süüake guraami ja tetrate poolt ära, nagu eelmine kordki hakkasid terroriseerima ja selle pärast ma nad ümber tõstsingi. Ei tea, eks siis paistab mis järgmine kord teen. Aga ükskord õnnestub pesakonnal suureks kasvada :)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 02:47 
Akvarist

Liitunud: Pühapäev Sept 19, 2010 03:51
Postitusi: 59
Pildid: 0
Asukoht: Rakvere
Ja eile lõunaks oli minu paarikesel uus pesakond valmis voolitud. Seekord eriti palju marja heidetud. Kui muidu on palju siis seekord on eriti kohe. Ja viimase pesakonna nö hävimisest möödas alla nädala.
Ja molly mul ka terveks ravitud :D 8)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 13, 2011 07:57 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Veebr 09, 2010 11:47
Postitusi: 3717
Pildid: 0
Asukoht: Pelgulinn
No siis on päike Sinu õuel. Kui nüüd tited ka suureks kasvavad...! Pusi aga pusi! Jõudu igati.

_________________
KIIREMAKS kontakteerumiseks palun pöörduda OTSE privaatposti.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Juun 24, 2011 02:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Apr 26, 2005 06:46
Postitusi: 36
Asukoht: Türi
Tere!
Endal praegu skalaarimaimud ,kes 1kuu ja 1nänala vanused.200-st maimus alles umbes 30 tk. On paras mängimine aga tulemus on seda väärt. Toimisin omadega järgmiselt: pärast marja kudemist lasin marjal vanemate hoolitsuse all olla kuni valguse kustumiseni siis tõstsin koos lehega võrgust maimu lõkksu seadsin filtrist tuleva veevoolu lõksule. Marja tuleb jälgida ja valgeks muutunud marjaterad (viljastamata terad) eemaldada.
Maimud kooruvad 48 tunni möödudes. Siis ehitasin maimulõksu sisse veel ühe võrk lõksu ,et olek kahekordne võrk kuna vanemad said läbi võrgu maimud kätte ja sõid ära. Suurem jagu maime pääses. Ettevaatlikult tõstsin lehelt maha libisenud maime lehele tagasi ja nii nad ripuvad ja siputavad lehe küljes umbes nädala ja siis hakkavad ise ujuma ja toituma enne ei pea neile mingit toitu andma nad saavad toidu rebukotist ,mis neil kaasa antud ema polt :).Ise toidan neid JBL Nova Tom artemia lisndi toidu pulbriga, JBL Nobli Fluid vedeltoidu,( saab osta Kalakese poest) SERA micron pulber toidu ja hiljem umbes alates 3-st nädalast alates SERA vipan baby juurde olen andnud Fronzen Fishfood sääsevastseid hästi peeneks hakitult ja meeldib algul neile ka keedetud munakollane see tuleb tilga akvaariumi-veega hõõrutud ja anda vaid mõni tilk korraga. Hea toit on ka arteemi mida saab ise kasvatada arteemia munadest.
Kahenädalased maimud tõstsin esialgu 8-liitrisesse akvasse kuhu panin suurest akvast vee. Akvas on SERA filter ja õhu lisamine samuti vajalik. Iga päev hakkasin vett vahetama 200 g korraga. Lisatav vesi oli seisnud 1 nädala ja karedus maha võetud filtreerimisega läbi turba kraanuli. Seda selleks ,et vee karedust maha võtta kraanist tuleval veel on u 8pH aga vaja u 6-6,5pH. Madalama karedusega vees kasvavad maimud paremini ja on väiksem oht haiguste tekkeks.
Kuu vanuselt tõstsin maimud 25l-sse akvasse. Nüüd nad söövad ja kasvavad. Toida ja vaheta vett ja imetle oma kätetööd.
Lõbus ja segane. :lol:

_________________
55l gupid, anentome helenad 35l plati ja musta molli maimud. 110l mollid,neoonid,koridorased, platid,emane kukeke,torokatumid,skalaarid 25l Skalaari maimud 12l gupid
35 liiki taimi


Üles
 [ 21 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver