foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 14 postitust ] 
Autor Sõnum
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2011 06:33 
Akvarist

Pildid: 0
Tere. Paluks nõu. Mu skalaaripaar juba 6-7-s pesakond. Siiani ei ole neid seganud, et las noored ise toimetavad. Alati munevad filtri küljele.Akvad elustaimed, kuid taimedele ei ole nad kordagi marja heitnud. Marjad peavad vastu 4 päeva, neljandal päeval on näha et pooltel sabad taga ja natuke värisevad nö :D (liigutavad) kuid veel kompressori küljes. Ja siis öösel pistavad ilmselt vanemad ise nahka nad, sest alati on viienda päeva hommikul plats täiesti puhas. Alati täpselt samamoodi.Ja iga 1,5-2 nädala tagant uus pesakond.
Aga nüüd ma tahaksin nad ümber tõsta eraldi maimuakvasse aga siinkohal vajaksin abi sellega, et Kuidas ma nad filtrii küljest eemaldan , ilma et ma marjadele liiga teeks???

Viimati muutis TriinuR, Teisipäev Mai 03, 2011 09:45, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mai 02, 2011 08:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Ei saa sotti, mida Sa kompressoriks kutsud. Minu mõistust pidi on kompressor see, mis asub akvast väljapool ning läbi vooliku ja õhukivi akvasse mulle ajab. Kui aga pead silmas sisefiltrit, siis tolle seina külge võivad nad küll marja teha. Ega Sa seda marja sealt kätte saagi. Soovitaksin näiteks panna marjale ööseks mingi kohtvalguse, et kalad näeksid ka öösel oma marja valvata.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2011 09:43 
Akvarist

Minu viga, mitte kompressor aga sisefilter. Ei tea miks kompressor kirjutasin. Aga olen jätnud ka ööseks lambi akva juurde põlema, nii et see valgustaks marja ja vanemad näeksid valvata, aga see ei aita, iga kord ikka süüakse samamoodi ära, samal ajal ka. Äkki on mingi nipp kuidas kätte saada nad sealt ?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2011 10:10 
Akvarist

Minu kogemus sirpuimede marjaheitmisega on näidanud, et nad söövad oma lapsed alati ära! Nad söövad valimata kõiki maime, mis akvaariumis liiguvad!
Mina keskenduksin Sinu asemel mitte marja liigutamisele, vaid sellele kuidas teised kalad, k.a. sirpuimed, marjast eraldada. Tulevastele väiksetele tuleks luua ohutu keskkond. Ehita kättesaadavate vahenditega akvaariumisse tihedalt külgedele kinnituv vahesein, mis laseb veel ja vees oleval õhul vabalt liikuda. Kui maimud koorunud, saab neid eraldi titeakvaariumis pidada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 03, 2011 10:15 
Akvarist

skalaar võrdub sirpuim

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 04, 2011 09:44 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Mari ei tohi sattuda õhu kätte. 1 lahendus oleks filtri korpus vee all lahti võtta (kui mari on ainult plastkatte küljes) ja see koos topsiga ringi tõsta eraldi anumasse. Kui filter on üleni marjaga kaetud, siis tuleks terve filter ümber tõsta.

Eraldi anumas peab jälgima, et mari oleks korralikult õhustatud (tugevam veeringlus või õhupump!) ja hukkunud marjaterad tuleb käsitsi pintsettidega eemaldada (need marjaterad, mis on muutunud valgeks ja tuhmiks). Kui hukkunud marja ei eemaldata, siis hukkuvad ka kõrvaolevad marjaterad. Looduses hoolitsevad kalad ise selle eest, nokkides hukkunud marjaterad ära.

Mis puutub marja ärasöömisse, siis skalaarid (ja tegelikult enamus kalu) teeb seda siis, kui tunnetab teiste akvaariumielanike poolt oma järelkasvule ohtu. Kalad tegutsevad põhimõttel, et pigem pistan ise nahka, kui lasen teistel nahka pista. Parima paljundamistulemuse annab ikka ja ainult kalapaari teistest eraldamine või marja väljakorjamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 04, 2011 02:06 
Moderator
Kasutaja avatar

Mõned sekundid õhu käes ei tee küll midagi. Mul poetati mari hiljuti klaasipuhastusmagnetile ja tõstsin selle sumpa ilma mingit topsikut kasutamata. Koorusid küll...
Kui nad sul nii stabiilselt samasse kohta koevad, siis äkki annab nad mingi asendussubstraadiga ära petta? Võibolla aitab näiteks kui tõmbad sellele kohale filtrile mingi toru ümber ja lased neil sellele torule kudeda, hiljem tõstad selle toru koos marjaga eraldi. Näiteks 1,5 liitrisest limonaadipuedlist võiks saada üsna pehme ja suure läbimõõduga toru lõigata mida kasutada.
Sõltub muidugi filtri suurusest ja ehitusest. Mingi plastmassplaat kuidagi iminapaga selle filtri seina külge... Ühesõnaga leiuta :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Mai 04, 2011 11:05 
Akvarist

Nu filter on sisse ehitatud, ei saa eemaldada. Ainus võimalus jh siis midagi leiutada filtri seina külge, samasugune musta värvi ja et ära petaks nad. natuke ajude ragistamist :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 05, 2011 07:49 
Moderator
Kasutaja avatar

Mingi plastikust plaat võii 2 plaati kui ümber nurga peaks olema samahea. Kuuldavasti osad scalarede kasvatajad nii teevadki - lihtsalt eemaldatav alus kuhu kalad marja panevad, tõstetakse peale kudemist eraldi akvasse/purki kus õige temp. ja õhumull lähedal jooksmas et marja tuulutada.
Nagu eelnevas mainiti, pead siis kalaperekonna kohustused ehk halvaks läinud marjade väljanoppimise jms enda peale võtma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 05, 2011 08:56 
Akvarist

Ja seda ma tean, et pean enda peale kõik kohustused võtma. Olen eelnevalt uurinud ja mul kõik ettevalmistused tehtud ja sobivad tingimused olemas, ainus mure nüüd , et kuidas marjad suurest akvast kätte saan. Kas selline variant ei töötaks kuidagi, kui imeks millegagi marjad filtri küljest ära? Võimalik, et see teeb marjad katki vist, aga küsin ikka äkki keegi on proovinud. Ma eile lisasin ühe suurelehega taime ka akvasse juurde, äkki läheb õnneks ja järgmine mari pannakse sellele. Vähe usutav, kuna neil oma paik välja kujunenud, kuid kes teab, äkki läheb õnneks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 05, 2011 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Ehk aitab, kui paneksid ööseks mingi lambi (kohtvalgusti) neile marja peale põlema, et näeksid, kui öösel keegi kimbutama tuleb? Tegelikult on ikkagi hea, kui mari algfaasis issi-emme hoole all tuulutada/hoolitseda on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 07:56 
Akvarist

Ja olen pannud lambi kõrvale põlema, see ei aita. Ma ise olen mõelnud , et kui võtaks nad kuidagi siis ära kui neil sabad taha tulevad ja juba võbelevad ja peaaegu filtri küljest lahti. alati neljanda päeva hommikul on sabad taga ja siis jjärgmine öö süüakse ära, vahet ple kas tuli kõrval põlev või ei.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 06, 2011 10:54 
Moderator
Kasutaja avatar

Pakuks taas välja oma "monstrumist" vaheseina, millest siin foorumis pajatasin. Sul suht suur akva, sinna peaks mahtuma. See annaks ehk skalaaridele turvatunde, et keegi ei pääse nende pesale ja tittedele ligi.

Siit lingilt leiab jutu minu üllitisest, mis sai küll ehitatud teiseks otstarbeks.

/kylmaveekalad/24842/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Mai 12, 2011 10:27 
Akvarist

Nagu eelnevalt mainisin siis panin just akvasse uue suurelehelise taime ja ennnäe imet, minu tuvikesed panid eile õhtul sinna lehe peale marja :D:D:D Nii et igasugused monstrumid ja vaheseinad tundub et ei lähe käiku :D Mul nii hea meel. Ainult et ajastud vale, oleksid võinud teha paar päeva hiljem, ei tea nüüd kas jõuan ära korjata marja, sest päevad nii kiired ja nii hilja koju. Aga siis tulemas nagunii kohe pooleteist nädala pärast uus pesakond kui praegusega midagi juhtuma peaks. 8)

Üles
 [ 14 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver