Kas nad on ühetüübilised kuldkalad või erinevatest "tõugudest"? Sa ütlesid ka kui suurena sa nad ostsid, mitte kui suured nad on.
Standardpõhjendus oleks ilmselt, et kitsaks hakkab jääma ja siis hakatakse nõrgemale peksa andma. Kuigi kui kalad veel väga suured ei ole siis ma 125 l kolme kuldkala peale mingiks hirmkõvaks eksimuseks ei peaks. Mõnikord võib ka kala, kes mingit haigust põeb aga sümptomeid näha veel pole, kaaslaste kiusu alla sattuda.
Üks raamat mul siin ütleb, et kui kala on akvakaaslaste rünnaku all vigastada saanud siis tuleks ta välja võtta, aloe vera veekohandajaga (pole sellist ise näinud), antibakteriaalsete ja seenevastaste vahenditega ravida, aga tagasi ei tohiks enam samasse akvasse panna.
Aga ma ei pea ennast selles küsimuses eriliseks asjatundjaks ja kuldkala kogemus on kah väga õhuke. Ehk tuleb mõni suuremate kogemustega asisem akvarist ja ütleb mõne parema plaani, et mitte kala ära anda. Mind ei maksa kuulata ka sellepärast, et endal kah väike agenda olemas - otsin vaikselt mõnd ära antavat kuldkala.