foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Soov leida teatud kala
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 07:27 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tere.
Olen suht uus akvaariumite teemal, alles kolm nädalat omanud 60' liitrist koos 8 kuldkalaga.
Et siis tahaksin veel üht kala endale sinna saada kelle nime ei suuda välja leida netist, olen vaadanud igausuguste kalade pilte ja loomapoode külastanud aga ei ole seda keda otsin kuskil trehvanud.
Ühesõnaga, kunagi ammu nägin tuttaval akvaariumis siukest musta (vist võis olla põhjakoristaja aga kindel ei ole) ala 7 cm pikkust vuntsidega või nagu vurrud või kombitsatega :oops: , ei teagi kuda õigem on nüüd kirjeldada, aga jah, et kui kellegil oleks infot anda siukese kala kohta, link või teaduslik nimi, siis oleks suuresti tänulik, loodetavasti saaksin siis ta endale tellida lasta ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 07:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Oi-oi!!! 8 kuldkala 60 liitris vees???? Sa ikka tead, et ühe kuldkala kohta tuleb arvestada umbes 50 liitrit?
Ära sellesse akvasse küll kedagi juurde võta ja hangi kas suurem purk või loobu osadest kaladest. Muidu sa neid kaua nautida ei saa. Loe ka kasutaja Varivalge postitusi kuldkalade kohta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 07:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud, aga lugu siuke kus ma nad ikka panna enam saan? :(
ei arvestanud põhialustega kahjuks jah enne kui ostetud nad said näe..
aga see selleks, kas keegi oskaks ikkagi öelda selle musta kala kohta palun, ma vähendaks osad kalad siis kuidagi viisakalt ära akvaariumist kui selle mustapoisi saaks aind.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 07:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

googelda ancistrus-äkki see?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 08:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aitähh Matjuhha, vaatasin järgi aga see ei ole päris see poiss kahjuks, aga jah sarnane küll.
need pidid pea 30 cm minema, seda küll ei tahaks :)
Muidu see ancistrus pidi ka olema vist troopikakala, see jälle ei sobiks minu akvaariumiga ju:S

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 08:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Niisiis, vaatasin siin tiba ringi ja leidsin siukese poisi..
http://risto.neti.ee/kala.jpg
kurb tõsiasi on et ma vist ei tohigi endale siukest liiki kala soetada kahjuks, need kõik troopika kalad, kurimused.
Kas kuldkalade kõrvale samatüüpi kalasi leiduks üldse või on põhjkoristajate suguselts aind troopikalised??

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 08:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Kuldkaladega sobivad kokku ainult kuldkalad. Nad tahavad jahedat vett, troopikakalad aga vastupidi - sooja. Kompromissi korral pole kumbalgi hea olla.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga Felch,
Kas mu kuldkaladele põhjakoristajat kõrvale siis saada polegi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 09:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

antsude kohta niipalju et mul nad elutsevad koos kuldadega,mõni kuu tagasi mängisid kodu ja nüüd on väiksed antsud kasvamas(vanemate
pikkuseks jääb ~12 cm.üle 30 cm.kasvavad plekod.)
mati.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 09:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Tuttaval on koos kahe kuldkalaga ka paar antsu. Juhtunud ainult niipalju ,et paar väikest tõmmati läbi loti :D Üks suurem on ja see elab rõõmsalt. ei taha seda keegi enam.

Mul veel paar tk. pakkuda...

120;65;35

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 10:01 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Sellest millised kalad sobivad koos kuldkaladega pidamiseks on Maria kirjutanud siin:
/kylmaveekalad/5936/index.html
60 liitrine akva on nii pisike et minu arusaamist mööda võiks selles elada üks, maksimum kaks kuldkala. Oma lemmikut võid otsida sellisest kohast: http://www.planetcatfish.com Ilmselt leiad peagi et Su lemmiku jaoks on vaja kordades suuremat akvat. Iseasi, kuivõrd kalad kes Sulle näikse meeldivat, üldse kuldkaladega sobivad.

Viimati muutis Rein, Pühapäev Juul 11, 2010 10:41, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 10:08 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänud Rein, uurin maad.
Aga nii muidu huvi pärast, kui mul hetkel on 9 kuldkala, kas siis see teeb neile rohkem stressi ja lõppeb varem või hiljem sellega et ma nad sealt nopin välja surnuna kuna neid liiga palju?

Üles
 Teema pealkiri: kala
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 10:28 
Akvarist

Minu teada on see vurrudega kala, mille nime sa otsid megalechis thoracata ehk kohversäga. Väga lõbusad kalad, aga tõsi, sellesse akvasse on veel 1 kala liig.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 10:38 
Moderator
Kasutaja avatar

Vajalik akvaariumi suurus tuleneb sellest kui suurt ruumi kala vajab selleks et end hästi tunda, loomulikult mida suuremaks konkreetne kalaliik kasvab looduses, seda suuremat akvat ta vajab; lisaks vajavad paljud kalad suurt liikumisruumi kuna nad on kiired ujujad. Kui panna suurekasvuline kala pisikesse akvasse siis ta küll ei kasvagi suureks, kuid tema siseorganid känguvad ja kalal tekib edaspidi suuri probleeme. Teine aspekt on see et kalad mitte ainult ei söö, vaid tekitavad ka väljaheiteid. Kuldkalad on tuntud suurte läbustajatena, nad söövad palju ja vastavalt on palju ka väljaheiteid. Normaalses sissetöötanud akvas töötlevad kasulikud bakterid kalade väljaheited ümber, nii et tekivad esmalt nitrit ja siis nitraadid. Liigsed nitraadid viiakse akvast välja veevahetustega. Kui akva on üle asustatud siis ainus võimalus vältida kalade suremist oma s*** sisse on teha tihti suuri veevahetusi, see tähendab et selline akva ilmselt ei tööta kunagi korralikult sisse. Istud kogu aeg nagu pommi otsas - nii kui natuke veevahetustega mööda paned on laibad taga sest erinevalt sissetöötanud akvas kogunevatest nitraatidest on sissetöötamata akvas kogunevad nitrit ja ammoniaak kalade jaoks surmavad ka väiksemas kontsentratsioonis...

Viimati muutis Rein, Pühapäev Juul 11, 2010 11:16, muudetud 2 korda kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Juul 11, 2010 10:43 
Moderator
Kasutaja avatar

goodyl on õigus, otsitav kala on tõesti Megalechis thoracata
Teemaalgataja asemel hangiksin NH3/NH4, NO2 ja NO3 testid. Nii vähemalt saaks õigeaegselt teada kui olukord ohtlikuks läheb. Lõplik lahendus on aga paraku ainult kalade arvu vähendamine.

Üles
 [ 19 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver