foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik


Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]



 [ 49 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 14, 2004 09:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Dets 14, 2004 09:37
Postitusi: 472
Asukoht: Tartu-Jõhvi
mul olid ka kunagi 2 skalaari.ligi poolteist aastat.siin kõik räägivad muudkui ph ja co-dest.120l "juwel" akvaarium.mul ei ole ühtegi päristaime ei ole kunagi teinud ph ega co testi ega ühtegi ravi kuuri kaladele.toidan ainult tetramin pro-ga. vesi on 26 üks , stats. filter , üks "rekord" kahe pumbaga väline hapnik.ühe pumba otsas keraamiline filter ja teises otsas tavaline see kuidas keegi seda nimetab aga mina ütlen selle kohta hapniku hajutaja.ja kalakesed elavad!!!!!äkki teed sa natuke liigseid ponnistusi ja hoolitsed üle , selle kohta on meditsiini teaduses olemas ka eraldi nimi , mida ma ei mäleta.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 14, 2004 10:47 
Akvarist

Liitunud: Reede Mär 12, 2004 02:06
Postitusi: 377
Pildid: 4
Asukoht: Tartu
Ka mina loodan lihtsamaid teid pidi hakkama saada :wink:
Lihcalt lugu selles, et pidasin ca 5-6 a tagasi akvat ca aasta jagu ja mul ei surnud selle aja jooksul mitte ükski kala, isegi näljutatud ja kõveraks tõmmanud klaaria sai terveks ja kosus kenasti (poest kingiti mulle vigane) Tingimused olid täiesti olematatud, sissetöötamisest ei teadnud midagi, mitte ühtegi testi ei olnud ja korralik valgustuski puudus, hoidsin ainult puhtana ja tollel ajal sellest piisas :roll:
Kui gupisid puudu oli, siis sai juba klaaria kõhu kuju järgi, et kuhu nad kadusid ja laipu polnud mõtet otsida, kusjuures kasutasin tavalist õuest toodud kruusa. Vesi polnud kunagi roheline, ega muud imelikku värvi ega midagi.
Ju mul siis tookord vedas aga siiski ei taha seegi kord mingit jama akvasse kallata :( Äkki saab ise terveks, kui juhuslikult mõni neist nakatunud on? Mul oli üxkord kuldkalal midagi lõpustega viga, sest hirmsasti hõõrus vastu põhja ja see läks ise üle nüüd on korras :wink:
Kardan just seda et valad mingit keemiat akvasse, ja pärast peab hakkama vett suuremates kogustes vahetama jne et mürk kätte saada kastist. Igatahes igaks juhuks ei taha mingit keemiat lisada ja kuna kalad mingeid märke haigusest välja ei näita, siis katsun rahulik olla ja mitte üle pingutada oma toimetamisega. (ühe teleskoobi olen juba tapnud oma soolavannis ravimisega :cry: )


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Dets 14, 2004 11:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Apr 06, 2004 11:02
Postitusi: 64
Asukoht: Saue
Rein ---- need pole minu sõnad ((Et tegelikult väidad et pole vahet mis haigust ravime, võta sisse ükskõik millist antibiootikumi ja tulemus on sama? ))
Ma ei väitnud, et antibiootikumid kõiki haigusi ravivad :shock: Jääme ikka bakterite juurde :!: Ja see konkreetne näide oli asja lahti seletamiseks, mitte inimeste ja kalade võrdlemiseks. Ärme kalasi inimestega veel võrdle, sest esiteks--on inimestel tunduvalt rohkem haigusi, teiseks-- vanasti ei olnud inimestel nii palju haigusi kui praegu ja kalad ei jäta pidevalt ravi poolikuks, mille tagajärjel saavad bakterid "möllata". Kuid selles suhtes on Sul päris õigus, et Penicillin ei tapa enam teps nii palju baktereid kui siis, mil ta avastati. Ravimresistentsus on varsti päris tavaline nähtus, mis kõiki inimesi ohustama hakkab. Kas ka kalasi? Kuigi ma seda hästi ei usu -- kalasi pole ravitud nii kaua kui inimesi ja vabalt elavaid pole üldse ravitud.

Ja tootjajuhend jääb siiski tootjajuhendiks. Lõpilik otsustaja on inimeste puhul arst, siin kalade puhul kalade omanik ise. Näiteks inimeste puhul võib arst patsiendile määrata ravimi, mida ravimjuhend soojalt muude haiguste puhul soovitab.Tootja teeb juhendit, mitte ei ravi.

Rein -- ka selles suhtes olen Sinuga ühel nõul, et Maria asjalikku nõu annab. Ja Jumal tänatud , et ta foorumit külastab ja soovitusi jagab. Isegi sain Marialt asjalikku nõu. Aga vaevalt, et mu kalad nüüd kuidagi teistmoodi tervemad oleks, kui ma oma kalade puhul Bactoburi asemel soovitatud Bactobur Directi kasutanud oleks. Tagasi tulles Bactoburi juurde, siis tootjajuhendil on selgelt kirjas ((bacterial infections in freshwater aquariums))Ja sinu pakutud näitega olen poolikult nõus ((columnarist raviks baktopuriga ja erytrodermatiiti baktopur directiga, mitte vastupidi)), sest viimati nimetatud haigust tekitab viirus ja bakterite vastase ravimigi seda no kohe kuidagi ravida ei saa. Ei Bactobur Directi ega Bactoburiga :)

Aa--ja Lauteri tn Zoopoest öeldi mulle ka kunagi, et vahe lihtsalt vormis--tablett mugavam üksiku kala vannitamiseks ja vedelik akvasse kallamiseks.

Kokkuvõtteks -- kindlasti arvesse võttes teiste soovitusi ja kogemusi, siis oma kalade ravimisel usaldaksin ikka iseennast :wink: Siis pole vea tegemisel põhjust kedagi teist süüdistada.

_________________
150 l akva, kus elavad 4 skalaari, 4 kuldguraamit, 2 kohversäga ja 3 SAE-d ning 22 erinevat taime.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 12:12 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
Sera ise kirjutab oma "Guide of tropical fish diseases" nii: Bacterial diseases are treated with sera bactopur.We recommend to support the treatment with sera ectopur (mis iseenesest on sama hea mis harilik soolavann).Severe cases or advanced stages are to be treated with sera bactopur direct. Siinkohal siis lihtne põhjus,miks ma enamikule directi olen soovitanud - hädalised jõuavad minu juurde liiga hilja.Ka sisemiste bakterinfektsioonide korral aitab direct tunduvalt paremini kui harilik baktopur, kuna see on konsentreeritum ja laiema mõjuspektriga.
P.S. kuigi sera seda ise ei promo, aitab direct ka teatud viirushaiguste puhul nt. ichthyophthiriuse raviks on seda edukalt kasutatud,kuigi tõsi ta on,et costapur mõjub sellisel puhul paremini


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 12:39 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
mirru kirjutas:
Rein ---- need pole minu sõnad ((Et tegelikult väidad et pole vahet mis haigust ravime, võta sisse ükskõik millist antibiootikumi ja tulemus on sama? ))
Ma ei väitnud, et antibiootikumid kõiki haigusi ravivad :shock: Jääme ikka bakterite juurde :!:

Ok, täpsustame siis - kui on ükskõik milline bakteriaalne infektsioon siis väidad et pole mingit vahet millist antibiootikumi pruukida, tulemus on sama? Korrektne?
mirru kirjutas:
kalad ei jäta pidevalt ravi poolikuks, mille tagajärjel saavad bakterid "möllata"

Haiguste teemas just ilus näide haigusetekitajate regulaarse karastamise kohta - seekord ilmselt läheb aretatud vorm siiski kaotsi tänu abistavale nõule kuid kardan et paljudel juhtudel läheb asi halvemini, ega kõik siin foorumit loe.
mirru kirjutas:
Ja sinu pakutud näitega olen poolikult nõus ((columnarist raviks baktopuriga ja erythrodermatiiti baktopur directiga, mitte vastupidi)), sest viimati nimetatud haigust tekitab viirus ja bakterite vastase ravimigi seda no kohe kuidagi ravida ei saa. Ei Bactobur Directi ega Bactoburiga :)

Usun siiski et Sera teab pisut paremini oma ravimite toimeala - sorry, see on mu isiklik arvamus ;) Minu näide põhineb otseselt Sera raviteatmikul, kui selline näppu satub võid ise veenduda (mitte ravimitega kaasasolev paber vaid eraldi Sera raamat, kusjuures mitte Maria poolt mainitud raamat). Erythrodermatiidi vastu soovitatakse tegelikult kombineeritud ravikuuri - ectopur koos bactopur directiga ning samal ajal ka cyprinopuri kuur. Ja infoks - seda haigust ei põhjusta mitte viirused vaid bakterid Aeromonas (punkt Sera kasuks, neil see õieti märgitud).
Ja loomulikult ka mina teen oma otsused ise kuid enne kogun piisavalt infot ning reeglina rohkem kui ühest allikast, siis ei tule nii kergesti eksitusi. Teisi süüdistaks vaid rumal, igaüks on oma kasti "kuningas" ning ka vastutab ise oma tegude eest.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 04:28 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Apr 06, 2004 11:02
Postitusi: 64
Asukoht: Saue
Tsiteeri:
Ok, täpsustame siis - kui on ükskõik milline bakteriaalne infektsioon siis väidad et pole mingit vahet millist antibiootikumi pruukida, tulemus on sama? Korrektne?

Veel kord rõhutan-- tõesti ajal, mil Penicillin avastati, raviti sellega kõiki tuntud bakteriaalsed haiguseid. Kuna bakterite tõusva reistentsuse tõttu, inimesete lohakuse tõttu ja järjest uute haiguste juurde tulemise tõttu tõesti enam Peniciliniga kõiki ei ravi. Samas ei saa rõhutamata jätta, et inimestel jaotatakse bakterid viite suuremasse alarühma ((kahel alarühmal on nii bakteri kui viiruse omadusi -- justkui polegi bakterid(Mycoplasmad, Ureaplasmad ja Chlamydiad) ja üks rühm on spiroeedid)), aga vaevalt kaladel nii suurt jaotust ja bakterivalikut jagub.
Tsiteeri:
Haiguste teemas just ilus näide haigusetekitajate regulaarse karastamise kohta

Karastamisel ja ravi pooleli jätmisel suur vahe :!:

Maria-- Sul ilusti välja toodud, mis vahe neil ravimitel on :) Sest vahe neil ravimitel on, muidu nad eraldi ei müüdaks. Kuid nad ei ole täiseti erinevad.
Kui Berta oleks öelnud-- üks kuur Costapuriga siis oleks asi paha olnud.
Kui mina nüüd end paneks 0-teadmiste tasandile ja keegi mulle nii soovitaks nagu Berta algul ((kuigi usun siiamaani, et see oli lihtsalt näpukas)) Ja ma poest tõesti hetkel Bactopur Directi ei saa--teen vanni lihtsalt Bactopuriga---siis järsku oleks ma tohutus paanikas, kui keegi teadjam tuleb ja ütleb, et need on erinevad ravimid :shock: Esiteks--kust uus ravim saada, teiseks--pole järsku rahagi uue jaoks ja kolmandaks--ma arvaks, et mu kalad surevad kohe ära, järsku isegi valest ravimist :cry: Asja oleks võinud paari sõnaga lahti seletada. Ja nagu mõni siin ütleb--kõik ei ole just kõige teravamad pliiatsid karbis ja ei pruugigi lahti mõtestada Reinu lauset--erinevad ravimid. Sest üks soovitab nii ja teine naa ja uued foorumi kasutajad ei saa kohe ju aru, kes on siin tõeline avitaja.

Ahha--ei tea kuidas artiklitesse aps sattus aga sealt võetud , et Erythrodermatiidi tekitab viirus. Kuid kuna see bakter väga virulentne ja tal ka viiruse omadusi, siis sellepärast ka samaaegselt näidustatud ravi cyprinopuriga. Ja viiruste poolt põhjustatud haiguste puhul soovitatakse bakteriaalset ravi ka, kuna tihti tekib sekundaarne infektsioon, eriti lahtiste haavada puhul.
Tsiteeri:
Usun siiski et Sera teab pisut paremini oma ravimite toimeala - sorry, see on mu isiklik arvamus

Seda kindlasti, et Sera oma ravimite toimeala teab, kuid liiast pole internetist kirjandust uurida. Minagi tarvitan Sera ravimeid. Kuid inimesena usaldaksin ennem arsti kui tootjajuhendit. Kindlasti ei ole kalade puhul arst "varnast" võtta kui vaja, seega ei jäägi muud üle kui tootjajuhendit jälgida ja teiste kogemustele, nõuannetele toetudes ise otsus langetada.

_________________
150 l akva, kus elavad 4 skalaari, 4 kuldguraamit, 2 kohversäga ja 3 SAE-d ning 22 erinevat taime.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 04:36 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
artiklis pole aps,küll aga ei täpsustanud ma,et erythrodermatitist põhjustavad bakterid. viirushaiguste alla sai see viidud seetõttu,et raviks kasutatakse cyprinopuri (nii nagu viirushaiguste puhul).
nii aeromonase kui pseudomonase bakterid on ka bakterhaiguste lõigus välja toodud - lahteradamisel muide,oli aluseks juba mainitud sera guide of tropical fish diseases


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 04:55 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
mirru kirjutas:
Tsiteeri:
Ok, täpsustame siis - kui on ükskõik milline bakteriaalne infektsioon siis väidad et pole mingit vahet millist antibiootikumi pruukida, tulemus on sama? Korrektne?
Veel kord rõhutan-- tõesti ajal, mil Penicillin avastati, raviti sellega kõiki tuntud bakteriaalsed haiguseid. Kuna bakterite tõusva reistentsuse tõttu, inimesete lohakuse tõttu ja järjest uute haiguste juurde tulemise tõttu tõesti enam Peniciliniga kõiki ei ravi.
OK, vat sellega olen juba nõus - sootuks erinev jutt esialgsest. :)
mirru kirjutas:
bakterivalikut jagub.
Tsiteeri:
Haiguste teemas just ilus näide haigusetekitajate regulaarse karastamise kohta

Karastamisel ja ravi pooleli jätmisel suur vahe :!:

Jutt oli "karastamisest", muidugi minu viga et jutumärgid ära jätsin. Ehk siis jutt korduvast ebaõnnestunud ravist.
mirru kirjutas:
Maria-- Sul ilusti välja toodud, mis vahe neil ravimitel on Sest vahe neil ravimitel on, muidu nad eraldi ei müüdaks.

Kena et lõpuks ühtmoodi arvame. ;)
mirru kirjutas:
Esiteks--kust uus ravim saada, teiseks--pole järsku rahagi uue jaoks

Mida ja kuidas ravida tuleb ikka selgeks saada enne ravi alustamist, kui kuur alustatud siis oleks ehk isegi mõistlik see lõpuni läbi teha ka juhul kui see päris õige pole, lihtsalt suvaliselt ravimise käigus miksida erinevaid ravimeid poleks nagunii mõistlik. Kui on vale ravikuur siis võib juhtuda et polegi muud teha kui pisar poetada varalahkunute mälestuseks, baktopur ju ei asenda baktopur directi nii mõnelgi juhul (jah, muidugi on nende kasutamisel ka teatav ühisosa ja neid kasutatakse vahel ka koos nii et bakteriaalse infektsiooni korral on probleem väiksem kui ntx ekslikul viiruste ravi alustamisel baktopuriga).
Aga OK, paistab et kõik on klaariks saanud ja õnnis üksmeel on taas valitsemas. :P


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 10:31 
Akvarist
Kasutaja avatar

Liitunud: Teisipäev Apr 06, 2004 11:02
Postitusi: 64
Asukoht: Saue
Tsiteeri:
Tsiteeri:
Veel kord rõhutan-- tõesti ajal, mil Penicillin avastati, raviti sellega kõiki tuntud bakteriaalsed haiguseid. Kuna bakterite tõusva reistentsuse tõttu, inimesete lohakuse tõttu ja järjest uute haiguste juurde tulemise tõttu tõesti enam Peniciliniga kõiki ei ravi.
Tsiteeri:
OK, vat sellega olen juba nõus - sootuks erinev jutt esialgsest.
Veel kord-- näite puhul olid toodud konkreetsed haigused ja konkreetsed antibiootikumid. Ei olnud üldistatud. Klamüdioosi tekitaja kuulub küll bakterite alla, kuid on siiski rakusisene parasiit.
Tsiteeri:
Ehk siis jutt korduvast ebaõnnestunud ravist.

Ravi pooleli jätmine ja ebaõnnestunud ravi ei ole siiski üks ja sama asi.
Tsiteeri:
Kena et lõpuks ühtmoodi arvame.

Kahjuks vist ei arva :( , sest asju kokkuvõttes on need sarnased ravimid, mitte erinevad ravimid :wink:

_________________
150 l akva, kus elavad 4 skalaari, 4 kuldguraamit, 2 kohversäga ja 3 SAE-d ning 22 erinevat taime.


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 10:43 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
äkki aitab? ;)


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 10:54 
Akvarist

Liitunud: Teisipäev Dets 30, 2003 12:49
Postitusi: 124
Asukoht: Rakvere
ei aita midagi, vaidluses selgub tõde :P


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Dets 15, 2004 11:53 
Moderator
Kasutaja avatar

Liitunud: Esmaspäev Dets 29, 2003 12:21
Postitusi: 5555
Pildid: 6
Asukoht: Harjumaa, Kangru
Kert kirjutas:
ei aita midagi, vaidluses selgub tõde :P

No mul on selles osas tekkinud kahtlusi, nii et mulle tõesti aitab - igaühele oma. :)
Argumentum ad hominem


Üles
 Teema pealkiri: ravimine
PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2004 07:58 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Dets 16, 2004 11:26
Postitusi: 65
Asukoht: pärnu linn oma kodu
kõik need rohud ju toimivad aga kuidas ravida?seeon raisatud aeg ja raha.bakteriaalsete haiguste korral on esitex vaja läbi keeta pinnas,seadmed ja akvaarium desinfitseerida, ravida ka taimi.,viimastele see üldse ei meeldi.kui te seda kõike ei tee on algul kõik ilus.kuu aja pärast aga pilt endine.tegelikult on kõik veel keerulisem.tean üht head rohtu ja kuidas kõigist haigustest korraga lahti saada,mõnikord isegi pinnast keetmata(kuid siis jääb alati kahtlus). kui ma ütlen et ei poolda pinnase tigusi siis ühte põhjust mix see nii on te vist juba teate.

_________________
paljundaja


Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2004 08:00 
Guru
Kasutaja avatar

Liitunud: Kolmapäev Mär 31, 2004 09:53
Postitusi: 4271
Pildid: 1
Asukoht: Tartu
jüriwert - bakteriaalsed ravimid lisatakse üldakvaariumisse, mitte ei ravita kala kusagil eraldi topsis, seega desinfitseerib ravim nii taimed kui pinnase


Üles
 Teema pealkiri: no way
PostitusPostitatud: Reede Dets 17, 2004 10:04 
Akvarist

Liitunud: Neljapäev Dets 16, 2004 11:26
Postitusi: 65
Asukoht: pärnu linn oma kodu
kui sul on pinnase kiht 1cm ja suurema teraga siis küll. kui pinnas on umbes5 cm paxusega siis-NO WAY unista edasi.parasitaarsetest haigustest on võimalik nii vabaneda bacteriaalsetest mitte.või siis hoia rohtu 15 päeva sees ja keeruta iga päev 10 korda pinnast,lase käia . sinu meetod kannax vilja ainult üht kindlat antibiootikut kasutades (.............)

_________________
paljundaja


Üles
 [ 49 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]


Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver