mirru kirjutas:
Toon siis inimeste peal näite: kui sinul on klamüdioos ja minul on klamüdioos--mina ravin haigust 1 grammi ühekordse annuse azitromütsiiniga, sina aga ravid end 10 päeva järjest hoopis doksütsükliiniga--ja mõni mees ravib selle doksütsükliiniga hoopis koolerat---siis terveks saame me kõik, kui on õigel ajal jaole saadud
Sest---antibioootikumid jäävad antibiootikumideks ja toime on neil sama--bakteritsiidne.
Et tegelikult väidad et pole vahet mis haigust ravime, võta sisse ükskõik millist antibiootikumi ja tulemus on sama?
Siin jään küll eriarvamusele ja usun rohkem Sera juhendit ning kalade ravitsemisel ntx columnarist raviks baktopuriga ja erytrodermatiiti baktopur directiga, mitte vastupidi.
Kui Su revolutsioonilisel väitel oleks tõepõhja siis poleks mõtet toota erinevaid ravimeid, uhaks alati kõige odavamat antibiootikumi ja kõik oleks õnnelikud. Haigused on muutunud ravimite suhtes vastupidavamaks ja sestap tuleb kasutada suunatumaid ravimeid (ei saa lihtsalt doose kasvatada), aastakümneid tagasi oleksin Su väitega rohkem päri olnud - ehkki jah, Sul on õigus et _mingi_ mõju oleks vast pea igasugusel antibiootikumil. Ehk on tõsi ka see et keefiris sisaldub alkoholi, kas sellest õnnestub purju jääda on aga iseasi.
Tegelikult pole ma meedik nii et parem rohkem ei targuta. Mina usaldaks kalade ravimisel ravimitootjate juhendeid, kirjandust ja Mariat, kui keegi teeb teisiti siis minu poolest lasku käia.