UARU kirjutas:
Uarud saigi sellepärast ostetud sest lootsin tõsisemat väljakutset. Kupide pidamine ei ole minu jaoks.
No nende suht äärmuste vahele mahub ikka omajagu põnevaid kalu.
UARU kirjutas:
Foorumitest nüüd natuke vaatasin ja minu arusaamist mööda ei ole see valgusprobleem primaarne. Nad pidid edukalt hakkama saama hästi valgustatud akvaariumis kui neil on seal piisavalt koopaid ja tihe taimestik kuhu hirmu korral peitu pugeda.
No eks siis tulemuseks olegi et nad saavad vähevalgustatud elupaiga.
UARU kirjutas:
Praegu aga on mul kõigest Eheimi filter mis andmete järgi peaks pumpama 600l/h kuid seda minuarvates ei saa päris tõsiselt võtta. Peaks vist ise mingi mehhaanilise filtri veel lisaks meisterdama,või peab ka bioloogilist puhastust suurendama? Veetestide põhjal arvan,et ainult mehaanilisest puhastusest peaks piisama? Suurim häda nende kaladega ongi see,et nad põhjast koguaeg saasta ülesse keeravad. Ja kuidas ikkagi selle sootunnusega lood on. Uaru pidi endale parvest ikkagi paarilise leidma,kellega ülejäänud vangipõlv veeta. Aga millal see võiks toimuda,kas vahetult enne marjaheitmist või varem? Tahaks võimalikult varakult teada saada,et saaks liiksed isendid ära anda kuna minu akva kuuele kalale väikseks kipub jääma.
Tjah, need on üsna spetsiifilised mured, ilmselt on õigem otsida mingist piiritagusest foorumist kogenud saatusekaaslasi. Tegelikult on muidugi nende kalade vajadused diskustega sarnased, on mainitud ka et neid saabki diskustega koos pidada - ehk saad diskusepidajatelt ka kasulikke vihjeid. AFAIK (minu teada) on akvaariumi automaatse veevahetuse süsteemid siinmail on saanud ka alguse just diskuste tõttu sest nad vajavad mitte lihtsalt vee pööritamist vaid ka just värsket vett.