foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 52 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 14, 2009 09:49 
Akvarist

Ma olen ise ka uskumusel, et on kuldkala :) Aitäh Sulle

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 14, 2009 09:53 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma hoian teile igatahes pöialt. Andund kuldkalafänn nagu ma olen 8)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Aug 14, 2009 10:04 
Akvarist

Aitäh :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Aug 16, 2009 11:34 
Akvarist

Järelkasvu muudkui tuleb. Eile sai tehtud taas puhastust ja veevahetust ka kuldkalade akvas (kus lisaks Ancistrused ja Heteropneustes fossilis) ning jätsin taas selle ämbri veega seisma, kus sees puhastasin filtreid. Täna siis leidsin sellest veest esialgu kaks imepisikest, silmale vaevu märgatavat maimu. Noppisin nad välja ning jätsin ämbri veel veega seisma, et äkki mõni veel, sest tõesti nii pisikesed, et ime, et üldse nägin.
Seega - nüüd siis järelikult vähemalt teine pereheitmine (tõenöoliselt siis kuldkaladel, eelpool oleva arutelu põhjal arvates). Kuldkalade enda käitumises pole midagi muutunud.
Kahju, et neid maime ainult nö välja filtreerida saab. Akvas endas ei suuda kuidagi ei mune ega maime tuvastada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 09:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Suuremas akvaariumis süüakse mari ja vastkoorunud maimud ära, seega kui õnnestub mõne vastkoorunud maimu sealt kätte saada, siis on lootust, et kasvab ka midagi üles. Kuldakala maimud on suhtelised aeglased ja saamatud (eriti loorsabad)ja seega kerge saak. Seega ühesabalised on paremad ellujääjad. Marja kurnast koorub nii ühesabalisi kui topeltsabadega maime ning ka vahepealseid, kes ei ole ei ühe ega kahesasabalised. Näiteks kui sul õnnestub tabada ära kudemise hetk või sa näed taimedel väikseid valgeid marjaterasid, siis võid lehega eemaldada need akvaariumist ning kuhugi anumasse seisma panna. Ja kui kõik hästi läheb siis on lootust et kooruvad maimud ja need ka üles kasvavad. Marja ei olnud vist soovitav valguse käes hoida, pigem nats hämaramas.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Aug 17, 2009 06:42 
Akvarist

berta kirjutas:
Suuremas akvaariumis süüakse mari ja vastkoorunud maimud ära, seega kui õnnestub mõne vastkoorunud maimu sealt kätte saada, siis on lootust, et kasvab ka midagi üles. Kuldakala maimud on suhtelised aeglased ja saamatud (eriti loorsabad)ja seega kerge saak. Seega ühesabalised on paremad ellujääjad. Marja kurnast koorub nii ühesabalisi kui topeltsabadega maime ning ka vahepealseid, kes ei ole ei ühe ega kahesasabalised. Näiteks kui sul õnnestub tabada ära kudemise hetk või sa näed taimedel väikseid valgeid marjaterasid, siis võid lehega eemaldada need akvaariumist ning kuhugi anumasse seisma panna. Ja kui kõik hästi läheb siis on lootust et kooruvad maimud ja need ka üles kasvavad. Marja ei olnud vist soovitav valguse käes hoida, pigem nats hämaramas.

Aitäh Berta, nii põhjaliku vastuse eest. Kuigi kuldkalu on mul olnud ikka palju aastaid, siis võimalik, et siiani on nad oma järelkasvu lihtsalt nahka pannud. Pole nii kodune inimene, et suudaks neil kogu aeg silma peal hoida. Seda suurem rõõm on mul sellest "salapärasest" kalamaimust, kes suutis end teap, mis moel, Convictide akvasse pista. Ning kuna viimati filtirpesu ämbrist leitud kaks maimu on just kuldkalade akvast, siis edasi on põnevus, millised kuldkalad neist tulevad, sest arvan siiralt, et sellest kooslusest, on nad kuldkalad. Praegu on küll ainult silmad koos sabadega :) Nii imetillud alles

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 01:30 
Akvarist

Selle esimese maimu saatus on küll põnev. Hoia meid kursis, kuidas tal läheb :) A muideks saad teda pärast oksjonist ära müüa koos elulooga ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Aug 18, 2009 09:21 
Akvarist

Anastassia kirjutas:
Selle esimese maimu saatus on küll põnev. Hoia meid kursis, kuidas tal läheb :) A muideks saad teda pärast oksjonist ära müüa koos elulooga ;)

Põnev mulle endalegi :) Kui on kasvu kogunud, annan siia ikka teada. Seda enam, et on kaasaelajaid. Praegu tundub, et tumedad täpikesed seljal laienevad, et võib-olla tuleb tumedat värvi kalake. Eks näis.
Müüma teda kindlasti ei hakka - jätan ikka endale, seda enam, et tundub mu enda sünnipäeva maimuke olema (kui tema ilmumist ajaliselt paika panna)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 06, 2009 09:29 
Akvarist

Lubasin oma "müstilise kalamaimu" elukäiguga siin foorumis kaasaelajaid kursis hoida ja nüüd on ehk järgmine paras hetk selleks.
Võtsin kätte ja klõpsasin taas oma müstiliselt ilmunud kuldkalakest. Kosub teine jõudsalt. On krooniliselt näljane, nagu kuldkala ikka. Tema sündimise päev siis takkajärgi arvates umbkaudu 1. august. Nüüdseks on kasvanud oma 2 cm pikkuseks ning kollakat värvi ning musti täpikesi tuleb aiva juurde, aga sisikond on jätkuvalt näha.
Pilt
15. august "filtreerisin" otse kuldkalade akvast välja kolm maimukest, kes olid juba siis, silmale raskesti tabatavas suuruses, topelt sabadega, nagu on mul kuldkalad läbi aegade olnud. Nüüdseks nemad umbes 1 cm
Pilt

Müstiline kalamaim on mitmes mõttes eriline:
Esiteks: ilmus välja hoopis teise, Convictide akva puhastamise käigus
Teiseks: on klassikalise, ehk ühekordse sabaga
Kolmandaks: võrreldes teiste kuldkalade maimudega, on tema silmad süsimustad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 06, 2009 10:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

issand kui armas ja oli siiski õigus, et oli/on kuldkala ^_^

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 07, 2009 09:22 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
On tõesti armas :)
Mustade silmade kohta oskan öelda niipalju et meie calico kuldkalal on ka silmad süsimustad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 07, 2009 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Süsimustad silmad on täiesti tavalised kirjudel kuldkaladel.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 07, 2009 07:52 
Akvarist

varivalge kirjutas:
issand kui armas ja oli siiski õigus, et oli/on kuldkala ^_^

Armas teine jah ja Sul oli õigus :)

keski kirjutas:
On tõesti armas :)
Mustade silmade kohta oskan öelda niipalju et meie calico kuldkalal on ka silmad süsimustad.

Googeldasin Calico kuldkala ja tundub praeguse vaatluse põhjal vägagi selle sarnane olema. Nii värvi (ülalt poolt kollakas, alt hele), mustade silmade, kui ka mustade täppide poolest. Asi läheb üha huvitavamaks, sest mul pole kunagi seda liiki kuldkala olnud.
Lisaks annab Vikipeedia kuldkala paljunemise kohta sellist infot:
"Kuldkalade sigimisaeg jääb kevadesse – märtsi või aprilli. See on tegelikult ainuke aeg, kui kuldkalade sugu saab määrata – emase kõht läheb marjast pungi ja isase kehale tekivad valged laigud. Kui mari on heidetud ja viljastatud, tuleb see panna rohkete taimedega, umbes 21° veega kudemisakvaariumisse – muidu söövad tulevased lapsevanemad selle ära. Kalakesed peaksid kooruma 5–7 päeva pärast, alguses on meenutavad nad pisikesi taimevarte külge kinnitunud karvakesi. Nad alustavad aktiivset toitumist kolmandal elupäeval, seni tuleb neid väga hoolikalt toita spetsiaalselt selleks otstarbeks mõeldud eritoiduga."
Viide allikale: http://et.wikipedia.org/wiki/Kuldkala
Minu omad ilmusid augustis.
Näis, mis värvi läevad kolm väiksemat topeltsabadega maimukest.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 30, 2009 10:30 
Akvarist

Jätkan lugu "müstik-kuldkalamaim"
Tänaseks on tüüp kasvanud poole suuremaks, kui eelmisel pildil pea kuu tagasi. Nüüdseks 4 cm. Sisikond on jätkuvalt naljakalt läbi kumamas.
Pilt
Toimetab, nagu üks õige kuldkala ikka - ei sekunditki paigal. Istusin vist oma tund aega akvaariumi ees ja püüdsin teda kaadrisse saada :)

Siin imeb see "tolmuimeja" just üht spinatitükki sisse
Pilt

Vahelduseks ka pilt rohkem otsevaates
Pilt

2 nädalat hiljem (pärast müstik-kala ilmumist) kuldkalade akvast välja "filtreeritud" maimud on topeltsabadega, nagu mu kõik siiani olnud kuldkalad, aga värvus on hoopis teine. Nemad pigem "heeringa-karva" (huvitav, mis nende liigi nimi võiks olla?). Ka sellist tooni kuldkalu pole mul varem olnud. Kolmest maimust on küll kaks järgi, sest üks otsustas omal salapärasel moel haihtuda.
Pilt
Pilt
Nemad on 2 cm kanti

Igatahes, müstik-kuldkalamaimu "ilmumisest" alates, olen jätnud veevahetusel ämbri, kus sifoonitud vesi ja kus filtreid puhastatud, vähemalt paariks päevaks seisma ja sedasi olen ka 7 Convicti maimu kätte saanud, kes kosuvad maimuakvas maimulõksus :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Sept 30, 2009 11:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sellist "pronksjat" värvi kuldkalad ei ole eraldi liik, see on lihtsalt selline värvus. See võib kasvades muutuda.

Üles
 [ 52 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver