foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Re: Kalade söömine
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 11:16 
Akvarist

albert kirjutas:
Bon kirjutas:
Vee eilsed näitajad ise olid sellised:
Ph 6,5-7,0 (vist liialt madal ?)
KH 14,0
Gh 11,0
Fe 0,1 (muidu kuskil 0.25 0.5 kandis olen hoidnud).
Vabandust, ei tahaks seda teemat enam solkida, aga KH ja GH asi jäi kripeldama ja tahaks vähemalt enda jaoks selgust saada.

Milliste testidega KH ja GH olid mõõdetud?

Ma peast ei tea aga õhtul vaatan järgi. Igastahes kui CO2 aparaadi välja lükksin siis järgmiseks õhtuks oli see tõusnud 8.0 kanti. KH ja GH olid samas kandis.
Õhtul kaen margid järgi ja annan teda.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 12:20 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Bon kirjutas:
Ma peast ei tea aga õhtul vaatan järgi. Igastahes kui CO2 aparaadi välja lükksin siis järgmiseks õhtuks oli see tõusnud 8.0 kanti. KH ja GH olid samas kandis.

Ega see ka hea polnud, järsud muutused pole kunagi head. Ilmselt Sul CO2 oleks ikkagi abiks, lihtsalt peaks kuidagi täpsemini doseerima.
Aga KH ja GH näidud oleks tõesti huvitavad nagu ka testi tootjafirma.
Mõõtanuma ikka pesed korralikult puhtaks iga testi järel? Kui korduvad sellised ulmelised näidud olen valmis oma GH/KH testi laenutama.

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 10:22 
Akvarist

Rein kirjutas:
Ega see ka hea polnud, järsud muutused pole kunagi head. Ilmselt Sul CO2 oleks ikkagi abiks, lihtsalt peaks kuidagi täpsemini doseerima.

Kuidagi see doseerimine ei õnnestu. Tuleb üldiselt nii nagu pudelist ta tuleb. Alguses rohkem lõpus vähem. Arvatavasti ainuke võimalus on vett natsa tihedamini vahetada ja PH taset kontrollida. Too 6.5 kant oli ka saavutatud siis kui 1-2 päeva tavalisest hiljem vahetasin vett.

Rein kirjutas:
Aga KH ja GH näidud oleks tõesti huvitavad nagu ka testi tootjafirma.
Mõõtanuma ikka pesed korralikult puhtaks iga testi järel? Kui korduvad sellised ulmelised näidud olen valmis oma GH/KH testi laenutama.

Firmaks on siis Tetra Test GH/KH

Eilsed tulemused olid:
PH ~8.0
KH 14.0
GH 11.0

Muideks kui ma nüüd ei eksi siis kraanist tuleval veel peaks olema
KH 10 ja GH 11. Täpselt üks pügal vahet ;) Aga vee maitse on igastahes 5+, parem kui poes müüdaval veel :D

Eile sai siis CO2 uuestu mulkusma pandud :) ja täna vett vahetatud. Ja samas aru ma ei saa.. kalad nagu eriti ei söö aga seda kala s*tta tuleb põhjast kõvasti!

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 11:04 
Moderator
Kasutaja avatar

Bon kirjutas:
Firmaks on siis Tetra Test GH/KH

Täiesti pädev test, kasutan samasugust.
Bon kirjutas:
Eilsed tulemused olid:
PH ~8.0
KH 14.0
GH 11.0

No siin see ulme ongi - oled Sa ikka päris kindel et KH oli suurem kui GH? Kohe kuidagi ei suuda uskuda, olen üsna veendunud et vahetasid numbrid omavahel ära.
Bon kirjutas:
Muideks kui ma nüüd ei eksi siis kraanist tuleval veel peaks olema KH 10 ja GH 11. Täpselt üks pügal vahet ;) Aga vee maitse on igastahes 5+, parem kui poes müüdaval veel :D

No niipidi on numbrid usutavamad. Aga nagu aru saan ei raatsinud Sa ikkagi uuesti vett testida ja tegeled oletamisega selle asemel et lõpuks meie uudishimu rahuldada....

Üles
PostitusPostitatud: Neljapäev Sept 30, 2004 11:15 
Meremees
Kasutaja avatar

Rein kirjutas:
No siin see ulme ongi - oled Sa ikka päris kindel et KH oli suurem kui GH? Kohe kuidagi ei suuda uskuda, olen üsna veendunud et vahetasid numbrid omavahel ära.

Rein, vaata /vesi/1649/index.html, seal on viited minu poolt alustatud teemadele ühes teises foorumis. Esimeses neist saad teada, mida professionaalsed keemikud arvavad seisukohast, et KH ei saa olla suurem kui GH.

Üles
PostitusPostitatud: Reede Okt 01, 2004 12:15 
Akvarist

Rein kirjutas:

Nii kraanist lastud külm vesi:
GH 11.0
KH 8.0
-------
Akvast (pea poole veest vahetasin ma täna välja, miski 2h tagasi)
GH 11.0
KH 11.0
Usun, et kui homme õhtu seda testi teen siis juba on KH > kui GH.
----------------

Kusjuures olen kindel, et näite ei ole sassi ajanud. Ma ei saaks kuude viisi omi märkmeid ju ühteviisi sassi ajada :D
http://akvaarium.kivisaar.com/index.php?op=1

Muideks selle asja järgi selgub, et selle aasta 30 jaanuaril need testid endale ostsin. Ja ka siis olid esimesed tulemused:

Ph 8.0
KH 11
GH 9
Fe 0,5

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Okt 01, 2004 01:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Ju siis nii ongi, Albertil paistab õigus olevat - nii teooria kui praktika paistavad kinnitavat et KH võib tõesti olla suurem kui GH, seega võib suure osa sel teemal kirjutatut üle parda heita.

Üles
 [ 22 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver