foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: re
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 27, 2009 11:26 
Akvarist

Pildid: 0
Tere!

Kui niikuinii ühe liigi kast tuleb,siis mõtle ka ahvenaliste peale,vaata näiteks videosid Youtube'is.Kui tahad värvikirevat ja elava loomuga,julgeks Pseudotropheuse välja pakkuda...

Edu!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Apr 27, 2009 11:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Ainuke asi mis külmavee kalade kahjuks räägib, on minu meelest just temperatuur. Muust saab üle.
Soojal suvel (kui selline kunagi jälle tuleb) läheb päris raskeks. Aga võimatut pole miskit!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 09:54 
Akvarist
Akvarist
Kasutaja avatar

kui sul taimedest tõesti kahju pole, siis lase aga käia kuldkaladega. mul lapsed tahaks iga kell siia mõne kuldkala lahti lasta, aga mina armastan taimi liiga palju. seega käivad nemad 2 korda nädalas kuldkalu poes vaatamas :D vbl kunagi luban neil endale võtta, kui vähe suuremaks kasvavad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 10:05 
Akvarist

Minu kuldkalad pole näiteks mitte kunagi taimedele liiga teinud. Kalade iseloomud on ka erinevad. Nooremad kalad võtavad ka vanematest õppust, kui vanemad kalad ikka taimi ei kiusa, siis ei tee seda ka nooremad. Vähemalt minul oli selline loogika.

Aga katsetada ju võib :)

Päikest,

Raul

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 10:59 
Akvarist
Kasutaja avatar

Eks ole taimi, mis kuldkalasid väga ei huvita nende tugeva struktuuri tõttu, kuid jah, kui soovid palju erinevaid taimi (dekoratiivseid ja nõrgemaid), siis võib kuldkala probleemiks olla.
Kuid eks jah, palju oleneb nende iseloomust...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 28, 2009 12:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 1
Ilu on tõesti vaataja silades: mina näiteks pean kuldkalu kuidagi valedeks nagu ei ole ehtsad. Aga see on minu maitse. Minule meeldivad aga Am. ahvenate asjalik olemine. Kui ilu ja värvi peale minna, siis discused on vaieldamatult kaunid, aga tegu on ikkagi kõrgema pilotaaziga. Ehk siis Aafrika ahvenad: sibavad hoogsalt ringi ja värvikirevad (aga 100l on vist väike neile ja minu maitse jaoks liiga agressivsed).
Veel on ju platy, gupi (leidsin Tartu mnt. poest super ilusaid), paradiidi kalad, tetrad on aktiivsed, danio`d on kirevaid ja oi kui vilkad jne.
Karta on, et pead võtma kätte ühe suuremat sorti neti otsingu või poodides käigu ette ja algul lihtsalt vaatama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 29, 2009 10:25 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 5
Täna seisabki Tartu kalapoodide külastus,et vaadata esialgu erinevaid isendeid.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Mai 01, 2009 08:45 
Akvarist

Kuna kasvab minu kodus kaks kuldkalakest, siis mõned taimed on nad tõesti nahka pistnud, kuid anubias ja cryptocoryne neid absoluutselt ei huvita. Seega midagi saab ikka koos kuldkaldega akvasse pista.

Üles
 Teema pealkiri: kuldsed:-)
PostitusPostitatud: Reede Mai 08, 2009 07:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

olen vist oma targutamisega hiljaks jäänud aga siiski... :lol: . Mina ei vahetaks kuldkalasid küll teiste vastu- igavesed sahkerdised ja kummaline kui ruttu teineteisega seltsisid. Alates kojutoomisest said minu kaks suvalist ca viiekümne hulgast püütud kuldset- kohe semudeks ega liigu teineteiseta miiligi, privileege ei oma kumbki- ükskõik kes midagi välja "mõtleb", lööb teine kohe kaasa, olgu see siis põhjas tuuseldamine, taimedelt vetikate näkitsemine või antsude "toidulaua"(kummulipööratud lillepott) ründamine. Kui tuppa astuda, võib hea kujutlusvõimega inimene neil jalgu all näha- nii ruttu "sibavad" nad kohe akva esikülje juurde- nagu kutsikad, alati, millega kus nurgas nad just ka parasjagu ametis poleks ja arvan et kui neil tõesti jalad oleks, kakerdaks nad pidevalt jalus :lol: :lol:. Taimedest on nad ärahekseldanud vaid demersuse- teised on puutumata. Silitamine, jahh, silitamine oleks küll see mida teha tahaks ja olen toitmise ajal ka üritanud aga vaid üks laseb end puutuda- ehk veel harjuvad. Aga waffad on nad- tõeliselt waffad :wink:

80 l- 5 kukekest, 3 vetikasööjat, õunakad, 126l Tetratec- peategelased- kaks täitmatut kuldset, mõned sehkendavad antsukad, õunakad, natuke rohelust -sõbralik seltskond hea söögiisu ja rahumeelse olekuga

Üles
 [ 24 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver