Maria kirjutas:
to jonny:
see milleni ma jõuda tahtsin oligi see,et alati leidub inimesi,kes üht ja teist liiki koos on pidanud ja see on eduliselt õnnestunud aga paraku ei õnnestu see igal ühel...kahjuks.ja astronotustega on ka nii,et kui nad pisikesest peale skalaaridega koos on olnud,siis skalaare nad ei näpi. suurte oskarite akvaariumisse aga mõnda teist liiki juurde sokutada on suht-koht võimatu
tegelikult astronotused on suhteliselt ettearvatavad ja, et neid teiste kaladega pidada, ei pea ilmtingimata pisikesest peale alustama. Vahest saab ka nii, kui näiteks teha akvaariumis lihtsalt mõned muudatused ja siis teist liiki kala sisse tuua. mul elasid astronotused (umbes 17cm pikad) lisaks 5cm skalaarile veel koos 2cm corydorastega.
muide kuskil vene raamatus kirjeldatakse ka täpselt cihliidide territooriumide jaotumist jms. et põhimõtteliselt annab selle koha pealt igati mängida ja vaatamata kalade agressiivsusele neid ikka koos teistega pidada. kuigi barbuste ja teiste selliste kalade kohta ei oska ma midagi kosta. aga tasub ehk netist või kuskilt uurida- äkki on neil ka omad piirid vms?!