foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 32 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kas keegi oskab aidata?
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 04, 2004 10:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ostsime täna kaks kuldkala(punamütsikesed)väikesed ja nüüd olge lahked juba ühel Barbuste(4-TK) poolt saba ära näritud :cry: Kas tegime nüüd ikka valesti et ostsime kuldkalad?Akvaarium 190-liitrit.Teised väiksemad kalad ei tee midagi ja skalaarid ka ei puutu neid 2-tk.On kellelgi kogemusi?Pistaks barbused mõneks tunniks purki las siis stressavad seal äkki rahunevad maha :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Sept 04, 2004 11:14 
Guru
Kasutaja avatar

Pildid: 1
kuldkalad on külmaveekalad.skalaarid ja barbused on troopilised kalad. temperatuuride erinevus on 1 asi,miks ei saa neid koos pidada.skalaarid on chichliidilised,chichliidilised on röövkalad.barbused on agressiivsed parvekalad.no ja mida siis sellisest kooslusest arvama peakski? minu soovitus on vaesed kuldkalad (punamütsikesed) heaga pange elama komandeerida,kui sa neist päris invaliide teha ei taha. sa ikka müüjat teavitasid sellest,millised kalad sul koduses akvaariumis elavad? kui jah,siis saad need kalad poodi tagasi viia,sest müüja PEAB teadma,et kuldkalad ja troopilised (eriti agressiivsed ) kalad ei sobi kokku elama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 05, 2004 10:12 
Akvarist

Pildid: 0
Mariaga päri igati. Ega ikka ole kerge ja mõistlik antiloopi ja tiigrit ühes puuris kasvatada :wink:
Kusjuures kui otsida, siis kindlalt võib leida näiteid, kus neid koos on peetud - sellest ei maksaks siiski eeskuju võtta. Emmast kummast peaksid loobuma või kahte akvaariumit pidama hakkama ilmselt.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 05, 2004 12:05 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan teid ,juba eile panin purki ära viin homme poodi tagasi kui nad muidugi võtavad üks on näksitud sabaga, muidu häästi armsad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 05, 2004 02:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
kuldkalad on külmaveekalad.skalaarid ja barbused on troopilised kalad.

Kuldkalad elavad vabalt sama temperatuuriga vees mis skalaarid ja barbusedki.

Kes ei usu vaadaku siia

http://213.61.31.12/eheim/inhalte/engli ... rrentid=16

Ja paluks mitte üldistada,kõik barbused ei ole agressivsed.Kui viitsida vähegi süveneda,siis on agressiivsed ainult sumatra barbused ja sedagi ainult siis,kui parv ei ole piisavalt suur. Erinevates foorumites öeldakse et kui sumatra barbuseid on piisav hulk (min.8tk.) siis nad teisi kalu ei puutu.
Selle jutuga ei poolda ma loomulikult seda et hästi palju erinevaid kalaliike ühte kasti elama pannakse.Lihtsalt mulle ei meeldi pealiskaudne suhtumine ja asjade üldistamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 05, 2004 07:13 
Guru
Kasutaja avatar

www.aquahobby.com/gallery/ggoldf.html - temp 19C
http://aquaworld.netfirms.com/Cyprinoid ... ratus.html - temp 25C max
http://aquavisie.retry.org/Database/Vis ... ratus.html - temp. 20C max

samas pakub nii mõnigi lehekülg utoopilst 41C,mis on isegi troopiliste kalade jaoks palju.näide sellest:
www.fishbase.org/summary/speciessummary.cfm?id=271

eks igaühe oma asi,mida või millesse ta usub aga ise olen vendunud,et üle 24C on kuldkaladele küll liig,mis liig

väide,et ainult sumatra barbused on agressiivsed ja seda ka ainult siis,kui neid alla mingi arvu,on ikka praktikast väga-väga kaugel.intsu teooria kohaselt võin ma julgelt nii barbus oligolepsised,kui conchoniused (oletame et kumbagi liiki 10tk) oma danio reriote juurde lasta ja mitte midagi ei juhtu.jaa - nii barbused,kui daniod kuuluvad Cyprinidae perekonda ja teooria kohaselt peaks neid saama koos pidada.Samamoodi nagu teooria kohaselt saaks koos pidada chichliidilisi astronotus ocellatust ja skalaari.proovime järgi?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 05, 2004 10:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kuldkalad purgis ootavad poodi minekut ,panin mullitaja ka sisse ,et rohkem õhku oleks.Vaesekesed on päris stressis ikka veel.Kuigi ei tea kas võtavad tagasi ühel saba ju ära näritud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 05, 2004 11:55 
Guru
Kasutaja avatar

see õhustuse lisamine oli tark tegu aga stress on sellises olukorras küll paratamatu nähtus.kui ikka poega kokkuleppele ei jõua,siis on ju 1 võimalus ka ise kalakestele uus kodu otsida - kuldkalapidajaid liigub siinmail küll.katsu ainult rahu säilitada :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2004 08:38 
Akvarist
Kasutaja avatar

Maria kirjutas:
intsu teooria kohaselt võin ma julgelt nii barbus oligolepsised,kui conchoniused (oletame et kumbagi liiki 10tk) oma danio reriote juurde lasta ja mitte midagi ei juhtu.jaa - nii barbused,kui daniod kuuluvad Cyprinidae perekonda ja teooria kohaselt peaks neid saama koos pidada.Samamoodi nagu teooria kohaselt saaks koos pidada chichliidilisi astronotus ocellatust ja skalaari.proovime järgi?

Mnu teooria oli sumatra barbuste kohta.Üks näide siit:

http://www.aquahobby.com/gallery/gtiger.html

Ma korra vist juba ütlesin,et palun mitte üldistada.
Oligolepsistest ja conchoniustest ei olnud juttu.Ma ei saa aru miks sa püüad jätta inimestele muljet,et KÕIK barbused on agressiivsed?
Ja kui sa siin oma teooriaid välja tood siis äkki kinnitad neid mõne näitega? Kalasupi jaoks ei ole akvaariumit vaja,piisab ka väiksemast potist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2004 01:07 
Guru
Kasutaja avatar

to ints:
palun vabandust,kui mind valesti mõistsid - ma ei püüa väita,et kõik barbuseliigid on agressiivsed,küll aga seda,et ENAMIK barbuseliike on agressiivsed.näide sai ka kenasti ära toodud,et oligolepsised ja conconiused sumatra barbuste kõrval,kelle sa väitsid ainukesena olevat barbuseliigi,mis on agressiivne,pikauimeliste vormide (daniote,kuldkalade,guppide jt) juurde ei sobi. Kas oma näidete kinnituseks pean nüüd vaesed daniod oligolepsiste ja conchoniuste akvaariumisse viskama,et nad seal oma maise lõpu leiaksid,sellest fotosüüdistuse tegema ja siis siia riputama,et sulle tõestada,et ka need liigid on agressiivsed?
nii nagu hard kirjutas - kindlasti on kusagil keegi omavahel harilikult sobimatuid liike edukalt koos pidanud aga seda EI TASU järele teha.
minul on praktika barbustega (pidasin erinevaid liike ca. 2 aastat) läbitud ja seega ka nende käitumistavad tuttavad,mõned kaladki nende nahka kaotatud.kuidas on sinuga lood,oled katsetanud suureuimelisi vorme oma barbuste juurde sokutada?
P.S. Loodan,et ma seekord midagi kogemata liialt ei üldistanud :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 08:21 
Akvarist
Kasutaja avatar

to:Maria

Lähen käin siis poes ära ja hangin võimalikult pikauimelised daaniod oma barbustele seltsiks. Tulemustest teavitan sind kindlasti.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:23 
Guru
Kasutaja avatar

sadism :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:33 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Maria kirjutas:
eks igaühe oma asi,mida või millesse ta usub aga ise olen vendunud,et üle 24C on kuldkaladele küll liig,mis liig

IMHO (minu arvates) on see segadus temperatuuridega tingitud sellest et kuldkala erinevatel vormidel on need pakutavad temperatuurid erinevad, aretatud kalad tahavad reeglina soojemat vett kui looduses elavad. Aga tõsi on see et selles osas on segadust palju ning raske öelda mis tõsi ja mis mitte, intsu süüdistust mis põhineb ühes saidis olevatel andmetel on raske tõsiselt võtta vaatamata sellele et Eheimi saiti võiks pidada autoriteetsemaks kui mingit mees-metsast autori saiti.
Vaadates Sinu esimest linki
http://www.aquahobby.com/gallery/ggoldf.html - minu meelest see pole "punamütsike".
http://aquaworld.netfirms.com/Cyprinoid ... uratus.htm
näeme siin pildil igasuguseid kuldkalu, mitte ainult "punamütsikest".
http://aquavisie.retry.org/Database/Vis ... ratus.html ka see pole minu meelest "punamütsike".
http://www.fishbase.org/summary/species ... cfm?id=271 No ei paista teda siingi.
Kui kuldkalad tõsisemat huvi pakuks teeks asja endale selgeks, hetkel paraku pole viitsimist. Õhtul lappan veidi raamatuid, seal vast pisut kontrollitum info.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 10:42 
Guru
Kasutaja avatar

ei pakkunudki konkreetselt punamütsikest,otsingusse sai lihtsalt carassius auratus toksitud.tegelikult oleneb pidamistemperatuur ikkagi suuresti ka sellest,millise temperatuuriga akvas on kalad kasvanud. ei tahaks hästi uskuda,et kuldkalade kasvatamisel kasvandustes kasutatakse küttega basseine,nii palju kui pilte olen näinud,on basseinid ainult pumba/filtriga varustatud

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 07, 2004 11:07 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
OK, väike viide illustreerimaks mu väidet:
http://www.petstation.com/goldfish-varieties.html
Muidugi saab ka siin väita et allikas pole usaldusväärne. :)
Aga üldiselt olen ma päri et üle 24 C on ilmne liig, aretatud vormid ei talu lihtsalt jahedamaid temperatuure võrreldes looduslikega.
46 F = ~ 8 C
71 F =~ 22 C
See et basseinis küte kohe silma ei paista ei tähenda muide tingimata et seda seal poleks või ei toodaks sinna vajadusel - võib-olla lasevad ntx lihtsalt kraanist sooja vett juurde kui vaja. ;)

Üles
 [ 32 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver