foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Piraaja teema
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 15, 2008 09:24 
Akvarist

Pildid: 0
Et kes teist peab oma akvas piraajasi..Kui suur teie akvaarium on ja mitu piraajat seal sees ujub, millega neid toidate,kuidas akvat puhastate jne
Lihtsalt oleks huvitav lugeda teiste kogemustest piraajadega.
Ei leidnud foorumist asjalikku teemat ja Eesti interneti leheküljed just sisukusega ei hiilga. Kuigi Googeldamisega leidis nii mõnegi loetava lehekülje inglise keeles.
Ma usun , et nii mõndagi huvitaks see :D

Üles
 Teema pealkiri: -
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juul 16, 2008 12:58 
mu praegu 400l, noori 5 sees, toores hakkliha läheb hästi, tigedad pole...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 10:57 
Akvarist

Küsimus siis selline...Et mul on kolm red bellyt..Ja siiamaani olen akvas kasutanud plastmasstaimi...Aga tahaks nagu neid asendada elustaimedega. Küsimus siis seisneb selles , et kas nad hakkavad mul neid taimi ka ära näksima.
Sellepärast et mul mingiaeg olid veepealsed taimejupid..ma ei tea mis need täpselt olid...aga need nad sõid kohe amps ja amps veepealt ära.
Et kas tasub osta mul päristaimi sinna või ei?

Üles
 Teema pealkiri: -
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 07:19 
yldjuhul taimi mitte ja plastikutega on nagu on..........

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 07:30 
Akvarist

No siis ma tean vähemalt...Aga plastik taimed mul sellest ajast jäänd , kui ma ahvenaid pidasin;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 01, 2008 11:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tervist,

trügin kah teemasse.
Oliver Knott sättis taimeakvasse elama nimelt Serrasalmus nattereri-d.

Akva ise siin, ma ei tea mismoodi need tal taimi ära ei söö.

http://www.pbase.com/plantella/bigka08

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Sept 02, 2008 10:10 
Akvarist

Oeh omalgi võiks selline olla.... :D
Jama just oligi selles et ma mõtlesin et kui ma nüüd ostan omale loomapoest need taimed...teadagi et taimed pole odavad...ja need akvasse topin ja piraajad nad kohe ära hekseldavad ...siis ajaks kurjaks kohe. :D
Aga võibolla oli neil kirg ainult veepealseid süüa...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 21, 2008 05:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minul kolm tüüpi, sellised nooremapoolsed. Akva on 200l ja mõte käib peast läbi, et kui nad kõvasti juurde võtavad, siis lasen neile suurema kasti teha...Praegu veel muret pole. Üks kõva posu on vallisneriat mis katab akvast umbes veerandi. paljaste kätega üldiselt puhastan ja pole veel keegi mulle kallale tulnud. Enamasti passivad nad siis rohusees kui ma põhja puhastan ..Kalad taimi ei lõhu kuna see pole piisavalt põnev. Toiduna hekseldavad läbi praktiliselt kõike..graanuleid, krevette,kala, sealiha ja loomaliha(taisemat). On läbi seedinud ka silikooni ja vist mingeid kive. Siiamaale on ilusad ja terved ning häda pole keskit. Naeratavad mulle siin praegu. Kunagi viskasin toiduks ka karja gupisid ette. Need kavalad on õppinud aga suurte eest hästi punuma ning nüüdseks täidavad akvas puhastavat funktsiooni...Kõik peen puru, mis piraajade suust lendab ei jää mitte põhja roiskuma, vaid süüakse gupidepoolt kenasti ära. Piraajad on kiired paranejad - teinekord hammustavad üksteisel paraja tüki küljest ära aga praktiliselt mõne päevaga on vigastused paranenud ning uued soomused peal.

Viimati muutis Tomcat, Pühapäev Sept 21, 2008 10:55, muudetud 1 kord kokku.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 21, 2008 07:30 
Akvarist

Mul on ka kolm tüüpi...sain nad omale päris pisikeselt. Nüüd on kasvanud mul ca 18cm-ni.
Ega mul sama et kallale nad ei tule kui kätega akvas sees olen..aga kui akva tuli kustu panna ja siis käsipidi akvas sees olla...siis näitavad nad juba mingit huvi käe vastu...
Ainult et teisi kalu nad ei söö...praegu elavad mul juhuse tahtel praegu koos ancude , skalaaride ja tarakatumiga. Nad ei torgi üksteist keegi.. Ainuke kaklus mis toimub on piraajadel omavahel..ja seda on huvitav vaadata kuidas nad omavahel klaarivad. Aga õnneks seda ei tee nad ka hullusti.
Ja ainuke kala mis nad on ära söönud ja niimoodi et ühtegitükki ka alles ei jäänud oli kuldkala :oops:

Üles
 Teema pealkiri: Piraaja teema
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 21, 2008 07:42 
Akvarist
Kasutaja avatar

Aga on ju võimalus, et sa saaks katsetada taimedega odavamalt.Tihti tahavad teised akvaristid oma taimi ju niisama ära anda. Ei pea hirm kallist raha taimede peale kulutama.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 21, 2008 07:50 
Akvarist

Sedan't nüüd küll :D
Aga Pärnus ei ole eriti kedagi kes taimi annaks. Isegi normaalset poodi pole kuskohast osta :D

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Sept 21, 2008 09:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

aga rääkige toidust parem...mida ju kui suurtes kogustes annate...mina annan nii kuidas jumal juhatab..krevette, graanuleid, loomaliha, kalaliha, sealiha. ja vahel söödan kõhud ümaraks ja vahel jätan puudu. Ega nad ju looduseski eriti täpse programmiga toitu ei saa. Kõige rohkem on olnud mul söömata ehk nädalavahetuse.. siiamaale on elurõõmsad ja ilusad.. Seega ma vist oma laste kasvatuse juures palju vigu pole teinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 22, 2008 03:07 
Akvarist

Ega ma annan ka kuidas juhtub.. Alguses toitsin nende sääsevastsetega 50.- eeku oli väike kott...aga noh see läks liiga kulukaks. Nüüd olen hakkliha andnud, lõhet, ja tavalis taist liha.
Ja kogused on ka niisuured kui nad jaksavad ära süüa...mõnikord on kõhud täitsa punnis..:D
Ja kuivtoitneile eriti üldse ei meeldi..sõid ainult põhja kalade tablette..amps ja amps..:) Nüüd ostsin chichilide sticke ja neid järavad läbi häda..kui väga suur nälg on. Tegelikult neile ei meeldi üldse veepealt söömas käia..

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2008 02:29 
Akvarist
Kasutaja avatar

Piraajad kasvavad väga suureks. Olen neid näinud hirmu ajas peale. Igatahes tean et nad pole taimetoidulised.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Okt 15, 2008 02:51 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
mixu200 kirjutas:
Piraajad kasvavad väga suureks. Olen neid näinud hirmu ajas peale. Igatahes tean et nad pole taimetoidulised.

Tore ,et kirjutama oled õppinud aga enne kontrolli fakte kui midagi kribada tahad ...
http://en.wikipedia.org/wiki/Piranha

Üles
 [ 20 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver