foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 6 postitust ] 
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: kalade söötmine!!
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 09:54 
Akvarist

Kõige keerulisem asi on minu jaoks kalade söötmine.Kas on ikka hea mõte teha kord nädalas kaladele näljapäev?Miks see on vajalik?Siit foorumist kuskilt lugesin , et tehakse.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juun 30, 2008 10:01 
Administraator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Sinu küsimusele on lihtne, kuid pisut julm vastus - mida näljasemad on kalad, seda tervemad nad on, mis aga ei tähenda, et kalu peaks näljas hoidma. Kord nädalas paastu ei tee kaladele midagi, akvaariumis on niipalju silmaganähtavat ja -nähtamatut toitu, et midagi hullu ei juhtu.

Regulaarselt toidetud kalad elavad uhkelt üle isegi nädalase söötmatajätmise ja 5 päevase pimendamise, kui vaja peaks minema.

Samas, keegi ju ei ütle, et seda paastupäeva peab tegema.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2008 09:14 
Akvarist

Kui ikka just ei pea siis ma ei jäta enam neid söögita.Mure on mul veel oma kala musta noaga.Kui ta ostsin siis öeldi , et kui akvas tule ära kustutan panen talle iga päev veerand kuubikut külmutatud sööki.Olengi nii teinud aga kardan , et tema ei saagi sellest söögist midagi sest teised kalad on nagu hagijad sellle ümber.Päeval on ta koguaeg peidus . :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2008 10:56 
Akvarist

Kuni kaks nädalat peavad hästitoidetud kalad ilusti vastu. Olen olnud sunnitud järgi proovima. Tõesti, väga hästi peavad vastu. Isegi kalad, kes minu teada muidu väga palju vetikaid ei söö (nagu nt vöödilised kirevahvenad). Eluspoegijad saavad vetikatest suurepäraselt toitunuks, nendepärast ma paari nädalase või isegi pikema pausi puhul absoluutselt ei muretseks.

Samuti tundub mulle, et paastupäeva pidamine, eriti alagajate akvaristide puhul, on üsna vajalik. Esiteks, lühemad või pikemad näljaperioodid on enamuse kalade looduslik reaalsus. Teiseks, algaja või muidu tugeva empaatiavõimega (minu vanaema näiteks :) )akvarist kipub ikka oma hoolealuseid üle söötma, mistõttu kalad haigestuvad kergemini ja/või vesi saab rikutud. Ülesöötmist on peetud üheks sagedasemaks akaariumikalade hukkumise põhjuseks.

Inimlik empaatia stiilis - vaesekesed ikka kõht veel tühi või - on akvaristikas kohatu. Kuna segatoidulistel kaladel (valdav enamus akvaariumikalu) looduses üldjuhul ei esine võimalust "kõht kõvasti täis süüa" siis pole neil evolutsiooni jooksul välja kujunenud erilisi pidurdusreaktsioone ja nad söövad kunstlikes tingimustes end kasvõi vigaseks. Röövtoidulised kalad looduses söövad küll korraga rohkem ent pausid toitumiskordade vahel on sellevõrra pikemad.

Kõikumised on looduse loomulik osa. Seepärast, nädalas ühe paastupäeva kõrval tugeva söötmise (ülesöötmise) päeva tegemine mõjub samuti kalade tervisele hästi. Eriti ühisakvaariumites, kus arglikuma iseloomuga kalad saavad siis ka korralikult söönuks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2008 12:20 
Akvarist

aitähhh abi eest!Vussvillem aga mis ma oma musta noaga teen?kuidas ma saan aru , et ta ikka saab söönuks?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 01, 2008 03:25 
Akvarist

Nugakala toitmine on tõesti natuke keerulisem. Üldse on nugakala pidamisel mitmeid raskusi - ta on üsna röövtoiduline ja võib vabalt nahka pista väiksemad kalad. Lisaks kasvab ta kuni 50 cm pikkuseks (akvaariumis enamasti vähem).

Loe kindlasti seda :
/viewtopic.php ... light=nuga

Rohkem mina kahjuks nõu ei oska anda, pole ise nugakala pidanud.

Üles
 [ 6 postitust ] 

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver