foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: "must nuga"
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2004 02:32 
Akvarist

kas kellelgi on kala nimega must nuga?ma olen teda korra poes müügil näinud,kihvt kala oli.ei tea kas tasub endale muretseda?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2004 02:55 
Moderator

http://www.fishbase.org/Summary/Species ... m?id=12220

Kui küsimus on sellest, siis ei tasu muretseda seda endale. Kasvab 50 cm pikkaks ning sööb väiksemad tetrad ja muud kalad.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2004 03:06 
Akvarist

aitäh info eest!just täna pidin ta ära ostma.poest öeldi,et võib küll teistga koos pidada.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Jaan 16, 2004 03:10 
Moderator

Jah, millegi ime pärast seda tuuakse müügile akvaariumipoodidesse, aga see ei ole tavaliselt ültse sobiv kala akvaariumisse. Müüja loomulikult ütleb, et midagi probleemi sellega pole, sest ta tahab selle sulle müüda - selge see. Tavaliselt "must nuga" liigub öösiti ja samal ta paneb väiksemad kalad nahka. Tuttava akvaariumis talle meeldisid Corydorased.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 05, 2004 10:21 
Akvarist

minu nuga elab küll ilusti koos discuste ja skalaaridega sõbralikult koos...
paneb ringi nagu elav politseisau:)))))))

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Veebr 05, 2004 10:47 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
getu kirjutas:
minu nuga elab küll ilusti koos discuste ja skalaaridega sõbralikult koos...
paneb ringi nagu elav politseisau:)))))))

No üldjuhul kirjutataksegi et ta on rahumeelne kala ning sööb vaid väikseid kalu (aga looduses pidavat mugima hoopis daphniaid ja copepode), skalaarid ja diskused väikekaladeks ilmselt ei kvalifitseeru. Iseenesest huvitav kala, praktiliselt pime ja kasutab navigeerimiseks elektrit (laengud nii väikesed et inimesele ohutud). Samas kasvab ta tõesti kuni poolemeetriseks (enamasti peaks siiski alla selle jääma) ja akvaariumi soovitatakse alates 300-st liitrist, peab olema palju taimi, juurikad ja kivid kah soovitavad. Suurte tsihliididega kokku ei sobi. Ja süüa tahab palju ja mitmesugust toitu (Tubifex, Bloodworm, looma süda, väiksed kalad, krevetipallikesed, teod jms.), kui nälga jätta siis söövat tõesti muud kalad ära. ;)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 21, 2004 12:39 
Akvarist

minul elavad 3 nugakala koos barbuste, terneetsiate, põhjakoristajate, guraamide jms. elukateka täies rahus. tõsi, minumeelest on need nugakalad arad. nad on koguaeg peidus. ehk tõesti ainult öösel sahmivad ringi. minu akvaarium on 185L
mul on 3 väikest ancistrust ja 3 väikest coridorast, seni kõik alles.
seda küll müüja rõhutas, et nugakalad tahavad elustoitu. võib-olla siis, kui nad mul motölle ei saaks, siis lähevad teistele kallale

ps. vahel olen nad mängimast tabanud ja see on ilus vaatepilt

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Veebr 21, 2004 06:45 
Akvarist

söövad ka muud... kui näljas on

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2004 04:33 
Akvarist

Mul on ka kodus 2 nugakala (Apteronotus albifrons). Olen neid omanud ca 4-5 a ja selle aja jooksul on nad suutnud mu akvaariumist peaaegu kõik taimed ära hävitada. Samuti on saanud nad jagu kahest kiiversägast (Corrydoras paleatus) ja tervest hunnikust gupidest. Muidu on nad toredad kalad ja pakuvad palju silmailu oma huvitava kulgemisega. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Mai 04, 2004 10:46 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minuarvates äärmiselt huvitav kala.Väga omapärase liikumise ja käitumisega.Kahjuks näitab ta ennast ainult hämaras ja söögi ajal.Kui tal on korralik peidupaik siis pole teda üldse näha.Omadest kogemustest võin öelda,et talle maitsevad ainult neoonid (kümme tükki kahe ööga) ja väikesed guppid.Ülejäänud seltskonnas pole kadusid märganud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 11, 2007 09:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu nuga tappis täna hommikul (11.02.2007) siiami tapluskala ära ja muidu on ka tapnud mul kõik neoonid ja 2 kirssbarbust, ning 2 ramirezi. Elajas selline :evil: . Aa jah ta tappis mu 2 skalaari ka ära.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 11, 2007 01:32 
Akvarist

Mu töökaaslasele kingiti sünnipäevaks 30-ne neooniparv.Samuti oli ta ostnud endale musta noa, käis seda veel Peterburis toomas , kuna tollel ajal neid siin ei olnud nii väga saada.Neoonidest sai päris kallis elussöök.Oli sunnitud noa maha müüma.Selline lugu siis.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 11, 2007 02:05 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Kahtlustaks et te ei toitnud neid korralikult, helvestoit jms. selle kala puhul ei sobi, nälja korral panevad nad tõesti ka suuremad kalad pintslisse. Mitmekesine ja piisav toit - Tubifex, Bloodworm, looma süda, väiksed kalad, krevetipallikesed, teod jms. on selle kala puhul oluline.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Veebr 11, 2007 05:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Meil kah purjetab akvas üks ringi ja pole see lugu nii kole midagi teda pidada. Ega siis gupisi ja neoone suurte kalade akvasse eriti usinalt topitagi. Pisikesed skalaarid mahuvad kah talle kõhtu aga üldiselt eriliselt suuri kaotusi pole me kandnud. Elustoitu armastab ülekõige ja kui seda võimalust pole, et vähemalt nädalas kord seda talle pakkuda siis vast ei tasuks kah pidama hakata. Helveste kallale lähevad viimases hädas üldiselt ja siis otsivadki öösel miskit paremat hamba alla. Muidu ülinunnu ja lahe kala, taimi pole kah kunagi puutunud. Ehk vast siis hakkab rüüstama kui pole kindlat koobast kuhu päevaks peitu pugeda, üritab ehk taime juurte alla pugeda. Suurusest siis niipalju, et väikesesse alla 200 liitrisesse eriti pressida ei tasu kui ikka plaanis teda pidada kuniks teda antud on.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 12, 2007 09:06 
Akvarist
Kasutaja avatar

No, jah aga eks ma annangi neile ju ainult elustoitu. Lisaks söövad nad ka teistele mõeldud helbeid ja kraanuleid.

Üles
 [ 16 postitust ]  1, 2  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver