foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 57 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 04, 2006 01:19 
Akvarist

Äkki hakkavad marja panema?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juul 04, 2006 06:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Ma kardan ise sama asja. Krt, pole kunagi pidanud varem sellises ämmaemanda rollis olema :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 09:33 
Akvarist

Pildid: 4
sorry et vana teema üles kaevan aga pole vist mõtet uut teha kui sisu on sama.
Nimelt on mu oskarid kuidagi erineva iseloomuga siin kirjutatust.... :roll: sain nad sõbralt, kes nad vihmaussidega 20-25 cmni venitas (Silma järgi) minul ei söönud esimesel päeval üldse, teisel päeval väga vähe, kolmandal täiesti harilikult ja seda senimaani. Akvaarium on 400L ja seal elavad ka mu vana akva asukad ja seltskond suht kirju Oscarid ei ole mitte kellegi vastu agressiivsed olnud peale üksteise aga sedagi mitte eriti hullult, toidu järele ei hüppa, söövad kõik rõõmsalt koos (motõlli, kuivtoidust peenestavad vaid tiigikalade graanuleid ja lasevad lõpuste vahelt välja) taimi kaevavad küll aga neid pole ma ka mite kunagi kasvama saanud, õhukivi kaevati kruusast välja ja suuga tiriti voolik pinnasest välja, liigutavad kive, kändu, kookosekoort...mida iganes. hammustas näppu kui nina alla panin, avavad oma kopa kujuga suu ja ujuvad lükates suuga kruusa (justkui sahaga) vahepeal võtavad lihtsalt suu täis ja matavad midagi ära (Näiteks õhukivi 10cm kruusa alla või teise kala uuristatud pesa kohapeale mägi vms iganes.

2 oscarit (20-25cm) http://www.aquahobby.com/gallery/e_oscar.php
1 alles jäänud Guraam
2 alles jäänud Skalaari (keegi neid kiusab aga ilmselt öösiti...uimed vägagi lühikesed)
3 angerja moodi kala http://www.aquahobby.com/gallery/e_clarias.php1 1~20cm teised 10cm
2 Ancistrust (1 neis Albino)
2 Säga, ilmselt kohvrid
2 vuntsilist, kes väiksest peast ujusid tagurpidi, enam aga mitte ja 1 on teisest 3x suuremaks kasvanud, ajal, mil teine pole muutunud.
1 Alles jäänud Labeo Bi Color
Ja siis on veel ciclidid 8Arvan et nad kõik on seda tõugu:
3 musta (kellest 1 on ühe aeruga, sünnist saadik ilmselt üks küljeuim puudulik) http://www.aquahobby.com/gallery/e_convict.php
2 oranzi 1 oranzim kuio teine
1 kollane http://www.cichlid-forum.com/articles/l_caeruleus.php
1 valge siukse punnis peaga
1 eriti ilus (kirju, neoonvärve jne)

Lugu aga selline, et vanadel olijatel on seljas valgeid täppe ja tegin contralaci tuuri aga keset ravi panid need 3 musta kala marja maha...ilmselt keskmine neist (5cm) on ema ja suurim (10cm) on isa ja ühe aeruga vend on muidumees ....selleks kaevasid nad augu ja suurendavad nüüd seda kuigi vaid 3 tera on veel normaalset värvi.....ilmselt se rohi siiski...
Järgmisel hommikul aga avastasin kivilt paarisaja teralise marjamäe, mis täiesti keset akvaariumit ja ilma kaitseta, selle juures aga oscarid, kes olid päev varem väga vihaselt suudelnud (Kuigi originaal kaan on peal pidin lapiga ümber akva jooksma kuna pritsisid ikka meeletult) vahetasin kiiresti 100L vett värske vastu. kuna oskarid olid ametis rohkem üksteise musitamisega siis teised kalad sõid karistamatult nende marja ja pidin sinna plastmassist jäätisekarbi peale panema (Augud sees) aga nüüd jama selles et mari on sellist värvi nagu teiste kalade surnud mari aga seda koha algusest peale ja kõik terad sama tooni, päeva jooksul pole ka midagi muutunud.... Mis värvi peaks se rikkis mari olema ja kas saan olla kindel nüüd et nad on eri sugu? (Väljast kehakujult identsed)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 09:54 
Akvarist

oleneb suur su akva on praegu muidu müüakse rocc al mare kalapoes nelja suhteliselt suurt oskarit :lol: :!:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 10:09 
Akvarist

setukas kirjutas:
oleneb suur su akva on praegu muidu müüakse rocc al mare kalapoes nelja suhteliselt suurt oskarit :lol: :!:
:? mul kirjas et akvaarium 400L aga pole kirjas et tahaksin oscareid osta :roll:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Jaan 07, 2007 11:00 
Akvarist

no mis sa sellest marjas seal ikka kaitsed? On sul plaan seda kusagile ümber tõsta mujale kasvama ja kaladeks kasvatama? Kui heitsid korra marja, küllap siis heidavad veel ja kord-paar oleks ok lihtsalt jälgida, kuidas vanemad ise püüavad hakkama saada ja mis ilma kaitsmiseta saab, et siis teinekord sekkudes tead juba rahulikult aidata neid õigel ajal.
Mari on oma olemuselt kanamuna sarnane. Vahe selles, et kana muna on valge ja kõva koorega ja me ei näe sisse, aga ok, me teame, milline on muna seal koore all eksole:) No ja ilmselt teab igaüks, milline on muna, kui seda natuke keeta ja ilmselt oleme kohanud ka mädamuna... Ja kui ei ole, siis mädamuna on täitsa pasavärvi ja hägune ja seal pole enam selget vedelikku ega ilusat kollast "tera" sees. Marjaga siis samamoodi, et elusterad on suht ilusad läbipaistvad (hallid või oranzid vmt sõltuvalt liigist) ja nende sees võib terasel vaatlusel ka musta täppi märgata, mis päevade möödudes kasvama hakkab ja millest lõpuks kala saab.
Ühesõnaga korista see sodi oma akvaariumist ja tegele parem haiguste ravika ja mõtle välja, miks su skalaarid niimoodi piinlema peavad...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 02:34 
Akvarist

Aga on keegi oscareid üldse marjast kasvatanud kodustes tingimustes või on se sama võimatu kui kuldkalal järglasi saada :roll: Imelik on ikka see, et mari on teist päeva juba hele hall ja ei paista läbi aga 100% teradest on sama värvi ja ei teagi kas on kõik hukas või on kõik terved või miski kolmas variant :S Skalaarid on julgust juurde saanud ja ei ole enam nii äpud akva nurgas...rohkem neid näritud ei ole aga esimesel võimalusel annan nad siiski ära. neil musta halli triibulistel on aga kõik mari kellegi toiduks langenud aga nad ei lõpeta augu kaevamist ja tassivad suuga ükshaaval ~2mm st kruusa ega taha kuidagi aru saada et neil pole enam marja mida kaitsta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 10:17 
Akvarist

mul kirjas et akvaarium 400L aga pole kirjas et tahaksin oscareid osta

ma ei mõelnud sind ma mõtlesin agurit!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 08, 2007 10:25 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
setukas kirjutas:
ma ei mõelnud sind ma mõtlesin agurit!

Agur kirjutas siin teemas viimati 2004 aasta suvel, kui ta ka tahtis oskareid siis on ilmne et kahe ja poole aastaga on nad juba hankinud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 09, 2007 12:57 
Akvarist

nii asi selge....korras mari peabki ilmselt hallikas/valge ja läbipaistmatu olema... kolmandal päeval on 10% mu oscarite marjast valge ehk et siis mäda.... Aga küsimus pinnase kohta...sai muudatusi tehtud ja 70% akvast nüüd liivapõhjaga aga on se ikak kaladele ohutu...silma ilmselt ei lähe aga oscarid on kui segased ja pritsidavad üksteid liivaga, tassivad seda suus ringi ja püherdavad seal (haiged nad ilmselt ei ole)

Üles
 Teema pealkiri: -
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 26, 2007 08:42 
:D mul täna oscar viskas marja, annan käekäigust teada

Üles
 Teema pealkiri: -
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 11, 2007 08:41 
tookord ei õnnestund, nüüd küll juba tited liigutavad, lampigi ei saa kustutada
mida teha et ellujäämine neil garanteerida, kaua vanad neid teiste eest kaitsevad... :?:

Üles
 [ 57 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver