foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 57 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2005 01:03 
Akvarist

Lugesin ,et mõne mehe oskarid hüppavad lausa veest välja vahel? Kas nad lampidesse ennast ei või nimodi kinni üpata ja aia-aia teha? Kas tuleks panna mõni klaas vahele igaks juhuks lampidele ja akvale?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2005 06:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

minul hüppavad kah oscarid veest välja,aga seda ainuld söötmise ajal.hüppavad söögi järgi,poolest kehast veest välja.klaasi lampide ja vee vahele pole pannud. kui kaan peal ,pole ma neid veest välja hüppamas näinud,vahel ainuld pritsivad vett,järsemat liigutust tehes.

200L.Amazonas oskar ja plecod
106L.mollid barbused

Üles
 Teema pealkiri: lendoscar
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 28, 2005 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nu minu omadel lisaks söötmise ajal hüppamisele ka kalduvus juhul, kui ma nende arvates söötmisega hiljema peale hakkan jääma, vastu akvaariumikaant peaga taguda. Ükskord tüütavad need kolksud ära ja annad neile mida nad tahavad :) Viga pole nad omale sellega kunagi teinud - ju nad siis teavad seda piiri ja vist sedagi, et valgustorud on kuumad ja neid ei tasu rünnata :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Aug 04, 2005 04:37 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
millise toiduga neid üldse sõõtma peab?

Üles
 Teema pealkiri: pond stick
PostitusPostitatud: Reede Aug 05, 2005 09:40 
nt pond stick või külmutatud sööt jne

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 27, 2005 09:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on üks oskar kes viimasel ajal on muutunud tigedaks..ajab teisi kalu taga ja kakleb nendega.. peale selle ta nügib suuremaid kive... et ma ei saa aru millest see põhjustatud on.. söödan kalu normaalselt...vahetan vett ka korra nädalas..akva ise on 380l.. kas ma pean oskari ära andma..?? või mida teha..? ehk keegi aitab.. :)

Üles
 Teema pealkiri: oscar
PostitusPostitatud: Reede Okt 28, 2005 03:20 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oscar peabki kuri olema. loomulikult ta kaklebki teiste kaladega, sest need on tema jaoks kas territooriumile tungijad või söök. Oscarid kaklevad ka omavahel akvaariumis, aga võrdsete jõudude korral piirdub see tavaliselt mõne väljalöödud soomusega.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Okt 29, 2005 10:01 
Akvarist
Kasutaja avatar

no.. meie akvas nad enamasti omavahel kakklevadki.. Nüüd on juba ühel oskaril lõpusega midagi viga.. ta hingab ainult ühe poolega..

Üles
 Teema pealkiri: printsess
PostitusPostitatud: Teisipäev Nov 15, 2005 09:31 
juba kuid koos elanud "printsess" sattus eile ühe Oscari maiuspalaks :(

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Nov 25, 2005 12:09 
Akvarist
Kasutaja avatar

Minu kogemus Oscaritega on väga positiivne. Olen terve aasta Chiclidae perekonda kuuluvaid kalu pidanud (zebrad, 2 aulonara stuartgranti, labidochromis caeruleus'id, hiljuti ostisn veel 4 blue accra't), aga siis nägin väga ilusat Oscarite paari Lauteri tn poes ja lisasin ka need oma akvasse. Kuna Oscarid sai teistele lisaks pandud, siis aktsepteerivad nad teisi kui naabreid ja ei tee kellelegi liiga. Loomulikult on mul väiksemate kalade jaoks ka hulgaliselt peidukohti kuhu häda korral varjuda. Ise ujuvad Oscarid koguaeg koos nagu armunud. Üllatav on seegi, et 2x väiskem blue accra paneb ka Oscarid paika kui vaja.
Igatahes on Oscarid minu akva tõelised pärlid. Muidugi on nad söögi järele hullud ja hüppavad ka veest välja söögi järele ja pritsivad vett igale poole. Hakkasin neid lõpuks läbi akva kaanes oleva augu toru kaudu toitma, muidu on iga kord põrand märg.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Dets 01, 2005 10:47 
Akvarist
Kasutaja avatar

mul ikka oscariga jama... ta ei taha kuidagi ära paraneda.. lõpuste pealt on katki.. ära lihtsalt ei parane.. vahetan regulaarselt vett.. söödan normaalseslt ja olen ka piisavalt palju eri rohtudega proovinud.. mul on mõistus lihtsalt otsa.. kas keegi ei oska aidata?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 02, 2005 12:00 
Akvarist
Kasutaja avatar

Oscarid pähe võtnud, et mis ei liigu pole toit - alles mõne päeva olnud, ehk kohanemisraskused aga liigutavad olendid vähenevad vilinal.Sai paar convicti neile seltsiks pandud aga kohe ka ära võetud, sest 5x väiksemad convictid kukkusid neid terroriseerima . Kõik mis suhu mahub pannakse nahka aga kes ei mahu neid kardetakse. "Elustoit" sai otsa ja nüüd mure kaua nad seda näljastreiki võivad teha? Sai kahte sorti spets graanuleid ostetud ja ei midagi - sülitab kõik välja. Alati pole külmutatud sööki kah võtta ja seegi vedeleb tükk aega enne põhjas kui ära süüakse. Aga millise usinusega elus kalad kadusid. :shock:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 13, 2006 05:32 
Akvarist

Tere! Mure suur.:( Üks minu oskaritest läks "parematesse vetesse". Nüüd on üksi viieaastane, veidi alla kilone ja 30 cm-ne valge Oskar. On teine sellise kurva olemisega. Kas on võimalik talle kedagi sinna juurde panna?!?!...või peab ta oma elupäevad üksinda lõpuni veetma? On kellegil kogemusi niii suurte kaladega?

Üles
 Teema pealkiri: kurb oscar
PostitusPostitatud: Kolmapäev Juun 14, 2006 02:57 
Akvarist
Kasutaja avatar

Miski ei rõõmusta üksikut oscarit rohkem kui see, kui tema akvasse satub parv hajameelseid gupisid 8)

Üles
 Teema pealkiri: oscarid kaevavad auku
PostitusPostitatud: Esmaspäev Juul 03, 2006 11:35 
Akvarist
Kasutaja avatar

Olin nädal aega puhkusel, kontorist lahkudes oli akvas iga asi veel oma koha peal. Nüüd, naastes, on pooled taimed pooleks hammustatud ja akvaariumi põhjakruusa sisse on kaevatud ilmatuma suur kraater :shock:
Oscarid vahivad muidugi endiselt täiesti süütute nägudega mulle otsa, kaks suuremat ujuvad rohkem kõrvuti, kolmas pisem hoiab omaette.

Oskab keegi seletada, mis toimus või toimub? Sekretär kinnitab, et andis neile kogu aeg ilusti süüa :)

Üles
 [ 57 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver