foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 50 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 03, 2010 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Jep, tänud! Neid titti tuli nüüd hulga rohkem, kui ma kunagi oodata oleks osanud. Endiselt lõppu ei paista tulevat, kuigi eilse marja seas on päris palju viljastamata teri. Ei tea, kas papa hakkab väsima :wink:

Aga jah, seda maimutolmu on nii tihedalt, et seda oleks patt pikemalt topsis pidada. Siin kohal üleskutse, kas on kellelgi seismas väike kast koos soojendusega ja nõus seda guraami tittedele välja laenama?!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 03, 2010 11:56 
Akvarist

50 w soojenduse saan laenata või pakendis oleva maha müüa 8) . 2tk teisi.
Vaba kasti hetkel ei ole.

20l kast ja kuldkala maimud, krevetid, tornteod
10l kast ja krevetid

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Sept 03, 2010 08:54 
Akvarist
Kasutaja avatar

Tänan pakkumast, saan kasutaja tommike`selt laenuks kogu kupatuse :D
Ei hakka siis enam midagi eraldi muretsema, nii kui nii jääb mõne kuu pärast endalgi seisma.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2010 11:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Nüüd olen päris kindel, et mammad ise hävitavad marja ja maime.
Paar päeva on kahtlaselt vähe (vaid mõned üksikud) maime olnud, ometi pulmad käivad täie hooga ja papa aina mulliab.
Eile õhtul passisin peale, kui valgustus välja lülitus - sööstuga olid mõlemad mammad pesa all ja matsutasid nii, et läbi kaane kuulda. Papa suhtus sellesse toimingusse täiesti rahulikult - ise ei söönud aga kedagi ta ei toginud ega ära ajanud. See kõik käis nii ruttu, et kui ma tule tagasi põlema jõudsin panna, ulpisid veepinnal vaid mõned üksikud pesast välja lendunud marjaterad, pesa oli tühi.
Millest niisugune mammade käitumine ja miks kaitseb papa pesa vaid täisvalgustuse juures :?: Öövalgus on täiesti piisav, et näha, mis akvas toimub, eriti aga pesa juures.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Sept 06, 2010 06:14 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 2
Ja näe... minu akvaariumis läks Guraamidel selg läikima, värv kirevaks, uimed on turri aetud ja selline vilgas üksetise ümber keerutamine käib... ;) Esialgu otsustavad vist poisid omavehel kes kuhu pesa hakkab tegema, tagumine vasak nurk tundub ahvatlev olevat, Sinna üks proovis ka mulle ajada (õnneks ei püsi selle koha peal vesi paigal)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 07, 2010 07:58 
Akvarist
Kasutaja avatar

Vahepeal on toimunud nii mõndagi.
Nädal aega järjest siis pandi marja, mida ma hoolega kogusin ja maimuakva saabudes sinna ümber paigutasin koos tosina antsumaimuga. Temperatuuri timmisin 27 kraadi peale, kuid filtrit tööle ei pannud, kuna see tekitas kastis võimsa keerise. See oli viga, sest veel umbes nädala möödudes hakkas maimutolmu kahtlase kiirusega vähemaks jääma. Esimest korda elus nägin siis CO2 näitu ja see polnudki nii tagasihoidlik. Tegin u. 50% veevahetuse, asemele ei pannud värsket vett vaid võtsin suurest akvast. Nüüd panin tööle ka filtri, mida enne maimuakvasse panemist hoidsin ca 12 tundi töös suures akvas - seda on väga vähe, tean, ehk abiks ikka. Et järjekordset veekeerist vältida, tõmbasin filtrile suka ümber - loodan, et see filtrile fataalselt ei mõju. Veeringlusele mõjus see küll loodetud tasemel. Maimud olid aga veetingimuste tulemusena nii nõrgad, et kadusid sellegipoolest läbi suka filtrisse. Küll aga ei lasknud end kuidagi segada ei NO2`st ega veeringlusest antsumaimud.
Suures kastis tegin peale nädalast marjapanemist siiski veevahetuse ja tagasihoidlikuma rohimise, mille peale papa küll jätkas pesaehitamist ja ka pulmatants jätkus, kuid marja ei pandud.
Maimuakvas maime aina vähenes, kuigi veenäidud paranesid jätkuvalt. Just siis, kui ei näinud enam ühtegi maimu maimuakvas, pandi suures akvas jälle marja - kaks päeva järjest. Seejärel tegin suures kastis veevahetusega suuremat sorti rohimise ja sellega see pesapunumine lõppes. Tänaseks on sellest möödas u. kaks nädalat ja maikuakvas kihab elu. Veenäidud on korras, filter töötab ja veeringlus on maimudele sobiv. Söögiks annan munakollast ja discuste graanulite tolmu, üleliigse eest hoolitsevad nüüd lisaks krevetid - õunakas kasvas liiga kiiresti ja s...s liiga palju. Maimud on praegu sama vanad/suured kui eelmine sats, kellest kahjuks kedagi alles ei jäänud. Loodan, et seekord läheb premini ja mõni ka suureks sirgub.
Murekohaks on veevahetused, mille käigus vähemalt mõnikümmend hukkub. Tõmban põhjast klaaspinnalt rooja kõige peenema voolikuga (õhutusvoolik), maimudel aga samuti komme põhja peale koonduda nii, kui mingi solberdamine pihta hakkab. Ükskõik kui tasahilju ma selle voolikukesega ei toimetaks, ikka on koos mustusega vägagi arvestatav hulk maimukesi välja imetud ja selle mustuse konsentratsiooniga veest on maimusi väga raske jälgida, rääkimata püüdmisest. Kel ideid, kuidas väiksemate kadudega veevahetusi teha, siis need on väga oodatud.
Veel üks küsimus - kas paari nädalastele guraami tittedele piisab praegusest toidust? Ei ole end banaanikoore leotise või arteemia ega selle munadega kursi viinud - loodan vaikselt, ehk pääsen?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 07, 2010 08:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 8
kui veevahetust teed siis tee seda läbi sõela (väljalastava vee anumasse)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 07, 2010 09:01 
Akvarist

Vala must vesi kuhugi teise nõusse settima ja lõpuks paistavad maimud ka välja.Mina valan pealmise settinud vee koos maimudega järgmisse nõusse.Jube solberdamine on,aga vähemalt jäävad maimud alles.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 07, 2010 10:04 
Akvarist
Kasutaja avatar

tommike kirjutas:
kui veevahetust teed siis tee seda läbi sõela (väljalastava vee anumasse)

See oleks hea variant tõesti aga need guraami tited on nii imetibatillukesed, et settunud mustusetükikesed on neist veel suuremad ja ummistavad ilmselt selle sõela, kust maimud läbi ei mahu, imekiiresti. Aga tasub proovida!
algaja Piret kirjutas:
Vala must vesi kuhugi teise nõusse settima ja lõpuks paistavad maimud ka välja.Mina valan pealmise settinud vee koos maimudega järgmisse nõusse.Jube solberdamine on,aga vähemalt jäävad maimud alles.

Praegu ma just seda meetodit kasutangi. Jube solberdamine ja veel jubedamalt võtab aega. Nad kurimad poevad ikka s... sisse nii kui anumat liigutan, lõpuks vesi nii jahtunud, et viimased päris kanged ja filtrisse nad triivivad :?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2010 03:51 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 4
Kui kiiresti marjast maimud kooruvad?
Ma nägin oma papat täna akvaariumist marja kokku korjamas ja pessa tassimas. Pesa ehitati valmis juba eile.

Isane on nii ilusaks tumelillaks värvunud ja nii ilusti puhevil.
Käib ja mullitab pesa all hoolikalt.

Ja eelnevat juttu lugedes... Suures akvas tited ellu ei jää?
Mul on seal sees seesama guraamipaar, üks SAE moodi (aga tumeda seljaga) vetikasööja ja kaks antcistrusetitte.
Suur puhmas Java Mossi, mille sees mõned krevetid.

Ja veevahetusest võib vaid unistada jah :D

EDIT: Mul õnnestus see "pigistamine" ka ära näha. Imeline!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2010 04:24 
Akvarist
Kasutaja avatar

Saba kasvatab mari endale taha u. 24 tunniga, veel 24 ja ongi maim - imetibatilluke. Aja marjast maimuni panin umbes, nii nagu mulle tundus.
Suures akvas kahtlustan, et ellu ei jää - minul pistis poegi ja marja isuga nende endi ema, ancistrused ei ohusta, küll aga võib ohustada see SAE moodi vetikasööja.
Suures akvas ellujäämist raskendab veel toidu kättesaamine.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Okt 28, 2010 05:11 
Akvarist
Kasutaja avatar

Mul on 2,5l plastmassist läbipaistev transpordipuur. Eks korjan nad sinna sisse esialgul, kui sabad juba näha. Praegu ei ole mul õnnestunud marjagi mullide vahelt näha, kuigi nägin, et neid sinna viidi.

Nii põnev, ma olen nii elevil! Kogu see vaatemäng on nii hämmastav ja ilus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Nov 01, 2010 10:13 
Akvarist
Kasutaja avatar

Sinna see tants jäi... Hommikuks oli pesa laiali ja kogu muusika

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Reede Dets 10, 2010 11:50 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 0
kui sagedasti guraamid paljunevad? minu võhiklik küsimus. Mul on guraamid akvas olnud ainult nädala ja juba isane midagi korraldab seal ja teeb pesa :P

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Veebr 25, 2013 10:40 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 15
Reedel õnnestus mul näha suht huvitavat(vähemalt enda jaoks) guraamide marja heitmist. Isane oli teist värvi(peaaegu must) - tavaliselt hele sinine. Kahjuks pidin äiale külla minema ja ei saanud mängu lõpuni vaadata, kuigi oleks väga tahtnud.

Praegu on tagumises nurgas ka mullipsea olemas, kuid mingit liikumist näha pole.

Panen siia ka ühe kollazi.
Pilt

Üles
 [ 50 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3, 4  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver