Jätkan teemat omalt poolt.
4 päeva eest avastasin akvast imepisikesed ollused. Püüdsin neid oma paar tundi. Selle tegevusega seotud kõrgendatud tähelepanu juures nägin, et isane guraam on kehtestanud pooles akvas liikumiskeelu. See, et ta selles akva osas mullitamas käib ja seal oma kahele prouale enda mehisust demonstreerib on üsna sage nähtus olnud. Seepärast ei teinud ma ka sellest mullitamisest ja tantsust eriti välja. Tore kolmik, kes alati silmailu pakub
Järgmisel päeval oli 8 tunnine elektrikatkestus ja maimudest jäi järele 4-5 isendit - veetemp langes pea 20`ne kraadini. Nii kui aga temperatuur taastatud sai hakkasid "pulmad" jälle pihta.
- NO3 taset ei ole julgenud peale seda mõõta
Niigi on paar nädalat veevahetusi vahele jäänud. Kas pulmade vahepeal on mõistlik torkima hakata? Papa niigi stressab kõikki ja iseennast.
Sellest päevast alates, kui ma esimesed maimuhakatised leidsin, on iga õhtu uus mari hakkama pandud. Papa on saanud oma mõlemad prouad kudema. Prouad isegi nagu võisteks omavahel - keerutavad omavahel ja sööstavad võidu papa poole. Papa siis võtab kord ühe kord teise ette, kes üle selle kihutab minema.
Meil aga ei püsi koorunud maimud pesas ja iga hommik on kulunud paar tundi, et neid kokku püüda. Siinkohal passlik öelda, et pesa on pinnataimede vahel filrtist kaugeimas nurgas = vesi liikumatu. Ja iga õhtu oleme saanud jälgida marja pigistamistantsu. Maimud ja sabaga marjad olen praegu paigutanud topsi, mis ujub akvas. Kui nad on nööpnõelasilmast suuremaks kasvanud, lähevad maimulõksu. Söögiga on nii, et pudistan sõrmede vahel molli poegadele diskuste graanuleid ja see tolm, mis näppude külge jääb, selle loputan maimutopsi. Olen isegi mõnda tabanud seda söövat. Üleliigse eest loodan, et hoolitsevad paar prügitigu, keda annab peale üheainsa teosööja akvasse toomist kõvasti otsida.
Ööseks olen pannud väikese lambi kumama. Nii kui akva valgus on kustutatud, on prouad mõlemad platsis ja mulle väga tundub, et nad tulevad marja sööma. Teevad nö kambaka - mõlemad saavad papa käest tappa, kord taastatakse mõne minutiga, selle ajaga aga saavad mõlemad paar head suutäit. Ega ma väga põe kah, sest neid lapsukesi pole hiljem vist kuhugile panna
Ehk oskab keegi öelda, kaua see marja panemine kesta võib? Veevahetus ootab ja teised tahavad kah ujuda jne.