Tere,
ära isoleeri teda kusagile
(been there done that) ja see ei aita.
Guraami on territoriaalne kala. Kui ta teisi terroriseerib (mul juhtus mõni aeg täpselt sama asi) siis aitab mõneks ajaks mõne taime või kännu ümber tõstmine- see ajab ta territoriaalpiirid natukeseks ajaks rivist välja ja ta peab uut territooriumi endale vallutama hakkama.
Teine variant on see, et muretsed 1 guraamile 2 emast juurde. Siis on tal nendega kangesti tegemist ja teised kalad jäävad tahaplaanile.
AGA- emaseid muretse mingi vahega.
Kui sa ta purki või mõnda akvasse ümber tõstad, tekitad vaid stressi. Ma proovisin seda- peksis ennast vastu klaasi nii, et mul tuli hirm naha vahele- et peksab ennast sodiks. Tõstsin tagasi.
II. Guraamidel peab olema "pesa" kuhu peitu minna. Kännu alune, tagurpidi keeratud lillepott jms. Või mingi vahega istutatud kaks suurt taime, kuhu vahele saab ta peitu minna.
III Guraami on "agressiivne" enne paaritumise aega. Siis läheb ta puhta kurjaks kätte ära. Ja siin aitab ka taimede- kändude vms. ümber tõstmine mõneks ajaks. Üldiselt rahuneb ta kahe nädala jooksul maha.
Nii, et kui akva kujundust ümber tõsta ei soovi, siis osta mõni emane juurde aga palun vaata, et ta oleks enam-vähem sama suur kui praegune asukas Su akvas.
Parimat