Tsiteeri:
tv kirjutas:
Mu 35L nanomerel on LED-id peal, 8x Cree XR-E Q5. Töötavad kusagil 850mA peal (nende maksimum oli vist 1.4A) ja passivjahutusega, temperatuuritõus on ehk 20 kraadi.
Need on päris edevad jah. Kust ostsid, mis maksis?
Ostsin
Dealextrem-ist. Maksid kusagil $5. Suurema koguse pealt ka allahindlus. Saatmine tastuta.
Tsiteeri:
Sul isegi korralikum kui minu oma. Minu omas pole ühtegi kaitset Smile. Sul nagu arusaan on 88 led jaoks.
Mina isiklikult ei ehitaks ka Felch-i antud skeemi järgi midagi, see on elektrivõrgust isloeerimata, ehk siis kui sa näpud valesse kohta topid või mõni muu probleem tekib, siis võib Eesti Energia sind sõna otses mõttes ära tappa. Ohutum variant on hankida mõni vana sülearvuti toitepolokk, neid on lihtne saada ja nad on piisavalt võimsad. Selle taga võid madalpingel üsna ohutult toimetada.
PowerLED-ide toitega on kaks varianti, millest soovitan esimest:
1. osta valmis plokk või
2. ehitada ise.
Ise ehitamisel on mõtet, kui sa tahad midagi erilist teha, näiteks LED-ide heledust tüürida, muidu on arvatavasti odavam osta valmis plokk, kui sul just vajalikke juppe kodus ei vedele. Skeeme on palju, ehitamiseks kõige lihtsam koosneb LM317 lineaarsest regulaatorist ja takistist. Keerulisem (aga üldiselt efektiivsem) on impulsstoide, siin on näide ühest
hästi lihtsast. Kui on vaja LED-de heledust tüürida, siis on vaja keerukamat skeemi, need kaks näidet seda ei võimalda.