foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 39 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri: Plaan teha akvaarium u 460l
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2011 10:45 
Akvarist

On siis plaan teha endale suurem akvaarium mõõtudega pikkus 1490 mm
laius 440 mm ja kõrgusega 700 mm.

Oleks tore kui keegi teadjam mees annaks nõu, et kui paksust klaasist tuleks asi teha ja mis mõõtudega peaks klaasid tellima, et jääks piisav vahe silikoni jaoks. Igasugused nõuanded on teretulnud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2011 11:45 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Vajaliku paksuse kalkulaatori leiad ntx siit.
Et siis 16 mm oleks Sinu soovitud mõõtude juures turvaline - eks kõik sõltub ka sellest kui turvalist tulemust soovid (kalkulaatoris safety factor)..
Tegelikult soovitan tõsiselt kaaluda seda kõrguse asja. 700 mm - kui pikad on Sul käed, mismoodi kavatsed põhjas asjatada? Sellest kõrgusest sõltub otseselt ka vajalik klaasi paksus, ntx 500 mm kõrguse korral saaks hakkama 10 mm paksuse klaasiga.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2011 12:08 
Akvarist

aitäh selle safety kalkulaatori lingi eest aga kas seallel on võetud arvesse seda ka et kas klaas on karastatud või mitte. ma ise mõtlesin et ikka teha karastatud klaasist et kas siis võib klaas olla õhem. kuskilt netist ma lugesin et keegi teeb akvaariume ja seal oli kirjas et teeb akvaariume kuni 450l 8mm klaasist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 03, 2011 12:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Nojah. Selle üle kas on hea kasutada karastatud, lamineeritud või tavalist klaasi on siin foorumis peetud tõsiseid ususõdu. Igal omad head ja vead, hakatuseks võid lugeda pisut vana teemat http://meri.akvarist.ee/viewtopic.php?p=1341#1341 ja siis otsinguga siin foorumis.
Supersonick1 kirjutas:
kuskilt netist ma lugesin et keegi teeb akvaariume ja seal oli kirjas et teeb akvaariume kuni 450l 8mm klaasist.

No tegelikult võib ka palju suuremaid akvasid teha isegi 7 mm klaasiga, ntx l=2500 mm, h=400 mm, w=600 mm akva mis annab kokku 600 liitrit võib teha ka 7 mm paksusest klaasist. Samas kui see pakkuja on mõtlev inimene siis kui küsida talt alla 200 liitri akvat mõõtudega l=700, h=650,w=400 8 mm klaasist siis ta seda ilmselt poleks nõus tegema. Kõrgus on siin oluline - aga seda ma juba ütlesin...

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 04, 2011 02:23 
Akvarist
Kasutaja avatar

Rein, kas selles kalkulaatoris on arvutused koos jäikusribadega või ilma?

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 04, 2011 03:32 
Moderator
Kasutaja avatar

Ambur kirjutas:
Rein, kas selles kalkulaatoris on arvutused koos jäikusribadega või ilma?

See on õige küsimus, ega ma seda oskagi öelda. Kui õhtul veel jaksu on, katsun uurida.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 04, 2011 06:14 
Akvarist

siin on veel üks teema kus ma seletan suht põhjalikult miks ei tehta akvaariumit karastatud klaasist /tehnika/12630/index.html

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 04, 2011 09:15 
Akvarist

oleks jah tore teada et kas see kalkulaator võtab arvesse tugevdusribade olemasolu.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 05, 2011 02:44 
Akvarist
Kasutaja avatar

Supersonick1 kirjutas:
oleks jah tore teada et kas see kalkulaator võtab arvesse tugevdusribade olemasolu.

Kui just päris kurgipurgi mõõtu akva ei ole siis arvan, et tugevndusribad on vajalikud. Usun, et kalkulaator arvestab ka ribade olemasoluga.
Kunagi ehitasin 800x350x450k akva 6mm klaasist. Ilma ribadeta hakkas see juba kolmveerandina täitunult pikematest külgedest päris korralikult välja kaarduma.
Minu suurele akvale annab kalkulaator sobilikuks 15mm klaasi (15mm ongi), aga ma ei kujuta tonni vett selle sees ilma tugevndusribadeta.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 05, 2011 03:19 
Moderator
Kasutaja avatar

Ega seda kokkuvõttes kuskil kirjas polnudki, vähemalt mina ei leidnud. Aga ilmselge on et kuskiltmaalt ilma tugevdusteta hakkama ei saa, ning kuna seda eraldi rõhutatud pole siis ilmselt nagu Marko juba ütles, eeldatakse tugevduste kasutamist.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 05, 2011 04:48 
Akvarist
Kasutaja avatar

Täpsustan veel natuke, sest selliseid andmeid joone all olevast teemast ei leia.
Mu akva on 2050 mm pikk ja seda turvavad esi ja tagaküljel olevad 10 mm klaasist ribad, mõõtudega 1130x35mm. Risti üle akva on kaks 12 mm klaasist 270mm laiust riba.
Akva püsib koos nüüdseks 1 aasta ja 10 kuud. Magan rahulikult. :)

Postitusega tahtsin tähelepanu juhtida sellele, et akva ei vaja üüratumalt laiu ribasid piki esi-ja tagakülge.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Kolmapäev Jaan 05, 2011 06:34 
Akvarist
Kasutaja avatar

lai tugevndusriba tuleb üldjuhul sellest ,et poleerida ei taheta alla 5cm jäikuriba.Muidugi saab,et lõikad pärast väiksemaks jne.Samuti ei suuda paljud miskipärast seda sirgelt murda.
Mis puutub klaasi valikusse ,siis ei kommenteeri seda enam...oleks nagu viisaks.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Neljapäev Jaan 06, 2011 12:43 
Akvarist
Kasutaja avatar

akvamees kirjutas:
lai tugevndusriba tuleb üldjuhul sellest ,et poleerida ei taheta alla 5cm jäikuriba.Muidugi saab,et lõikad pärast väiksemaks jne.Samuti ei suuda paljud miskipärast seda sirgelt murda.
Mis puutub klaasi valikusse ,siis ei kommenteeri seda enam...oleks nagu viisaks.

Jaa-jah, minu akva ongi sellise mehe tehtud kes poleerib ja lõikab klaasi igas asendis, igat paksust, igat mõõtu, tavalist ja ka optiwhite´t ja lamineeritut. See mees ongi akvamees! :wink:

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 08, 2011 04:31 
Akvarist

MARKO kirjutas:
akvamees kirjutas:

Jaa-jah, minu akva ongi sellise mehe tehtud kes poleerib ja lõikab klaasi igas asendis, igat paksust, igat mõõtu, tavalist ja ka optiwhite´t ja lamineeritut. See mees ongi akvamees! :wink:

akvamees nüüd kindlasti ise ei poleeri seleks ikka masinad välja mõeldud ok see oli nali aga asi lihtne tuleb teada kust klaasi osta ja kui oskad küsida siis ka lihvivad ja poleerivad

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Jaan 08, 2011 04:49 
Akvarist
Kasutaja avatar

kiilas kirjutas:
MARKO kirjutas:
akvamees kirjutas:

akvamees nüüd kindlasti ise ei poleeri seleks ikka masinad välja mõeldud ok see oli nali aga asi lihtne tuleb teada kust klaasi osta ja kui oskad küsida siis ka lihvivad ja poleerivad

Poleerib küll! Ega mul mingisugune odav, masinaga poleeritud akva ei ole vaid käsitöö ikka! :lol:

Üles
 [ 39 postitust ]  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver