siksu kirjutas:
Kui Sul kalad teise ilma ka mitmeid nädalaid peale akvasse kolimist lähevad, siis arvatavasti siiski põhjus muus. Vähesest aklimatiseerumisest põhjustatud juhud ilmnevad ikka mõne päeva jooksul peale uute kalade sissetoomist.
Kui ütled, et. Su veeparameetrid kõik kogu aeg korras (NH 0, NO2 0, NO3 alla 20, ph on stabiilne ega kõigu üle 0,3 ühiku ööpäevas, KH vähemalt 4), siis mu meelest veel paar varianti, mis kõne alla tuleksid:
1) akvas on haigus. Zoomaailm on vähemalt Tallinnas kauplus, kust ei soovitaks kalu osta. Paljudest Tln Zoomaailma kauplusest olen leidnud haigeid kalu. Kõige usaldusväärsemad on spets.akvaristika kauplused ja kui neid Pärnus pole, siis suhtle näiteks
http://www.aquatica.ee leheküljega - nemad toimetavad kalu kiirelt üle Eesti kohale ning nende kalad on reeglina haigustest vabad.
Jälgi, uuri oma kalu ja nende käitumist. Kas on mingeidki silmale nähtavaid jooni - mingeid täppe-laike kehal-sabal-uimedel, kala kuju muutumist, kasvõi vastu akva taimede ja dekoratsioonide vastu end nühkimine, närvilisus, tõmblemine, järsud paigaltsööstmised ja siis paigaletardumised.
2) vee näitajad on ebasobivad kaladele. Eeskätt ph ja GH. Kui mainid, et skalaarid ja guraamid kipuvad teise ilma minema, siis mõlemad on tegelikult pehmema/happelisema vee kalad, kes eelistavad madalamat ph ja GH taset - üle 7.5 ühiku ph ja 8 ühiku GH neile ei soovitata. Pikaajaliselt valedes tingimustes olles haigestuvad kalad stressi tõttu.
Kui ph on Sul üle 7.5, siis ehk katsu veidi seda alandada 7.5 peale ja seda selle juures siis hoidagi. Reeglina ph alanedes alaneb ka GH. Küsi/telli akvapoest (Kalake Tallinnas on ses osas parim) sobivaid vahendeid. Samas peab seda tegema väga aeglaselt ja vähehaaval, et kalad järsust langusest shokki jälle ei saaks. Ning seejärel peab pidevalt jälgima ph näitu, et see oluliselt kõikuma ei hakkaks. Tasub eelistada vahendeid, mis samal ajal ka stabiliseerivad ph.
Mis vee temperatuur on? Skalaarid ja guraamid tahavad temperatuuri min. 24-25 kraadi.
Ilmselt olen ka shoki põhjustand aga jah see viimane scalaar on ju ostetud 17.07.
Leopard Ctenopoma elasi pea kuu aega ,aga samal ajal ostetud 4 Gourami suri 2 tki paari päeva jooksul.( ilmselt siis shok)
Nendest Gouramidest 1 veel alles ja see on kah üsna kõhna
seda panin alles eile tähele et ta ta kuidagi kõhnaks jäänd!
Shadowcat võib täitsa õigus olla et kalad kõhnad aga see Scalaari pildi võrdlus on suht nurga alt et arvan et ta nagu väga kõhna pole aga Guraami on küll.
Lisaks suri 65 akvas ära mul väike Ancistrus.
viewtopic.php?f=5&t=33990Kas tõesti on võimalik et ma annan liiga vähe süüa? Viimasel ajal olen andnud 3 eri sööki korraga. Näpuotsa täis 1st ja teisest kolmandast + tablet ja kalad söövad 1 -2 mini.
Nii nagu peab juu?
Scalaar ei tulnud ainult eile sööma, kuna siis istus ta põhjas juba.
Tetrad olnud mul aasta vist, neil pole häda midagi, pole üksgi ära surnud. Aga need vist väga vähe nõudlikud, tunlikud ?
Vesi jah väga ei kõigu, muigugi ainult nh on tilga test ,ülejäänd ribatest.
Zoomaailm kohta kahjuks sellist infi ei teadnud. ( Selle eest special tänud
)
Tundub väga ok pood olevat muidu see Zoomaailm Pärnus aga jah Pärnus võimalik valida ainult 2 poe vahel
Jah tean ka seda et päris õige Ph Gh neile pole aga jah siiani pole sellega ette võtnud midagi. Temp 25c
See scalaar kelle eile ämbri panin oli hommikul suht ok, ujus pinnal aga nüüd õhtuks lamab põhjas.