Ei tea, kas olen juba lootusetult hiljaks jäänud või on veel võimalust.
Nimelt on mul 96L akvaariumis koos kõikide teiste sabalistega ka üks emane gupi, kes on juba pikemat aega kõhn, teisest eraldi akva nurgas või filtri kohal ja on ka näha mõni üksik turris soomus.
Ta sünnitas oma 8 maimu 13.november ja on selliseks imelikuks muutunud pärast seda. Esijalgu mõtlesin, et äkki on ta lihtsalt sünnitusest ja kõigest sellest väsinud ja nüüd hakkab kosuma aga siiamaani pole kala paremaks muutunud. Teised gupimammad on suured ja erksad nagu ikka. Ainult üks näeb välja selline vana ja väetike. Kas tegu on mingisuguse parasiidi, bakteri või mõne muu haigusega või on ta lihtsalt vanaks jäänud. Isu on tal muidu küll aga pole eriti jõudu, et teistega toidu eest võidelda. Täna esimest korda võtsin ta vaikselt kahva sisse (kuhu ta tuli minu üllatuseks täiesti vabatahtlikult) ja andsin talle seal süüa, mis ta siis kõik rahulikult ära sõi, kuna keegi teine teda seal ei seganud.
Gupimamma enne sünnitust, väga aktiivne ja nägi hea välja.
Manus:
IMG_1812.JPG [ 48.18 KB | Vaadatud 233 korda ] Gupi nüüd, võrreldes teistega ja üksinda.Tavaliselt on silmad üleni mustad nagu nööpnõelad.
Kleenuke vasakul
Manus:
IMG_2202.JPG [ 62.7 KB | Vaadatud 233 korda ] Manus:
IMG_2203.JPG [ 45.74 KB | Vaadatud 233 korda ]