foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 28, 2013 01:11 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
ertserts kirjutas:
Mis arvate sellest NH4 ja NH3 testi tulemusest?

No ega seal muud olegi arvata, kui et hetkel pole viga. Kuidas oli õnnetuse ajal, on raske öelda. Mingi osa on praeguseks ümber töödeldud nitritiks, midagi on taimed ka ära kasutanud. Miski ju neid krevette nottis ning mannaterahaigus see polnud, ammoniaak on siiski tõenäoline põhjus.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 28, 2013 09:54 
Akvarist

Pildid: 3
Igaks juhuks mainin ravimite poolelt seda, et mõned kalade liigid (krevettidega mul kogemused puuduvad) ei talu JBL Punktol'it - mõjub letaalselt, infovoldikutes aga kahjuks selline info puudub - seega soovitaks selle ravimi kasutamisel olla ettevaatlik.
Ei ole küll bioloog aga praktilisest kogemusest seda, et mannatera koos nö "halva vee kvaliteediga" ei tohiks siiski nii lühikese aja jooksul (juhul kui ma jutust õieti aru sain - paar päeva) kõikidele kaladele hävitavalt mõjuda, minu tagasihoidlik arvamus on, et tegu oli siiski mingi muu nakkusega/haigusega. Kahjuks sain ka ise Kalakesest selle aasta algul "tundmatu" ja ilma oluliste väliste tunnusteta kiirelt ja letaalselt mõjuva haiguse :cry: Õnneks kiire antibiootikumide ravi hoidis ära akva täieliku tühjenemise.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Esmaspäev Jaan 28, 2013 10:21 
Moderator
Kasutaja avatar

Pildid: 6
Hmm. Ma pole haiguste osas just üleliia kogenud, aastate jooksul on vaid kahel korral olnud haigustega kokkupuudet. Nii et järgnevat juttu ei tasu võtta eksperthinnanguna, kuna ma pole kindlasti haiguste osas ekspert - vastavate raamatute arv riiulis ei tee kedagi veel eksperdiks. Sellises segases olukorras ise teeksin aga nii, et krevetid püüaks välja ja majutaks ajutiselt teise, väiksemasse akvaariumi, kasvõi laenaksin kelleltki. Suures akvas teeks aga korraliku desinfitseerimise, kloorilahus (sinine Ace) on üsna kindla peale minek - peab ettevaatlik olema, kloori puhul on mürgine mitte ainult see vedelik, vaid ka aurud. Taimed desinfitseeriks eraldi kaaliumpermanganaadi lahuses, kloor on neile liiga karm. Et teeks täieliku restardi, et olla kindel, et mingit nakkust akvas rohkem pole. Muret teeb muidugi selge põhjuse puudumine krevettide surma osas - loodetavasti pole seal tegu mingi muu haigusega, vaid pelgalt ammoniaagilaksuga. Kuid veelkord, see oli mitte eksperthinnang, vaid minu enda käitumismall, kui satuksin sellisesse olukorda - ning see ei tarvitse olla õige, sest ma pole haiguste osas tegija.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 29, 2013 03:10 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 20
Tänase seisuga on akvas vahetatud 50 liitrit vett, temperatuur tõstetud eilsest 30 kraadi peale, filtrit ei puhastanud (söefiltrita). Ravimit "ESHa Exit" lisatud akvavette 4 päeva järjest, homme lisan veel. Ma ei tea, vahest teen akvale veel ühe ravikuuri otsa.

Krevette see ravim ei tapa. Krevetid surevad teistel põhjustel. Mõned üksikud vaprad krevetid patrullivad veel akvas ringi. Iga päev teeme koos lastega akvas krevettidele laibapatrulli. Lastel nooremad silmad ning hea nägemine. Krevetid ju nii piskud.

Lugesin netist oletatavate haiguste kohta mis tapsid meie kõik tetrad.
Subjektiivseid huku versioone ja oletusi on minul mitmeid.
Protozoan parasiit:
a) Ich (Ichthyophthirius multifilis) - Mainitakse kalal sümptomeid mida oli näha minu akva filmijupist. Muidugi võib olla kõigest kokkusattumus kuid ikkagi tähelepanek. On ravitav.
b) Neon Tetra Disease (Plistophora hyphessobryconis) - Ei allu ravile ning tapab lühikese aja jooksul kõik kalad (eutanaasia soovitus). Minul 2 päevane Exit manustamine tetraid ei päästnud.

Bakteriaalne infektsioon:
c) False Neon Tetra Disease (fNTD) - Antibiootikum õigel ajal aitab.

Lisagem siia algajast akvakäivitaja teadmised ning haiged kalad ning tulem ongi fataalne.

Tänan kõiki kes aitasid kaasa mõtelda ning olid mulle abiks. :)

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Jaan 29, 2013 11:01 
Akvarist

Lihtsalt uskumatu

Üles
 [ 20 postitust ]  Eelmine  1, 2

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis