Nii siis proovisin sera nematoliga ravi ära mõlemas akvaariumis. 100 liitrises, kus olid gupid ja apistogramma paar nind kaks L181, tegi ravim peaaegu puhta töö, tappis enamus gupidest ära, mõned veel purgis elutsevad, kuna sai peale esimest päeva osad uimased välja võetud ja teisel päeval jälle teised, tundub et see rohi neid kohe ei tapa vaid kuidagi halvab ja võib olla üsna piinarikas surm, aga lootus sureb viimasena, eks vaatan hiljem keda võib olla õnnestuks siiski pääasta ehk anda võimalus taastumiseks, aga ravi läbi teinud akvaariumisse neid ei julge vist tagasi panna, kuna ravi jäi poolikuks neil ja samuti kolme nädala pärast tuleb uus kuur teha, et ära tappa munadest koorunud vastsed. Ühesõnaga see sera ravim on kindlasti tugevam kui JBL oma, praegusel vaatlusel tundub, et üks apistogramma, kellel ma need ka avastasin ainukesena 100 liitrises, sai lahti neist, eks jälgin pikemalt veel kas asi ikka nii. 100 liitrisesse sai arvatavsti nats kangem doos kui ette nähtud. Uskumatu on minu jaoks see, et gupid nii õrnad, aga kas just gupid ei olnud head veenäitajate indikaatorid vms. 240 liitriuses toimus ravi nädalavahetusel, seega eile sai 80% veest vahetatud ja kolme nädala pärats uuesti. Kahjuks ravi mõjus halvasti ühele mustadest skalaaridest (kellel ka need ussid olid näha), surnud veel ei ole, aga elulootust ei ole, samas see skalaar, kes kõhn oli ja eriti ei söö, sellele ravi ei mõjunud niimoodi, kartsin just tolle skalaari pärast eelkõige, kuid olin leppinud juba ammu tema saatusega. Suures akvaariumis pelgasin eelkõige neoonide pärast, need kõik ilusti elus. Lisaks ühele mustale skalaarile mõjus ravi halvasti ühel ainukesele mõõksabale. Kõik ülejäänud kalad elus. Niisiis tuleb üle elada vähemalt veel üks ravikuur, eks näha ole mis siis saab... _________________ 450, 240, 110, 2*54, 3*30 ja 20 liitrit.
|