jaclyn kirjutas:
Tänan,
tänase seisuga 4päev,sägal Jonnyl on üks/kaks tera vist peal...ta meil tita veel ja arg ka,näitab end harva ja paneb kohe punuma,kui lähemalt tahaks uurida,teised paistavad puhtad,ootan homseni ära ja siis otsustan,kas tuleb teine kuur peale või mitte?Kas keegi veel on sera costapuriga ravinud? Kuidas olete doseerinud ja kas 1-5 päev on siis see ravikuur,esimesel päeval tilgutad ja siis ootad 5päeva? Vabandan,olen tõesti võhik ja võib olla minu küsimused tunduvad rumalatena.Aga küsiks siiski kõik üle,et mitte eksida.
Olen ravinud. Cardinal tetrad olid esimesed "haigestujad".
Costapur on väga lihtne:
1. päev manustad vastavalt juhendile
2. ei manusta
3. päev manustad
4. päev ei manusta
5.päev mansutad
6. päev ei manusta
7. päev vaatad kas on veel haiguse jälgi (kasvõi üks terake), siis jätkat kuuri PEALE 30-50% VEEVAHETUST. Ehk vajadusel manustad jälle üle päeviti kuni kalad on terved.
Minul läks haigus edasi VÄGA kiiresti ja mina tegin siis 7nda päeva manustamise kah juurde tavalisele 5 päevasele ja kindluse mõttes veel ka 9s päev pool doosi. Idee on selles, et seda parasiiti saab hävitada AINULT siis kui on nii öelda vabalt ujuvas vormis. Tsükkel käib nii, et kala küljes valged täpid on need kus ta toitub ja valmistub paljunemiks, siis tuleb ta kala küljest ära ja kukub põhja ja sealt tulevad uued parasiidikised vabalt vette hõljuma (pole silmaga nähtavad) ning kui nad on vabalt vees hõljuvad, siis Costapur neid tapabki. Tsükkel kestab tavaliselt 3 päeva (kui ma õigesti mäletan), aga costapur ei jõua ära tappa kõiki vabalt hõljuvaid parasiite vaid mõned suudavad enda kala külge "haakida". Mida rohkem on kaladel valgeid täppe, seda rohkem on vabalt hõljuvaid parasiite ja seda kiiremini nad suuvad leida peremeesorganismi.
Kui kalad ei ole veel väga haiged ja organism kannatab tõsta vee temperatuuri 30 kraadini, siis parasiitide elutsükkel käib kõrge temperatuuri juures hulka kiiremini ja lisaks üle 30 kraadi vees hukkuvad vabalt hõljuvad parasiidid ise (ilma ravimita).