foorum.akvarist.ee

Akvaariumihuviliste kohtumispaik

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

[ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine
Autor Sõnum
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Laupäev Apr 06, 2013 04:28 
Akvarist

Pildid: 0
Konkreetset ikka. Kas ma just kibestunud olen? Ega keegi ei sunni mind neid kalu ostma.Aga ega selline lohakus ja oma "hapuksläinud"kauba kergekäeliselt ringlusesse laskmine eriti aumehelik tegu pole.Eriti kui probleemid on lihtsasti tuvastatavad. Teisest küljest - proovida 100% vastutust kanda müüdava kala tervisliku seisundi kohta.....? Raske. Väga raske! Eks see selline müügitegevuse hämar ääreala on!

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 07, 2013 12:18 
Akvarist
Kasutaja avatar

Lisasin mõned pildid abipalvega tuvastada laste surnud lemmikkala (punane oranz, kerge 1-2mm vuntsiga).
Neoonidel on kolmandaks päevaks täpid kadunud, sägadele vist ei mõju mannatera nemad on puhtad olnud (pigem ei jõudnud nakatuda). Piltidel olev kala(kahjuks liiginimesid ei tea) see valge-musta triibuga on kõige raskemini haigusega pihta saanud. Mollidel ja Mõõksabadel terasid ei näe.
Ravin Sera Costapur-iga, 4 ml 110l kohta. (Esmapäeval teen teise kuuri otsa).

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 07, 2013 06:46 
Akvarist

Kirsiparbus. Parbus titteya. Kui sul järgmine kord mannakas sees, osta Sera Protazoli. Ei kahjusta taimi. Costapur on väga mürgine - eriti neoonidele.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Pühapäev Apr 07, 2013 07:33 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soovitaka jbl punktol ultrat vôi exit, need siga head selle mannaka vastu, punktoli miinus on pidev ja suuremahuline veevahetus ravi ajal

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 09, 2013 06:39 
Akvarist
Kasutaja avatar

Väike update.
Üle pika aja siis tuli põlema pandu, tundub et vesi on ikka veel veidi sinine sellest rohust. Üks kirsiparbus on surnud, teine sai kuuri lõppfaasis õudsed terad enda külge(eile märkasin), ei taegi kas teha veel 1 kuur homme või mitte. Neoonidest suri kõige väiksem ja hägusem, teised tunduvad küll jube kahvatut värvidega kuid puhta naha ja uimedega. Taimedest hetkel aru pole saada, kas on miskit halvasti ka mõjunud.
Need triibulised kes üleni manna teralised olid on muutunud häguseks (kala nahk on hägune) ja laiguliseks, eeldan, et see on ravimi mõjumise tagajärg, annan nädala aega, siis vaatan mis saab.
Niiet homme viskan söefiltri sisse tagasi ja jään valvele, lisaõhul lasen vast mulistada veel veidi. Valguse pane ka tagasi 11:00-20:00 ni.
Lisan ka pildid et kui kunagi keegi kogeb sama, siis leiab.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 09, 2013 07:55 
Akvarist
Kasutaja avatar

Pildid: 3
mul oli manna paar korda. kasutasin sera costapur 100% efekt

Üles
 Teema pealkiri: Mannatera
PostitusPostitatud: Kolmapäev Apr 10, 2013 03:05 
Akvarist

Mina hoian Exitit reservis, sest ikka kui uued kalad ostan, on täpikud majas. Siiani on kõik hästi lõppenud.

Üles
 Teema pealkiri:
PostitusPostitatud: Teisipäev Apr 16, 2013 04:17 
Akvarist
Kasutaja avatar

Kokkuvõtteks võib öelda et sai välja ravitud, kirssparbused surid mõlemad, mustadest neoonidest suri üks, neoonidest kolm, kurjajuurest-põhjakoristaja ja kaks danio reriot.

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Juun 18, 2013 04:02 
Akvarist
Kasutaja avatar

Soovitan soojalt Exit nimelist rohtu. Olen teinud 2 päeva akvaariumile ravi kuuri. 90% täppidest on kadunud. See mis veel näha on äkki mingi armi teema? Igatahes, homme veel ja siis teen 50% veevahetuse.
Ei oskagi öelda, kas sain kaladega koos juba poest selle jama kõik kaasa, või on stress uuest keskkonnast. Igaljuhul olid kalad ostetud Ümera Maxima Zoo poest. Mind häirib müüja, kes ei pane tähele kõrval olevate guraamide akvaariumis vedelevat surnut (valget laipa). Kui ma juhin sellele tähelepanu, võetakse kahv ja küsitakse millist kala te soovite. Olen käinud erinevates Tallinna zoo poodides ja avaldan kiitust Roca KALAKESE poe müüjale, kes oskab suhelda ja kaasa rääkida. Ise olen kasvatanud akvaariumi kalu juba 80`-ndate lõpus ja 90-ndatel. Pikk paus on sees, aga tuli nüüd huvi uuesti seda hobi harrastada. Jõudu kõigile!

Üles
 Teema pealkiri: Re: Neoonil "mannatera"?
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2015 06:14 
Akvarist

Tere, ma täitsa algaja ,ca 1k tagasi sai 122l akva ostetud ja sinna vaikselt elu sisse puhutud.
Ma ei tea esigi veel täpsemalt kalade nimetusi,nii,et vabandan,kui miskit valesti,hetkel 2 mõõkkala, 5 neooni.2 molli,2 väiksemad petsiilijad,üks säga ja 5 suuremad sorti petsiilijaid,nendest kaks poegis meile ca 50 maimukest,neist 30 on nüüdseks ndl aega vanad ja sebivad akvas koos teistega ringi. Nädal tagasi tõi ema mulle mõned gupid,kolm päeva tagasi istutasin paar taime.

Mure järgmine,sammuti avastasin eile ,et neoonidel täpid peal,täna hommikul kohe poodi Sera Costapur sai ostetud ja 40l kohta panin 36 tilka,lülitasin filtri välja ja kustutasin tule ära,jäi ainult mullitaja tööle,vesi ca 25-26.Kas tegin kõik õieti? Mul beebide pärast ka mure,kas nende jaoks see raviaeg ohtlik ei ole? Lühidalt,kalad on väga armsaks saanud ja tahaks teha kõike võimalikult õieti.

Muideks,mis puutub Pärnu Maxima zoo poodi,siis jh,olen korduvalt kuulnud oma tuttavatelt halvast kogemusest haigetest kaladest ja ainult ühest uuest kalast piisas,et terve akvaarimi kalad surid ära mu enda sugulasel.Mina igaljuhul sealt ei julge osta,Pärnus on olemas teine pood.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2015 08:03 
Akvarist
Kasutaja avatar

Filtrit polnud mõtet seisma panna, kui filtris on süsi siis eemalda see. Tõsta veetemperatuuri 28 c peale. Kui akvaariumis on kare vesi võid tilga või paar rohkem costapuri panna.

Üles
PostitusPostitatud: Laupäev Mär 14, 2015 10:06 
Akvarist

Tänan,jägin kindlasti soovitusi
täna märkasin ,et siiski säga Jonni on ka täpiline ja isane mõõksaba ka :( Mulle endal tundub,et peale rohu panemiston nad muutunud kuidagi üliaktiivseks. Loodan,et ravist on kasu,annan teada,kuidas meil see lugu lõpeb .

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2015 10:56 
Akvarist

Täna 3 päev,üks neoon ja guppy surnud,neoonidel ,müüksabal on täpid kadunud,kuid säga ja ühel petsiilijal mõned alles.

Ravin sera costapuriga,kas peaksin homme osaliselt vett vahetama ja uue kuuri tegema,ehk 36 tilka 40l kohta?
Ma veidi segaduses,kuidas see ravi käima peab,poes öeldi,et 5ml 40l kohta ja 4-päeval vajadusel uuesti.Pakendilt loen 1-5 p ja 36tl(2ml) 40l

Palun soovitage,mis on nüüd see õige.Tänan

Üles
PostitusPostitatud: Esmaspäev Mär 16, 2015 10:58 
Akvarist

Pildid: 1
Toimi nii nagu pakendil kirjas, ravikuur tuleb lõpuni teha! Mul tekib tunne, et vahest ei tea müüjad ikka midagi mida nad suust välja ajavad..kõik räägivad muidugi omast kogemusest. Ravikuur tuleb alati lõpuni teha!

Üles
PostitusPostitatud: Teisipäev Mär 17, 2015 12:09 
Akvarist

Tänan,
uurisin pakendid veel,huvitav sees olev infokiri,seal ainuke arusaadav minule keel oli vene k,kus jällegi hoopis teine doseerimise jutt,1päeval 22tilka ja 3 päeval,vajadusel 5 ja 7 päeval ka.Eesti k juhend,1-5 p 18 tilka,tugevama säästumise puhul 36 tilka.

Et siis,kui kalad on venerahvusest ,siis teine doos ja ravi ??? :lol: Kahju,et hiina k ei oska :P
Milline see õige nüüd on :cry: ?

Üles
 [ 37 postitust ]  Eelmine  1, 2, 3  Järgmine

Kõik kellaajad on UTC + 2 tundi [ DST ]

Sa ei saa teha uusi teemasid siin foorumis
Sa ei saa postitustele vastata siin foorumis
Sa ei saa muuta oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa kustutada oma postitusi siin foorumis
Sa ei saa postitada siin foorumis manuseid

PHPBB Archiver